Birinci Haberleri

Birinci Haberleri

Yerel seçimlerden bu güne ilk! Son anketten çıkanlar Özgür Özel'in uykularını kaçırabilir

Metropoll'ün son yayımladığı ankete göre, yerel seçimlerden bu yana CHP ilk kez birinci parti olma özelliğini kaybetti. Oylarını yüzde 4,6 artıran AK Parti 22,7 ile uzun bir aradan sonra birinci parti oldu. İkinci sıradaki CHP'nin oyu ise yüzde 4,2 kayıp yaşayarak 19,3'te kaldı.

Fenerbahçe'de sakatlık şoku! Takımın bel kemiği 2 hafta yok

Gana Futbol Federasyonu, Fenerbahçeli futbolcu Alexander Djiku'nun sakatlığı nedeniyle Angola ve Nijer ile oynanacak Afrika Uluslar Kupası eleme maçlarının aday kadrosundan çıkartıldığını açıkladı. Djiku'nun sağ uyluğunda birinci derece zorlanma tespit edildi ve tedavisinin 10-14 gün süreceği belirtildi. Djiku, Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçında sakatlanmıştı.

Geçen yılın birincisi sonuncu sırada Forbes açıkladı: İşte Türkiye'nin en zenginleri

Forbes dergisi, 2024 yılı için Türkiye’nin en zenginlerini içeren listesini güncelledi.

Yaz tatili 20 gün kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı

2025-2026 eğitim öğretim yılında yaz tatilinin 20 gün kısaltılacağı yönündeki iddialar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bazı basın yayın organlarında da yer alan bu haberlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, "Böyle bir kararımız veya açıklamamız yoktur, haberler gerçeği yansıtmıyor" şeklinde bir açıklama yaptı.

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! CHP ile AK Parti arasındaki fark ilk kez bu kadar açıldı

31 Mart yerel seçimlerinden yüzde 37.7 ile birinci parti çıkan CHP ile AK Parti arasındaki makas açılıyor. MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar katıldığı canlı yayında hayat pahalılığın giderek arttığını ve zam beklentileri karşılanmayan vatandaşın tepkileri nedeniyle yaptıkları son seçim anketinde CHP'nin yüzde 33,8, AK Parti'nin ise yüzde 26,1 çıktığını belirtti.

Son anket sonucu belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor

MAK Araştırma şirketi, anket araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre CHP oylarını artırıp birinci parti konumuna geldi.

Son seçim anketi: AK Parti ana muhalefete yerleşti

Asal Araştırma'nın yaptığı son seçim anketine göre, CHP 2 puan farkla birinci parti konumunda. AKP ise yerel seçimle birlikte düştüğü ikinci sıraya demir attı.

Son seçim anketi! DEM Parti'nin oylarında büyük artış

İdea Politik Enstitüsü’nün anketinde en büyük oran 'Kararsızlar'da çıktı. Kararsızların aritmetik dağılımı sonucuna göre CHP birinci parti. AK Parti 1 puan geride. DEM Parti yüzde 12.4 oy alıyor.

Vali Kızılkaya, LGS Türkiye Birincisi Muksit Kaya'yı Kabul Etti

Vali Kızılkaya, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Muksit Kaya’yı makamında kabul edip tebrik etti. Eğitimdeki başarısından dolayı Kaya'yı kutlayan Vali, üstün başarılar diledi.

Siirt'li Öğrenci LGS'de 500 Tam Puan Aldı

Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencisi Muksit Kaya, LGS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Kaya, Türkiye genelinde 500 puan alan 352 öğrenci arasına girerek büyük bir başarı elde etti.

Güneydoğu Anadolu'nun En İyileri Gölbaşı'nda Yarıştı! Siirt Ekibi Şampiyon oldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası sona erdi. Takım klasmanında Siirt Beron Havacılık Spor Kulübü birinci olurken, yarışmaya Şırnak, Adana, Batman, Siirt, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis’ten sporcular katıldı.

Siirtli Mustafa Gültekin, Bocce Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonu Oldu

Aydın'da 5-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporları Bocce (Volo) Türkiye Şampiyonası'nda, Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Mustafa Gültekin Türkiye şampiyonu oldu.

Seçim anketinden sürpriz sonuçlar çıktı! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

26 ilde 24-28 Mayıs tarihleri arasında yapılan seçim anketinden sürpriz sonuçlar çıktı. CHP'nin yüzde 31.5 ile birinci parti çıktığı ankette AK Parti yüzde 30.6 ile ikinci sırada kaldı.

