• Haberler
  • Siirt Haber
  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Siirt'te tutuklanan 3 kadının ailesini ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Siirt'te tutuklanan 3 kadının ailesini ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Siirt'teki bir düğünde çalınan şarkının 'örgüt propagandası' içerdiği iddia edilerek tutuklanan 3 kadının annesini ziyaret etti.

DEM Parti, Siirt'te bir düğünde halay çektiği için tutuklanan 4 kişiden 3'ünün annesi olan Filiz Taşkesen'i ziyaret etti.

'BU AKŞAM BİRÇOK MERKEZDE HEP BİRLİKTE HALAYA DURACAĞIZ'

Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Hatimoğulları, "Siirt’te düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği için ev hapsi verilen ve 3 kızı tutuklanan Filiz Taşkesen’i Batman’daki evinde ziyaret ettik. Kendi dilleriyle şarkı söylediği ve geleneksel kıyafetler giydiği için anne ve 3 kızını cezalandıran Kürt düşmanı zihniyeti kınıyorum. Hiçbir güç özgürlük halayımızı durduramaz. Bu akşam birçok merkezde hep birlikte halaya duracağız, organize ırkçılığa karşı hayır diyeceğiz" dedi.

Siirt Valiliği, Kurtalan ilçesindeki bir düğünde çekilen ve soysal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili  düğünde halay çeken 6 kadının gözaltına alındığını duyurmuştu.

Yorumlar 1
Abdullah 30 Temmuz 2024 13:02

Kürtlerin yakadını bırakıp, Terör talimatı ile onları kışmartsanız onlara en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Düğün nere, Halay nere, Terör propagandası nere? Oynayın bakım nereye kadar? Yaşasın, "Türk-Kürt-Arap, İslam Kardeşliği."

Bakmadan Geçme