• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır'da cezaevinden izinli çıkan adam oğlu tarafından öldürüldü

Diyarbakır'da cezaevinden izinli çıkan adam oğlu tarafından öldürüldü

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, cezaevinden izinli çıkan bir kişi, oğlu tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olay sonrası, oğul ve annesi tutuklandı. Çiftin 9 çocuğundan 8'inin devlet koruması altında olduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde trajik bir olay yaşandı. Cezaevinden izinli çıkan 40 yaşındaki Bünyamin Sargül, oğlu 18 yaşındaki Hasan Sargül tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olay, Ergani'nin kırsal Pınarkaya Mahallesi'nde meydana geldi.

Bünyamin Sargül, 15 aydır Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüydü ve izinle evine dönmüştü. Evde, Bünyamin Sargül, eşi Aydan Sargül ve oğlu Hasan Sargül arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Hasan Sargül, babasına pompalı tüfekle ateş etti. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi; Bünyamin Sargül'ün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Bünyamin Sargül'ün cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından defnedildi. Hasan ve Aydan Sargül gözaltına alındı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Çiftin 9 çocuğundan 8'inin devlet koruması altında olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bakmadan Geçme