• Haberler
  • Siyaset
  • Erdoğan'dan Kobani Olayları İçin Kritik Açıklama: ''Samimi Muhasebe Yumuşama İklimi Getirir''

Erdoğan'dan Kobani Olayları İçin Kritik Açıklama: ''Samimi Muhasebe Yumuşama İklimi Getirir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani Olayları'na Dair Samimi Bir Muhasebe Önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM'de DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşması ve sonrasında yaptığı "Türkiye partisi olun" çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Kobani olaylarına yönelik hukuki hesaplaşmanın yapıldığını vurgulayarak, bu süreçte samimi bir muhasebenin önemine dikkat çekti.

''Kobani Olaylarının Hesabı Soruldu''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kobani olaylarına dair önemli açıklamalarda bulundu. ''Kobani olaylarının hukuki açıdan hesabı sorulmuştur. Ancak bu olaylara dair samimi bir muhasebe yapılmasını önemsiyoruz. Böyle bir adım, yumuşama iklimine katkı sağlayacaktır," dedi. Erdoğan, demokratik siyasette şiddete yer olmadığını ve terörle arasına mesafe koyanların Türkiye Yüzyılı'nda her zaman yer bulabileceğini vurguladı.

''Yasin Börü ve Arkadaşlarını Unutamayız''

Cumhurbaşkanı, 6-8 Ekim olaylarına da değinerek, 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesini hatırlattı. "Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılanları ne 10 yıl ne de 100 yıl geçse unutamayız. Bu olaylarda rolü olanlar hak ettikleri cezaya çarptırıldı," diye konuşan Erdoğan, demokratik siyasette teröre hiçbir şekilde yer olmadığının altını çizdi.

Bahçeli'nin Mesajı ve Yeni Dönem Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşarak verdiği barış mesajını da olumlu bulduğunu ifade etti. Bahçeli'nin "Türkiye partisi olun" çağrısının milli birlik ve kardeşlik mesajı taşıdığını belirten Erdoğan, bu tür açıklamaların ülkenin içinde bulunduğu atmosferde uzlaşı ve diyalog zeminini genişletme açısından önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları 85 milyonun kardeşliği adına çok anlamlı buluyorum. Daha fazla diyalog ve uzlaşıya ihtiyaç var," diyerek, yeni yasama döneminde siyasette farklı bir üslup görmek istediklerini belirtti.

Bakmadan Geçme