DEDAŞ Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin elektriğini kesti

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kayyum döneminden kalan ve 8 yıldır ödenmeyen 600 milyon borç nedeniyle elektriğin kesildiğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Merkez Artuklu ilçesini besleyen beyaz su ihale hattını besleyen pompaların elektrikleri, kayyum döneminden kalma borç nedeniyle DEDAŞ tarafından bugün kesildi. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte Merkez Artuklu ilçesinde yaşayan vatandaşlara içme suyu verilemiyor.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DEDAŞ’ın kayyum dönemine ait borçlardan tek kuruş tahsilat yapmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“ÜÇ KEZDİR DEDAŞ ELEKTRİĞİ KESMEKLE BİZİ TEHDİT ETTİ”

“8 yıldır kayyımla yönetilen belediyenin 600 milyon elektrik borcu var. Ama kayyum döneminde hiç bir zaman elektrik kesintisi olmadı. Elektrik kesildiğinde tabi ki de birçok yer susuz kaldı. Bir buçuk aydır belediyede iş başındayız. Üç kezdir DEDAŞ elektriği kesmekle bizi tehdit etti, bugün de elektriği kesti. Daha iki ayımız bitememesine rağmen bizleri elektrikleri kesmekle tehdit ediyorlar.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN