DEM Partili belediye başkanı, partisinden istifa etti! İstifa nedeni kayyım korkusu mu?

Batman Beşiri'de İkiköprü Belde Belediye Başkanı Avukat Halil İbrahim Karabulut, partisinden ayrıldığını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belde Belediye Başkanı Avukat Halil İbrahim Karabulut (24) sosyal medya hesabından, meclis üyeleri ile birlikte DEM Parti’den istifa ettiğini, bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde DEM Parti’den Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde belediye başkanı seçilen Avukat Halil İbrahim Karabulut, meclis üyeleri ile birlikte partisinden istifa ettiğini duyurdu.

MECLİS ÜYELERİ DE İSTİFA ETTİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevine bağımsız olarak devam edeceğini belirten Karabulut, şunları kaydetti:

- Bugünden itibaren belediye başkanlığı görevimi, bağımsız belediye başkanı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayım. Bu kararı almamızın en önemli sebebi ise, İkiköprümüzün kalkınması ve huzuru için çıktığımız bu yolda, bağımsız bir belediye başkanı olarak yerelde etkili hizmet ve beldemizde kapsamlı projeleri hayata geçirebileceğimize inanıyor olmamızdır.

- Bu sebeple Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’nden (DEM) Belediye Meclis üyelerimizle beraber istifa ettiğimizi ve yolumuza bağımsız olarak devam edeceğimizi siz değerli halkımıza ve kamuoyuna saygılarımızla arz ediyor, destek ve dualarınızı bekliyoruz.

Asopress'e konuşan Karabulut, halkın talebi doğrultusunda meclis üyeleri ile birlikte karar aldıklarını söyledi. Meclis üyelerinden 6 DEM Partili olduğunu dile getiren Karabulut, dört partili ile istifa ettiklerini ve daha detaylı açıklamaların önümüzdeki günlerde ayrıca yapacaklarını söyledi. Karabulut, farklı bir partiye geçmek için istifa etmediklerini söyledi. Hakkari Belediyesi'ne kayyım ataması sonrası istifa edilmesinin bununla ilgili olup olmadığını sorduğumuz Karabulut, "Hayır kesinlikle bununla ilgili değildir. Biz bu konuları meclis üyelerimiz ile birlikte seçim öncesi de konuşmuştuk. Farklı nedenler de var ilerleyen günlerde gerekirse bununla ilgili yeniden konuşabiliriz" diye konuştu.


Edinilen kulis bilgilerine göre istifa nedenlerinden birinin de Batman Belediyesi’nden bazı taleplerde bulunulduğu ve karşılanmadığı bu nedenden dolayı iki belediye arasında bir gerginlik olduğu belirtildi.

İddialara ilişkin Asopress'e açıklama yapan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan, "Yayımlanan haberde Halil İbrahim Karabulutun DEM partiden istifası ile ilgili yapılan değerlendirmede Batman Belediye Başkanlığından yapılan taleplerin yerine getirilmemesi  nedeniyle iki belediye arasındaki gerginlikten kaynaklanan nedenlerin olduğuna yönelik duyumlar alındığı belirtilmiştir. İstifa olayının belediye yönetimleri arasındaki anlaşmazlıktan veya gerginlikten kaynaklandığı iddiaları kesinlikle doğru değildir ve böyle bir yaklaşım da söz konusu olamaz" dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN