Elimizin Altındaki Kaynakları Değerlendiremiyoruz!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt özellikle yer altı ve yer üstü kaynakları alanında zenginliği ile dikkat çekerken bunu kentin kalkınması için ne kadar kullanıldığı ise soru işareti.

“Komşu İllerimiz Turizmle Şaha Kalkarken Siirt Neden Hala Suskun?”

Siirt çevresinde yapılan barajlarla yarım ada görünümünü alırken bu barajlardan ise Siirt'in ne kadar faydalandığı bilinmemekte. Özellikle komşu ilimiz Batman Ilısu Baraj göleti üzerinde yaptığı su sporları su aktiviteleri ile Siirt'in bir hayli önüne geçmişken, Mardin ilinin de Ilısu Baraj göleti üzerinde kentin kalkınmasına yardımcı olacak Kafes balıkçılığına el atması Siirt'in bir hayli geride kaldığının göstergesi oluyor.

Türkiye'nin 49. Milli parkı ilan edilen Botan Vadisi Milli Parkı ise Türkiye'de yeteri kadar tanıtımı yapılamayarak turizme kazandırılamıyor.

Öte yandan bir diğer avantajımız olan jeotermal kaynak bakımından zengin olan ve hali hazırda Billoris Kaplıcası gibi bir yer altı kaynağına sahip olamamamız ve kaplıcanın geçtiğimiz yıl yapılan Ilısu Baraj göleti altında kalması Siirt bürokrasisinin bir şeyleri değiştirmek için çaba sarf etmediğinin göstergesi.

Artı Siirt Haber Ajansı olarak, buradan sıkılmadan usanmadan, Siirtli Bürokrasisine seslenerek kentin kalkınması için bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulunacağız.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN