Denizi Olmayan Siirt'te Deniz Manzaralı Ev Fiyatları!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Pahalı evlerin "Deniz Manzaralı" sloganıyla satılmasına hepimiz şahitlik etmişizdir. Ancak Siirt'te karşı bina manzaralı, güneş bile görmeyen evlerin fiyatları, deniz manzaralı evlerin fiyatına eş değer olması halkın tepkisini çekiyor.

Cazibe merkezi olan büyük şehirlerde satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan artış, Siirt'te de yapılınca halk ev bulmakta zorlanıyor.

550 Bin TL'ye Satılık Ev, 1500 TL'ye Kiralık Ev Veriliyor!

Kentte satılık ev fiyatları ortalama 300 ile 400 bin TL iken 650 bin TL'ye kadar alıcı bulabilirken, kira fiyatları ise 1500 TL ile 2000 TL arasında değişiyor. Kirada yaşamak zorunda olanlar ise bu fiyatlara boyun eğmek zorunda kalıyor.

Kira fiyatlarının asgari ücretle yarıştığı Siirt'te, asgari ücret bile kazanamayan vatandaşlar, geçinmekte zorlanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ait verilerinde işsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 33,5 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) bölgesi oldu. İş bulmakta zorlanan vatandaşlar ev bulmakta da zorlanıyor. Ev bulan kiracılar ise ay sonunu getirmek için kara kara düşünüyor.

Bunun Önüne Kim Geçecek?

İşsizlikten kırılan ve maddi sıkıntının yüksek olduğu Siirt'te mülk sahiplerinin fiyatları normale döndürmesi bekleniyor.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, resmi olarak ilk evliliğini 2020 yılında yapmış olan kadınların ortalama evlenme yaşı 25.1 iken erkeklerin ortalama evlenme yaşı 27.9 oldu. Kiralık ve satılık ev fiyatlarının bu seviyelerde seyretmesi halinde ilerleyen yıllarda evlilik yaşının daha fazla artacağı ve kimsenin kiralık eve bile yerleşemeyeceği görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN