• Haberler
  • Teknoloji
  • e-Devlet'e yeni IBAN özelliği geldi: Tüm bankalar bir arada olacak!

e-Devlet'e yeni IBAN özelliği geldi: Tüm bankalar bir arada olacak!

Vatandaşların işini büyük ölçüde kolaylaştıracak yeni özellik e-Devlet üzerinden devreye alındı. Artık tek bir ekrandan tüm banka hesaplarındaki o bilgiyi sorgulayabilecekler!

Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) yapılan açıklama göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde BKM tarafından geliştirilen FAST sistemi'nin bir parçası olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) için e-Devlet Kapısı üzerinden yeni bir hizmeti devreye soktu.

KOLAS Sorgulama hizmeti, vatandaşların çeşitli bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı kolay adres bilgilerini tek bir ekranda kolayca görüntülemelerine olanak tanıyor.

Kolay adres, hesap numarasını (IBAN) hatırlamadan para gönderimi veya ödeme işlemlerinde kullanılabilecek pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor.

Telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası, vergi numarası, yabancı kimlik numarası veya pasaport numarası gibi bilgilerle hesaplar eşleştirilebiliyor ve bu bilgiler para transferlerinde kullanılabiliyor.

Yeni hizmet sayesinde, vatandaşlar e-Devlet Kapısı üzerinden farklı bankalarda tanımlı kolay adres bilgilerini hızlıca sorgulayabilir. Tüm bu bilgileri tek bir ekran üzerinden kontrol etmek artık mümkün.

Bu hizmeti kullanmak isteyenler, e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" seçeneğini aratarak işlemi gerçekleştirebilirler.

Bakmadan Geçme