8 Temmuz Haberleri

8 Temmuz Haberleri

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tek Ders Sınav Başvuruları Başladı! İşte başvuru için gereken şartlar

Siirt Üniversitesi'nde 2023-2024 Güz Dönemi sonunda mezun olmak için tek dersten başarısız olan öğrenciler, 8 Temmuz 2024 tarihine kadar online başvuru yapabilecekler. Sınav 10 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. Detaylar haberimizde...

Otomobilde ‘Chery vergisi’ne ilk açıklama: 8 Temmuz ve sonrasında fiyatlar ne olacak?

"Son dönemde geldi, geliyor, gelir mi?" konuları konuşula dursun, tabii ki ülkemizde karar değişmedi. Çin menşeli konvansiyonel motorlu otomobillere de ek @ vergi geldi. Chery Türkiye ve MG’nin Türkiye distribütörü Doğuş Trend Otomotiv, Türkiye’de üretim tesisi yatırımlarının hız kazanacağını dile getirdi.

Herkesin gözü kulağı 8 Temmuz'da: Fiyatlar yüzde 40 artacak

Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillerden sonra diğer yakıt türlerine de ek vergi getirilmesine yönelik tartışmaların sürdüğü bildirildi.

TFF Seçime Gidiyor! Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi: 18 Temmuz'da seçimli genel kurul yapacağız.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi: 18 Temmuz'da seçimli genel kurul yapacağız.

Siirt'te Uyuşturucu Operasyonu! 5 Adrese Eş Zamanlı Baskında Peynir Bidonuna Saklanmış Esrar Ele Geçirildi!

Batman İli ve Kurtalan İlçemizde, 18 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Kurtalan Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla fiziki ve teknik takibe alınan uyuşturucu çetesine yönelik 12 Eylül 2023 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde (5) şüphelinin ev ve işyerinde yapılan aramada (5.100) gr. Toz Esrar (peynir bidonunda) ele geçirilmiş, şahışlardan (4)'ü tutuklandı.

Gram altın biriktirenler dikkat! Uzman isim uyardı: Yıl sonuna kadar kemerlerinizi bağlayın

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklaması sonrası haftanın son işlem gününde yakından takip ediliyor. FED'in kararı sonrası yeni bir açıklamada bulunan uzman isim, 25 baz puanlık faiz artışının altın fiyatları ve emtia piyasalarına nasıl bir etkisi olacağını aktardı. Peki, bugün tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte, 28 Temmuz 2023 Çarşamba günü altın fiyatları...

Emekli sandığı kapsamındakilerin zam farklarının yatacağı tarih belli oldu

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını kaç TL? 8 Temmuz 2023

Haftanın altıncı günü olan 8 Temmuz Cumartesi güncel altın fiyatları ekonomiyi yakından takip edenler ve altına yatırım yapanlar tarafından anlık sorgulanıyor. Altının onsunun bin 925 dolar seviyelerinde dengelenmeye çalıştığı günde iç piyasadaki altın fiyatları merak ediliyor. İşte Cnnturk.com’dan alınan son verilere göre altında anlık rakamlar...

Limit aşıldı: Dünya yarından itibaren gelecek yıldan yemeye başlayacak

Her yıl dünyanın doğal kaynaklarını ve insanların kullanımlarını ölçerek o yıla ait ‘Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na (GFN) göre 2022 yılına ait kaynakların 28 Temmuz itibarıyla bitti. 29 Temmuz’dan itibaren gelecek yıla borçlanmaya başlıyoruz.

Memur emeklilerinin zam farkını alacağı tarih belli oldu

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2022 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Perşembe günü yapılacak.

Uzmanlardan Hepatit B virüsüne karşı uyarı geldi: Dakikada 2 kişiyi öldürebilir, herkes tarama testi yaptırsın

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle gerçekleştirilen programda hepatit virüslerinin dünyada milyonlarca kişiyi etkilediği belirtilirken, tarama programlarının önemine vurgu yapıldı. Hepatit B virüsünün dünyada 240 milyon taşıyıcısının olduğunu belirten uzmanlar, "Dakikada 2 kişi Hepatit B virüsüne bağlı komplikasyonlardan kaybedilmekte, lütfen her erişkin hayatında en az bir kez Hepatit B ve C ile ilgili tarama testi yaptırsın" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşı farkı 28 Temmuz tarihinde ödenecek

Emekli sandığı kapsamındaki vatandaşların, 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının 28 Temmuz tarihinde ödeneceği açıklandı.

Milyonlarca emekli için tarih belli oldu

Milyonlarca emekli açıklanan enflasyon zammının ardından zamlı maaşlarının yatmasını bekliyor. Tüm kamu personeli 8 Temmuz’da zamlı maaşlarını aldı ancak emekli henüz zamlı maaşlarına ulaşamadı. Emekli maaş ödemeleri ise yarından itibaren başlıyor.

KYK borçlularına güzel haber! Takvim netleşti, çalışmanın biteceği tarih de belli

Binlerce öğrenciyi ilgilendiren KYK kredi borçları ile ilgili çalışma 2022-2023 akademik yılı güz dönemine kadar tamamlanacak. Yapılacak çalışma 18 Temmuz'da gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Siirt'te Toplu Ulaşım 5 Gün Ücretsiz Olacak

Siirt Belediyesi, Kurban Bayramında 5 gün toplu ulaşımı ücretsiz yaptı. Ücretsiz ulaşım, 8 Temmuz Arife günü başlayıp 12 Temmuz Salı günü saat 00.00’da sona erecek.