• Haberler
  • Ekonomi
  • Emeklilere ve Eşlerine Ücretsiz Oldu! Bakanlık ve SGK İmzaları Attılar

Emeklilere ve Eşlerine Ücretsiz Oldu! Bakanlık ve SGK İmzaları Attılar

Sağlık Bakanlığı ve SGK'nin anlaşmasıyla emekliler ve eşleri, kaplıca tesislerinde belirli sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Hükümet emeklilere yönelik 'sosyal destek' paketini geçtiğimiz aylarda duyurdu. Bu paket kapsamında emeklilere 7 farklı kalemde destek sağlanacağı belirtildi.

Desteklerin uygulamaya konulmasıyla birlikte, güncel bilgilendirme ve onaylar da yapılmaya devam ediyor.

Destekler arasında SGK ile iş birliği kapsamında sunulan kaplıca desteği öne çıkıyor. Evde tek bir emeklinin bulunması durumunda bile faydalanılabilecek bu destek, emeklilerin kaplıca tedavilerinden ücretsiz yararlanmasını sağlıyor.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşma doğrultusunda, kaplıca tedavisi koşullarını sağlayan emekliler, eşi sigortalı olmasa bile bu hizmetten yararlanabiliyor.

Kaplıca hizmetleri, SGK tarafından bedava tedavi hizmetleri arasında kabul ediliyor. Emekliler, anlaşmalı kaplıca tesislerinde belirli sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Bu hizmetten yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi ve istenen belgelerin sunulması gerekiyor. 

Emekliler, bu destekten yararlanmak için en yakın SGK müdürlüğüne başvurarak gerekli belgeleri sunmalı ve sağlık kurulu raporu temin etmeli.

Kaplıca tedavileri arasında banyo tedavileri, çamur banyosu ve inhalasyon gibi hizmetler yer alıyor.

Bakmadan Geçme