• Haberler
  • Sağlık
  • En Zeki Çocuklar Hangi Ayda Doğuyor? İşte Araştırmanın Sonucu

En Zeki Çocuklar Hangi Ayda Doğuyor? İşte Araştırmanın Sonucu

Bilim insanları yaptıkları son araştırmada çocukların doğdukları ay ile zeka seviyeleri arasındaki bağlantıya ışık tuttu. Bu araştırma sonucunda en zeki çocukların hangi ayda doğduğu ise ortaya çıktı.

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma insanların doğdukları aya göre farklı zeka seviyeleri ve türlerine sahip olduklarına dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma 1 milyon öğrencinin verilerini analiz ederek hangi ayda doğan çocukların diğerlerine göre akademik olarak daha başarılı olduğunu ortaya çıkardı. 

Araştırma sonuçlarına göre Eylül ayı içerisinde doğan çocuklar akademik olarak diğer aylarda doğan çocuklara oranla daha başarılı oluyor. Eylül ayı içerisinde doğan çocuklar yalnızca ilkokul değil, aynı zamanda lise ve üniversite dönemlerinde de diğer öğrencilere göre daha başarılı sonuçlar elde ediyor. 

Aynı zamanda Ağustos ayında doğan çocuklar ise her ne kadar akademik anlamda Eylül ayı doğumlu çocuklar kadar başarılı olamasalar da spor alanında başarılı oldukları ortaya çıktı. Özellikle futbol ve basketbol gibi alanlarda başarı sağladıkları ortaya çıktı. Ağustos ayında doğan yıldız oyuncu sayısının daha fazla olduğu da istatiksel olarak vurgulanıyor.

Yapılan araştırma Eylül ve Aralık ayları arasında doğan çocukların diğerlerine göre daha geç eğitim hayatına başladığını ve buna bağlı şekilde öğrenme kapasitesinin daha gelişkin olduğunu ortaya koyuyor. Çalışmada ele alınana yan konulardan birinde ise sonbahar ve kış aylarında doğan kişilerin yaz ve ilkbahar aylarında doğanlara kıyasla daha uzun yaşadıkları ortaya çıktı. 

Bakmadan Geçme