Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin öldüğü yangınlardan etkilenen bölgeler 'Afet Bölgesi' ilan edildi

AFAD, Diyarbakır ve Mardin'deki yangın felaketinden etkilenen bölgeleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan etti. Yangınlar sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği ve tarım alanlarının ciddi zarar gördüğü belirtilirken, afetin yaralarını sarmak için bölgeye toplam 55 milyon lira ödenek gönderildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyarbakır ve Mardin'de çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangınlar sonrası afet bölgesi ilan etti. Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan ve Bağacık mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki Yücebağ ve Yetkinler mahalleleri, yangınların etkisiyle "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak belirlendi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, yangınlar sonucu tarım alanlarının ve hayvanların büyük zarar gördüğü belirtilirken, yangından etkilenen mahallelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Diyarbakır'a 3 milyon lira, Mardin'e ise 2 milyon lira olmak üzere toplam 5 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiği bildirildi. Ayrıca, tarım ve hayvancılık zararlarının giderilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve AFAD tarafından bölgeye toplam 55 milyon lira ödenek aktarılacağı açıklandı.

Açıklamada, "Devletimizin tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olmaya, yangınlarda zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

AFAD'ın bu açıklaması, yangınlardan etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar için umut kaynağı olurken, devletin hızlı ve etkili müdahalesi takdir topladı. Yangınların yarattığı tahribatın en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN