Eğitim Sen Siirt Şubesi: İlk Defa Yönetici Olarak Görevlendirilecek Öğretmenlerin Atamaları Gerçekleşmedi

Eğitim Sen Siirt Şubesi, 2024 yılında ilk defa yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan öğretmenlerin atamalarının yapılmadığını belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Siirt merkez ve bağlı ilçelerinde öğretmen olup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre 2024 yılında ilk defa yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan öğretmenlerin atamaları 27 Haziran 2024 tarih ve 105120931 sayılı Valilik Onayı ile gerçekleştirilmiştir. Açıklanan takvime göre 12 Temmuz 2024 tarihinde ilişik kesme işlemleri başlamıştır,” ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Siirt Şubesi, Siirt’te yöneticilik sınavını kazanan bazı öğretmenlerin atamalarının durdurulduğunu belirterek, bu durumu kınadı.

Eğitim Sen Siirt Şubesi, Siirt’te yöneticilik sınavına giren bazı öğretmenlerin sınavı kazanmasına rağmen, atamalarının durdurulduğunu belirtti.


Eğitim Sen Siirt Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim kurumlarına yönetici olarak atandığı halde ve atama kararnameleri ilgili okullara gönderildiği halde 10 öğretmenin görev yaptığı okul idareleri Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesi (Atama Şubesi) tarafından aranarak "Valiliğin sözlü talimatıyla ikinci bir emre kadar ilişiklerini kesmeyin." denildiğini, bundan dolayı okul müdürlüklerinde resmi atama kararnameleri olmasına rağmen yöneticiliğe atanan bu 10 öğretmenin ilişiğinin kesilmediğini ve yönetici olarak atandıkları okullarda göreve başlatılmadıklarını biliyoruz.


Bu 10 öğretmenin 2'si Eğitim Sen üyesi, geri kalan öğretmenler arasında diğer sendika üyesi olan ve herhangi bir sendikaya üye olmayan öğretmenler de bulunmaktadır. Yaptığımız araştırmalara göre bu uygulama Siirt dışında hiçbir ilde yapılmamıştır.
Bakanlığın illere gönderdiği başvuru yazısında öğretmen olup eğitim kurumlarına ilk defa yönetici olarak atananlar hakkında güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapın; diye bir yazı, açıklama, emir ve talimatın olmadığı halde Siirt Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ilk defa yöneticiliğe atanan öğretmenlerin isim listesini alarak haklarında güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yaptırdığını; yaptırılan araştırma sonucunda 3'ü okul müdürü, 7'si okul müdür yardımcısı olarak üzere toplanda Siirt genelinde 10 öğretmenin ilişiğinin kesilmediğini ve yönetici olarak atandığı okulda göreve başlatılmadığını biliyoruz.


Yıllardır öğretmen olarak görev yapan bu 10 öğretmen herhangi bir suç İşlemedikleri halde Siirt Valiliğinin bu keyfi ve hukuki olmayan tutumundan dolayı sanki suçlularmış gibi gösterilmeye çalışıldığını, kendi okullarında ve öğretmen arkadaşları tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını bilinmesini isteriz.


Eğitim Sen olarak, Siirt Valiliğinin bu keyfi ve hukuksuz uygulamadan vaz geçmesini, derhal bu 10 öğretmenin yönetici olarak atandıkları okullarda göreve başlatılmasını talep ettiğimizi, sürecin takipçisi olacağımızı, bunun yerine getirilmemesi halinde yasal olarak gerek idari ve gerekse hukuki süreci başlatacağımızın bilinmesini isteriz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN