• Haberler
  • Genel
  • Eşinin Akrabalarıyla Görüşmeyen Kadın Boşanma Davasında Kusurlu Sayıldı: Yargıtay'dan Çarpıcı Karar

Eşinin Akrabalarıyla Görüşmeyen Kadın Boşanma Davasında Kusurlu Sayıldı: Yargıtay'dan Çarpıcı Karar

Yargıtay, eşinin akrabalarıyla görüşmek istemeyen ve onlara kötü davranan kadının boşanma davasında kusurlu sayılmasına karar verdi. Ankara'da yaşanan davada, kadının tazminat talebi istinaf mahkemesi tarafından reddedildi. Yargıtay, yerel mahkeme kararını onayarak, eşlerin kusur oranlarının eşit olduğunu belirtti.

Yargıtay, evli çiftleri doğrudan ilgilendiren bir emsal karar verdi. Eşinin akrabalarıyla görüşmek istemeyen ve onlara kötü davranan bir kadının boşanma davasında kusurlu sayılmasına ilişkin yerel mahkeme kararını onayladı.

Şiddet ve Kumar İddiası

Ankara'da yaşayan bir kadın, boşanma davası açarak eşinin kendisine şiddet uyguladığını, ailesinin evliliklerine müdahale ettiğini ve kumar alışkanlığı nedeniyle evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını ileri sürdü. Kadın ayrıca tazminat talebinde bulundu.

Karşı Dava ve Eşin İddiaları

Koca, eşinin iddialarını reddederek, kendisine sevgi ve saygı göstermediğini, akrabalarıyla görüşmediğini ve evlilik birliği görevlerini yerine getirmediğini öne sürdü. Koca, boşanmalarını ve kendisine tazminat ödenmesini talep etti.

Mahkeme Kararı

Ankara 7. Aile Mahkemesi, kadını az kusurlu, kocayı ise ağır kusurlu buldu. Kadına 60 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Ancak, kararın temyizi üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, eşlerin kusur oranlarının eşit olduğuna hükmederek, kadına verilen tazminat kararını kaldırdı.

Yargıtay’ın Onayı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararında hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek, yerel mahkeme kararını onadı. Yargıtay, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 370. maddesi gereğince temyiz istemini reddetti.

Bakmadan Geçme