DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş'tan Haberimiz Üzerine Açıklama Geldi

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş yaptığımız habere sosyal medya üzerinde cevap verdi. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş yaptığımız habere sosyal medya üzerinde cevap verdi.

Sabahat Erdoğan Sarıtaş yaptığı açıklamada ifadelere yer verdi;

Öncelikle Siirt’in temel sorunları ile ilgili genelde DEM Parti, özelde de bu şehrin vekili olarak bugüne kadar gelen her eleştiriye, her öneriye ve her uyarıya kulak verdik, vermek zorundayız . Seçildiğimiz 14 Mayıs 2023’ten bu yana Siirt’te gitmediğimiz ilçe, gitmediğimiz belde ve neredeyse gitmediğimiz hiçbir köy kalmadı. Bu şekilde sadece şehir merkezindeki sorunları değil yereldeki sorunları da yerinde dinledik, çözüm bulmaya çalıştık ya da çözüm bulması gereken yerlere muhakkak ilettik, takipçisi olduk.

Bu anlamda; Siirt’in su sorunundan, bitmeyen yol sorununa, havaalanı sorunundan bitmeyen uçuş iptallerine, toplu taşıma derdinden işsizliğe, istihdam sorunundan göç sorununa, haberleşme hakkının kısıtlı olma sorunundan ulaşım sorununa, sağlık sorunundan eğitim sorununa kadar bu şehirdeki bütün sorunları biliyor ve bu sorunların tümüyle ilgili; soru ve araştırma önergeleri verdik. Aynı şekilde yazılı yetmez, ilgili makamların yüzüne de çözüm için defalarca sözlü olarak; komisyon toplantılarında, bütçe oturumlarında, genel kurul salonunda ve kürsüde Siirt’in sıraladığımız bütün bu sorunlarını ilettik.

Bu şehrin vekili olarak şartlar el verdiği ölçüde, kapımızı çalıp Siirt’in sorunlarını konuşmak isteyen hiçbir basın kuruluşuna ya da basın emekçisine olumsuz dönüş yapmadık. Ancak gelinen aşamada; sanki Siirt’te bir anket yapılmış da haberinizin içeriği o şekilde ortaya çıkmış gibi bir algı var.

Siirt’in sorunlarıyla yeterince ilgilenmediğimiz algısını habercilik kurallarında pek olmayan “anket-haber” şeklinde yansıtmanızı üzüntüyle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Zira haberinizde kendiniz sorup kendiniz yanıt vermişsiniz. Madem başlığınız bir anket ya da karşı tarafa dönük bir soru, keşke cevabı da Siirt halkından alsaydınız. Son olarak, seçim gündemi bizleri Siirt’in temel sorunlarından uzaklaştırmadı aksine daha da yakınlaştırdı. Bizler için kayyımların tahribatı da halk sorunudur, işsiz bıraktığı insanlar da halk sorunudur, belediyeleri borçlandırması da halk sorunudur, altyapı sorunundan dolayı felakete dönüşen doğal afetler de halk sorunudur. İnsanların iradesinin yok sayılması da halk sorunudur, Kürtçenin şehrin her yerinden sökülmesi de halk sorunudur. Siirt'e Siirtliler dışında seçmenlerin sokulması da halk sorunudur, seçim endeksli iş yapıp onu yarıda bırakmak da halk sorunudur. Elbette seçim meydanları bizlere bu sorunları dillendirme sorumluluğu da veriyor. Bu meydanlarda gerek ben gerekse eş genel başkanımız bütün bu sorunları dilllendiriyoruz. Tekrardan belirtmeliyim ki, Siirt’in sorunlarıyla ilgili soru sormak, görüş almak, bilgi almak isteyen bütün basın kuruluşları ve emekçilerine kapımız her zaman açıktır.

 Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Emir Erkan | 27 Mart 2024 04:46

    Dem parti'nin Siirt halkına bugüne kadar faydası olmadığı gibi zararı da çok olmuştur. Dem"e bağlı çeteler ve türevleri Siirt halk kütüphanesini, çoğu okulu, hastaneleri yakıp yıkarak halka zulmetmiştir. Bir de bunlar siyaset yapıyoruz diye biz Asil Kürt halkını kandırıyorlar. Dem parti bir kripto Ermeni lobisidir. Jıbo brania halka, Jıbu Azadiya Rey nedene çeteye Ermeniya...

BUNLARA DA BAKIN