Erdoğan'dan Esad açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'ncü Devlet Başkanları Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Erdoğan, Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin, "Bizim Sayın Putin ile Beşar Esed'e bir davetimiz olabilir. Suriye'de esecek barış rüzgarları ve bütün Suriye'de hayat bulacak barış iklimi, çeşitli ülkelere dağılmış milyonlarca insanın ülkelerine geri dönmeleri açısından da gereklidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'nncü Devlet Başkanları Zirvesi münasebetiyle gerçekleştirdiği Kazakistan ziyaretini tamamladı. Yurda dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşme, Türkiye- Suriye ilişkileri, CHP'li belediyelerdeki usulsüzlük iddiaları gibi pek çok konu hakkında konuşarak önemli mesajlar verdi.

SURİYE İLE İLİŞKİLERİN YENİDEN NORMALLEŞMESİ

SORU-  Türkiye-Rusya-Suriye ve İran 4'lü görüşmelerinin yeniden başlatılması sürecini sormak istiyorum. Bu bağlamda "Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebebimiz yok" demiştiniz. Görünürde Beşar Esad ile bir araya gelmeniz için hangi şartların yerine getirilmesi ya da ne tür gelişmelerin yaşanması gerekiyor?"

"PUTİN İLE ESED'E BİR DAVETİMİZ OLABİLİR"

Suriye ile yeni bir süreci başlatabileceğimizi Cuma günü, Cuma namazı çıkışında zaten söylemiştim. Bizim Sayın Putin ile Beşar Esed'e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir. Suriye sahasında aradan geçen onca yıl herkese kalıcı çözüm mekanizmasının kurulması gerektiğini net bir şekilde göstermiştir. Altyapısı yok olmuş, halkı darmadağın hale gelmiş Suriye'nin yeniden ayağa kalkması ve istikrarsızlığın son bulması elzemdir. Sahada son zamanlarda sağlanan sükunet, akıllıca politikalar ve önyargılardan uzak ve çözüm odaklı yaklaşımlarla barış kapısını aralayabilir. Bölgedeki istikrarsızlığın başta PKK/PYD/ YPG olmak üzere terör örgütlerine hareket alanı sağlaması, bir sorundur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN