• Haberler
  • Sağlık
  • Eruh Devlet Hastanesi'nde Muayene Krizi: Hasta Sağlık Hizmetinden Mahrum Kaldığını İddia Ederek Doktoru Savcılığa Verdi!

Eruh Devlet Hastanesi'nde Muayene Krizi: Hasta Sağlık Hizmetinden Mahrum Kaldığını İddia Ederek Doktoru Savcılığa Verdi!

Siirt Eruh Devlet Hastanesi'nde ilaç yazdırmak isteyen bir hasta, doktorların kendisini muayene etmediğini iddia ederek şikayette bulundu. Hasta, anayasal hakkının engellendiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmayı planlıyor.

09.09.2024 tarihinde Siirt Eruh Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği'ne başvuran bir hasta, muayene ve ilaç yazdırma talebinin reddedildiğini iddia ederek şikayette bulundu. Hasta, saat 10:55 civarlarında hastaneye başvurduğunu, ancak girişte sekreterin dahiliye doktorlarının kendisini muayene etmeyeceğini ve ilaç yazmayacağını söylemesi üzerine kayıt açılmadığını belirtti.

Hastanın açıklamasına göre, hastanede herhangi bir yoğunluk olmamasına rağmen randevularının dolu olmadığını bildiği halde bu hizmetten yararlanamadı. Ardından dahiliye doktorları ile görüşen hasta, doktorun da kendisini muayene etmeyeceğini ve aile hekimine başvurması gerektiğini ifade ettiğini iddia etti.

Hasta, devletin kendisine vermiş olduğu sağlık hizmeti alma hakkının engellendiğini ve bu sebeple ilgili doktorlar hakkında şikayette bulunacağını dile getirdi. İddialar doğrultusunda hasta, Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını ve disiplin soruşturması açılmasını talep ettiğini belirtti.

Konu hakkında hastaneden ya da sağlık personelinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Eruh Devlet Hastanesi'nde Muayene Krizi: Hasta Sağlık Hizmetinden Mahrum Kaldığını İddia Ederek Doktoru Savcılığa Verdi!

 

Yorumlar 1
VATAN 09 Eylül 2024 15:32

Doğru katılıyorum ilac yazdırmak için canımız çıkıyor

Bakmadan Geçme