Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada ilk 100 yer arasına girdi

Dünyaca ünlü Amerikan Time dergisi, gezilecek ve görülecek en güzel 100 yer arasında Diyarbakır'ı da gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Derginin "Dünyanın En Harika Yerleri" özel sayısında, dünya çapında ziyaret edilmesi gereken 100 destinasyon listelendi. Bu listede Türkiye'den iki yer yer aldı: Diyarbakır Ekspresi ve İstanbul'daki Zeyrek Çinili Hamamı.

Time Dergisi, Diyarbakır Ekspresi ile seyahat önerisinde bulunarak, kentin binlerce yıllık tarihine dikkat çekti. Haberde, Diyarbakır Ekspresi hakkında şu ifadelere yer verildi: “Yolcuları, uçsuz bucaksız Anadolu bozkırlarından ve Türkiye'nin doğu dağlarından, medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzey ovalarına taşıyor. Hükümetin işlettiği Devlet Demiryolları tarafından Nisan ayında açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan güneydoğudaki Diyarbakır'a kadar 653 mil boyunca ilerliyor. 4. yüzyılda inşa edilmiş etkileyici siyah bazalt duvarlarla çevrili olan Diyarbakır'ın tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor.”

Time Dergisi'nin bu övgüsü, Diyarbakır'ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini uluslararası alanda bir kez daha vurguluyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN