• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır Minik Narin'i arıyor: İmam Dahil 300 Kişinin İfadesi Alındı

Diyarbakır Minik Narin'i arıyor: İmam Dahil 300 Kişinin İfadesi Alındı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ne bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos Çarşamba gününden beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için yürütülen arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Küçük Narin'den 5 gündür haber alınamazken, köydeki 100 ev jandarma tarafından tek tek incelendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri, Tavşantepe Mahallesi'ndeki tüm evlerde detaylı arama yaptı.

Aramalar sonucunda köydeki yaklaşık 300 kişinin ifadesi alındı; bu kişiler arasında Kuran Kursu hocası ve Narin’in yakınları da bulunuyor. Toplanan ifadeler titizlikle incelenirken, Başsavcılık tarafından iki savcı, olayın soruşturulması için görevlendirildi.

Arama çalışmaları kapsamında, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler helikopterle havadan tarama gerçekleştirecek. Yüzlerce kişinin katıldığı bu kapsamlı arama faaliyetleri, Narin Güran'ın bulunması için yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

'Narin Güran'ın cenazesi bulundu' paylaşımlarına ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Diyarbakır Valiliği’nden cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama geldi.

Diyarbakır Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Kayıp kız çocuğu Narin Güran‘ın (8) bulunabilmesi amacı ile valiliğimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur” denildi.

Diyarbakır Minik Narin'i arıyor: İmam Dahil 300 Kişinin İfadesi Alındı

 

Bakmadan Geçme