SANKO Okulları basketbol takımlarının şampiyonluk sevinci

SANKO Okulları Basketbol Takımları, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğütarafından düzenlenen '3x3 Basketbol İl Birinciliği'nde, iki birincilik, bir ikincilik ve altı üçüncülük derecesi kazandı.

SANKO Okulları öğrencisi yüzmede Türkiye üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencisi Furkan Nadir Yıldız, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Trabzon'da düzenlenen 'Okullar Arası Paletli Yüzme Türkiye Birinciliği Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü oldu.

Diyarbakır'da 500 tam puan alan öğrencinin hayali Galatasaray Lisesi'nde okumak

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na giren ve 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Nupelda Akdemir'in hayali Galatasaray Lisesi'nde okumak.

Bursluluk sınavında 500 tam puan alan Diyarbakırlı Ela'nın hayali beyin cerrahı olmak

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) Diyarbakır'da giren ve 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ela Baysungur, başarısının tamamen okulda gördüğü dersleri evde sıklıkla tekrarlamasından kaynaklandığını belirtti.

Komşu ilimizdeki öğrenciler, 'Ölüm konçertosu' tiyatro oyunuyla Türkiye birincisi oldu

Mersin'de düzenlenen ve farklı illerden 26 okulun katıldığı tiyatro yarışmasında Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro ekibi, sahneledikleri 'Ölüm Konçertosu' oyunları ile Türkiye birincisi oldu.

GAÜN'lü öğrenci milli gurur yaşattı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencisi milli sporcu Muhammet Hanifi Zengin, Mısır'da düzenlen U23 Akdeniz Şampiyonasında birinci olarak Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Şırnak Yine Türkiye Tarihindeki Rekoru Kırdı: 81 İl İçerisinden Birinci Oldu!

Veriler açıklandı, Şırnak 1. sırada yer aldı. Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü geçen yıl 3,14 kişiye geriledi. Ortalama hane halkı büyüklüğünün en yüksek olduğu il 4,86 kişiyle Şırnak olarak kayıtlara geçti.

TÜİK yeni işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre işsizlik oranı, 2024 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,1 puanlık azalışla yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti.

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı birinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan tarafından yürütülen 'Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi' temalı Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep'te vatandaşlara dönük tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi.

Başkan Yılmaz'dan önemli uyarı

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, emlak, ilan ve çevre temizlik vergilerinin birinci taksit ödemelerine ilişkin, 'Ödemeler, 31 Mayıs Cuma 2024 günü mesai bitimine kadar web sitemiz, veznelerimiz, Vakıfbank şubelerinden ve internet bankacılığından yapılabilir' dedi.

Birinci olduğu yarışmadan kazandığını Gazze'ye bağışladı

Batman'da katıldığı şiir yarışmasında birinci olan lise son sınıf öğrencisi Hatice Zengin, kazandığı para ödülünü İsrail'in saldırıları altındaki Gazzelilere bağışlayarak gönüllere taht kurdu.

Seçime emekliler mi yön verdi? Metropol'den yeni anket: Sizce emekli maaşlarına zam yapılsaydı AK Parti yerel seçimden birinci parti olarak çıkar mıydı?

MetroPOLL Araştırma'nın 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024' anketinde seçim öncesi zam bekleyen emeklilerin maaşında artış yapılmaması araştırıldı.

Dünyanın en ateşli 10 stadyumu: Birinci Türkiye'den

Dünyanın en sert atmosferine sahip 10 stadını sıralayan Marca'nın listesinde ilk sırada Türkiye'den bir stat yer aldı.

AK Parti'nin ''Neden oy vermediniz?'' anketinde çarpıcı sonuç!

CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıktığı 31 Mart seçimlerindeki başarısızlığın nedenini bulmak için adına anket yaptıran AK Parti kaynakları oy kaybında yüzde 50'nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını kaydetti. "Niye oy vermediniz?' sorusuna cevap aranan" ankette ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti'nin 'halktan kopması' gösterildi.

Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasında 3 birincilik Kahta'dan

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının 11'incisi Adıyaman'da düzenlendi.

GKV Özel İlkokulu öğrencileri Ankara'yı mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, velileri ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla Ankara'da çeşitli incelemeler yapmak üzere bir gezi düzenledi. Ankara'nın tarihi ve turistik yörelerini inceleyen öğrenciler Anıtkabir'de de incelemeler yaparak buradan birinci meclis ve Etnografya müzesini de ziyaret ettiler.

Müzik'te Dünya Birinciliği GKV'li Meriç Demircioğlu'nun

Danubia Talents Sanat Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl Macaristan'da gerçekleştirilen ancak bu yıl da ilk kez Türkiye'de Gaziantep'te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1.Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali'ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Meriç Demircioğlu kendi kategorisinde dünya birinciliğini kazandı.