Erdem koleji öğrencileri uluslararası sınavda ter döktü

Özel Erdem Koleji'nde, Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Bilimleri Final Sınavında ter döktü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Özel Erdem Koleji’nde, Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Bilimleri Final Sınavında ter döktü.

“Hedef Türkiye’de ilk 10’a girmek”

Gaziantep’in başarılı eğitim kurumlarından olan Özel Erdem Koleji’nde hafta sonu ortaokul öğrencilerinin katıldığı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Fen Sınavı yapıldı. Gaziantep Özel Erdem Koleji’nin il sınav merkezi olduğu Kanguru Matematik ve Fen Bilimleri Sınavında Erdemli ortaokul öğrencileri hem bilgilerini ölçtü hem de fen ve matematik bilimlerinin eğlenceli yönünü keşfettiler. Her yıl sınavda yüzde 5’lik başarı dilimine girerek büyük başarı gösteren Erdemli öğrenciler, aynı başarıyı bu yıl da sürdürmeyi ve Türkiye’de ilk 10’a girmeyi hedefliyor. Erdem Koleji, daha önce Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatlarında öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırmıştı. Erdemli öğrenciler ayrıca YKS’de 3 öğrenci toplam 5 derece yaparak ilk 1000’de yer alırken, YKS’de ilk 3 binde 13 derece, ilk 5 binde 20 derece elde etmişti.

“Erdem Koleji öğrencilere ışık oluyor”

Gaziantep Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Uluslararası düzeyde düzenlenen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Sınavı’na da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ‘’ Ortaokul öğrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik alanında yeteneklerini görmek, bilgilerini eğlence ile harmanlamak ve Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgilerini artırmak amacıyla Gaziantep Sınav Merkezi olan Erdem Koleji Kampüsümüzde Kanguru Fen Bilimleri ve Matematik Sınavını gerçekleştirdik. Bu sınav ile öğrencilerimizin analiz etme, araştırma ve sorgulama becerilerini artırmayı, fen ve matematik zekâlarını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Erdem Koleji olarak geleceği aydınlık olan öğrencilerimize ışık olmayı hedefliyor, Uluslararası sınavlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Son olarak sınavda yeteneklerini ortaya koyan öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN