Emekliye Zam Hazırlığı! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? | Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında Toplantı Yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına zam çalışması için bir araya geldi. Toplantıda, emeklilerin ekonomik koşullarının gözden geçirilmesi ve maaş artışlarının detayları ele alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren yeni bir zam düzenlemesi için AK Parti kurmayları harekete geçiyor. Son 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenen zam oranı %24,73 olarak açıklandı. Ancak bu zam, kök aylığı 7.710 TL ve altında olan emekliler için yeterli olmadığı için, en düşük maaşların üzerine bir düzenleme yapılması gündemde.

Beklentiler ne yönde?

AK Parti'nin üst düzey isimleri; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına yapılacak zammı değerlendirmek üzere bir araya gelecek. İlk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.000 TL'ye çıkarılması planlanıyor.

Toplantıda, sadece en düşük maaş alan emekliler değil, genel olarak tüm emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılması bekleniyor. Emeklilerin bu zamdan nasıl etkileneceği ve beklenen iyileştirmelerin ne zaman yürürlüğe gireceği merakla bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN