DSİ'den Siirt'te Boğulmalara Karşı Önemli Uyarı!

Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Siirt İl sınırlarında Botan Çayı üzerinde inşa edilen BAREN Enerji A.Ş. tarafından işletmeye açılan Kirazlık Regülatörü ve HES tesisi ile aynı çay üzerinde inşa edilen Alkumru Barajı ve Hes tesislerinde feyezan dönemi süresince (1 Mart-30 Haziran) mansaba su bırakılması planlandı.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik ve serinlemek amacıyla Botan Çayını ve sahilini yoğun olarak kullandığı biliniyor. Gerek feyezan döneminde ve yaz aylarında işletme sebebiyle mansaba her zaman su bırakılmaktadır. 
Yıl boyunca vatandaşlarımızın belirtilen dönemlerde Botan Çayına yaklaşmaları can ve mal güvenliği açısından risk taşımaktadır. Bu uyarılar idaremiz tarafından oluşturulan SMS Grubu ile sistemimizde kayıtlı olan ilgili tüm kişi ve kurumlara anında bildirilmektedir. Buna ilave olarak barajdan Botan Çayına bırakılan tahliye sular nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için yüzülmemesi, çay yatak alanında serinlemek ve piknik yapılmaması gerekmektedir." denildi.

Bakmadan Geçme