• Haberler
  • Siirt Haber
  • Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu: Kayıt Ücreti İsteyen İdarecilere Çağrıda Bulundu!

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Talu: Kayıt Ücreti İsteyen İdarecilere Çağrıda Bulundu!

Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Selahattin Talu, kentte bazı okul idarecilerinin bağış adı altında kayıt ücreti alması hakkında Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulundu.

Kentte bazı okullarda bağış adı altında kayıt ücretlerinin alındığı iddiası duyumlarının olduğunu belirten Talu, “hiçbir öğrenci velisi bağış adı altında veya başka bir isim adı altında kayıt ücreti ödemek zorunda değil.” Dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Okul idarecilerine çağrıda bulunan Talu, “Sakın bağış veya başka bir isim adı altında öğrenci velilerinden bağış toplamayın, kayıt ücreti almayın. Bugün yaptığınız bu hukuksuzluk, yarın adli veya idari bir soruşturma olarak karşınıza çıkabilir.” İfadelerini kullandı.

 “Okulların önümüzdeki hafta uyum süreci var, ondan sonra 9 Eylül itibariyle de okullar eğitim ve öğretime açılıyor.” Diye konuşan Talu, “Şimdi okullarımızda her sene olduğu gibi öğrenci kayıt yapmaya gittiği zaman velilerimiz, bazı okul idareleri tarafından bağış adı altında ücret talep ettiklerine ilişkin duyumlar alıyoruz. Bu her sene karşılaştığımız durumdur maalesef. Bu yasal olmadığı gibi kabul edilebilir bir durum değildir ve hiçbir öğrenci velisi bağış adı altında veya başka bir isim adı altında kayıt ücreti ödemek zorunda değil.” İfadelerini kullandu.

Milli Eğitim Bakanlığını bağış adı altında alınan ücreti alan idareciler hakkında yeterli yaptırımın yapılmadığını vurgulayarak konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Milli Eğitim Bakanlığı, bunun önüne geçebilir mi, geçebilir aslında. Her sene eğitim öğretim hayatının başında okullara ve milli eğitim müdürlüklerine resmi bir genelge gönderiyor, bağış toplanması yasaktır, bağış toplayan okul idarecileri hakkında inceleme, soruşturma yapın diye yazılı emir gönderiyor ama bunun arkasında çok durmuyor. Bunun için biz Eğitim-Sen Siirt şubesi olarak okul idarecilerine şunu açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Sakın bağış veya başka bir isim adı altında öğrenci velilerinden bağış toplamayın, kayıt ücreti almayın. Bugün yaptığınız bu hukuksuzluk, yarın adli veya idari bir soruşturma olarak karşınıza çıkabilir. Bunu kesinlikle yapmayın. Biz bunu yaptırılmasına izin vermemek adına elimizden geleni yapacağız.

Ailelerin bu durumda CİMER’e, Milli eğitim il ve ilçe müdürlüklerine aynı zamanda sivil toplum örtüğü olmamız münasebetiyle Eğitim Sen şubelerine gelerek, dilekçeyle veya talep ederek şikâyette bulunabilirler.”

Yorumlar 2
Zübeyr timurlenk 29 Ağustos 2024 23:05

Cimer e şikayette bulundum. Anaokulu kaydı için alınır dedi. Yaşamdır dedi.

Lojman sakini 29 Ağustos 2024 16:48

Kezer yerleskesinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek ilk ve orta okulunda. Öğretmenler sürekli ek kaynak talep ediyor. Özel okul beklentisi var. Köyden gelen öğrencilerle lojmanda kalan memur çocuklarını düşünen yok. Akademik ve idarecilerin çocukları için okul açılmış gibi davraniyor okul idaresi ve öğretmenler

Bakmadan Geçme