Eğitimciler Yarın İş Bırakacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı bir araya gelen 13 eğitim sendikası yarın iş bırakıyor. Eğitimciler, tüm öğretmenleri, velileri eylemlerine desteğe davet etti.

Eğitim sendikalarının Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair tepkileri devam ediyor. 19 Kasım’da yapılacak olan Kariyer Basamakları Sınavı’na 13 öğretmen sendikası birleşti. Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ve Töb-Sen üyeleri, yarın iş bırakacak.

İş bırakma eylemiyle açıklama yapan Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Köklü, “En başından Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, öğretmenlerin sorunlarını çözmek yerine daha da karmaşık hale getirdiğini belirtmek gerekiyor. Bu yasa okullarda öğretmenler odasındaki olumlu havayı, iş barışını bozuyor. Öğretmenlik mesleğiyle ilgili bir kanun olacaksa eğer, tüm öğretmenlerin yetiştirilmesi ve istihdamını kapsayacak şekilde bir yasa hazırlanmalı. Kariyer Basamakları Sınavı yerine öğretmenlerin kıdemleri ve liyakatleri göz önüne alınarak kademeli bir artış yapılabilir. Öğretmenlerin maaşları yoksulluk sınırı altında. Öncelikle bunun düzeltilmesi lazım. Kariyer Basamakları Sınavı iptal edilmeli. Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilerek alandaki bütün öznelerin katılacağı daha kapsayıcı bir yasa hazırlanmalı. Biz tüm bu taleplerimizi dile getirmek ve dikkat çekmek için bir günlük iş bırakacağız. Tüm öğretmenleri ve velileri bize destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

‘BİRLİK OLURSAK KANUN ORTADAN KALKAR’

Eğitim-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Veli Fırat Şimşek da şunları söyledi: “Öğretmenler odasını parçalayan bu Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bu haliyle çıkmasını kabul etmiyoruz. Kanun öğretmenlerin yararına değil tamamen zararına çıkartılmaya çalışılıyor . Biz de iktidarın görmediği taleplerimizi göstermek için üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve iş bırakacağız.”

Şimşek, “Öğretmenler maalesef maddi durumlarının yetersizliklerinden dolayı Kariyer Basamakları Sınavı’na girmek zorunda kalıyor. Öğretmenler ülkedeki ekonomik koşullardan ve aldığı maaşlardan dolayı bu sınavdan sonra alacağı paraya muhtaç. Öğretmenleri bu paraya muhtaç eden sistem, hükümet ise ‘Öğretmenlerin yüzde 95’i sınava başvurdu demek ki bu sınavdan memnunlar’ diyebiliyor. Hayır öğretmenler memnun falan değil, mecbur olduğu için bu sınava giriyor. Biz bütün arkadaşlarımızı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Birlik olursak bizi ayrıştıran bu kanun ortadan kalkar” diye konuştu.

Bakmadan Geçme