Diyarbakır Valiliği Haberleri

Diyarbakır Valiliği Haberleri

Diyarbakır valisi emekliye ayrıldı

Görev süresi dolan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su yaş haddinden dolayı bugün emekliye ayrıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden 4 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

Diyarbakır Valiliği, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılarak Hakkari Valisi Ali Çelik'in Belediye Başkan Vekili olarak atanması sonrası kentte 4 gün süreyle eylem ve etkinliğin yasaklandığını duyurarak, eyleme katılmak amacıyla geldiği veya kent sınırlarını kullanarak diğer illere geçeceği anlaşılan şahıs ve araçların diğer illerden şehir sınırına girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Diyarbakır'da 'Tarih Yazan Çocuklar' şenliği devam ediyor

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen 'Tarih Yazan Çocuklar' projesi devam ediyor.

Diyarbakır'da camide çocukları bıçakla korkutan şahıs gözaltına alındı

Diyarbakır Valiliği, camiden çocukları bıçakla korkutan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

DEM Parti'nin 'gözaltına alındık' paylaşımı yalan çıktı

Diyarbakır Valiliği, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun'un sosyal medya hesabındaki 'Gözaltına alınıyoruz' paylaşımının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yöresel kıyafetler ve moda tasarım yarışması düzenlendi

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, DESOB ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle 'Geçmişten Geleceğe Yöresel Kıyafetler ve Moda Tasarım Yarışması' yapıldı.

Diyarbakır'da 250 okula spor malzemesi desteği

Diyarbakır Valiliği, genç ve çocukların spor becerilerini desteklemek ve spora olan ilgiyi arttırmak amacıyla kentteki 250 okula spor malzemesi desteği sundu.

Yenişehir Belediyesi İstanbul'da

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır'ı Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' fuarında yerini aldı.

Sur'a İstanbul ilgisi

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' Fuarında meyan şerbeti ve erbane gösterileri ile vatandaşların ilgi odağı oldu.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi fuarlara katılarak 5 milyon turist hedefini yakalamak istiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 17'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nde yerini aldı. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, 'nihayetinde 5 milyonluk bir turizm altyapısına ve ağırlama potansiyeline kavuşmak istiyoruz' dedi.

14 yaşındaki çocuğu darp iddiasında 5 polise uzaklaştırma

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde 14 yaşında bir erkek çocuğun darbedilmesi iddialarıyla ilgili olarak 4 polis memuru ile 1 komiserin görevden uzaklaştırılarak, gözaltına alındığını ve haklarında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.