Doğu Haberleri

Doğu Haberleri

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem olmuştu! Prof. Dr. Naci Görür fay hatlarını saydı, 'problemli' diyerek bölgeyi uyardı

Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika deprem haberini duyurdu. Bingöl Karlıova'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 07.42'de meydana gelen depremin derinliği 11.12 kilometre olarak ölçüldü. Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl'deki deprem sonrası uyarı geldi. KAF ve DAF arasının problemli olduğuna dikkat çeken Görür, "Öteden beri söylüyoruz" dedi.

Siirt'e sıcaklık Doğu Anadolu'ya kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) hava durumu raporuna göre; Siirt'te hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredecek. Giresun, Rize, Artvin, Ordu, Trabzon, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Siirt Gençlik ve Spor Yamaç Paraşütü Ekibi Şampiyon Oldu

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında Siirt Gençlik ve Spor Ekibi hem bireyselde hem de takımda bölge Şampiyonu olarak büyük başarıya imza attı.

Güneydoğu Anadolu'nun En İyileri Gölbaşı'nda Yarıştı! Siirt Ekibi Şampiyon oldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası sona erdi. Takım klasmanında Siirt Beron Havacılık Spor Kulübü birinci olurken, yarışmaya Şırnak, Adana, Batman, Siirt, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis’ten sporcular katıldı.

Azalan doğum oranına karşı hamle geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde azalan doğum oranı ile ilgili flaş açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, annelere destek verilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na talimat verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan da destek geldi. Çalışmalar şekillendi, annelere 1 yıl doğum izni, kira desteği ve 0-3 yaş evresi ile ilgili bakıcı desteği müjdeleri geliyor.

İran depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var

İran'ın doğusunda meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde 4 kişi öldü, 120 kişi yaralandı

Bugün hava nasıl olacak: Aşırı sıcak da var, sağanak yağış da

Kurban bayramı öncesinde özellikle yurdun batısında etkili olan bunaltıcı sıcak, bugün yurt genelinde etkisini hissettirecek. Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise şiddetli sağanak bekleniyor.

Türkiye’nin en büyük böğürtlen bahçesinde hasat başladı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde, 230 dönüm arazide üretilen böğürtlenlerin hasadı törenle başladı. Hasat edilen taze böğürtlenler 16, böğürtlenden elde edilen meyve suyu da Arap yarımadası ve Uzak Doğu’daki 34 ülkeye ihraç ediliyor.

Otomobilde ‘Chery vergisi’ne ilk açıklama: 8 Temmuz ve sonrasında fiyatlar ne olacak?

"Son dönemde geldi, geliyor, gelir mi?" konuları konuşula dursun, tabii ki ülkemizde karar değişmedi. Çin menşeli konvansiyonel motorlu otomobillere de ek @ vergi geldi. Chery Türkiye ve MG’nin Türkiye distribütörü Doğuş Trend Otomotiv, Türkiye’de üretim tesisi yatırımlarının hız kazanacağını dile getirdi.

Türkiye, Beklenmedik Sıcak Hava Dalgasıyla Karşı Karşıya: Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye'de son günlerde beklenmedik bir şekilde yükselen sıcaklık, uzmanları endişelendiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor. Bu durum, Temmuz ve Ağustos aylarında daha da yüksek sıcaklıkların beklenebileceği uyarısını beraberinde getiriyor.

GAİB Mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yapılan ihracat Mayıs ayında yeniden 1 milyar doların üzerine çıktı.

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması üzerine olağanüstü toplantı kararı aldı

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması üzerine olağanüstü toplantı kararı aldı.

Ortadoğu'nun en güçlü ülkeleri 2024: Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor?

Ortadoğu'nun en güçlü ülkeleri, 2024 yılı askeri güç sıralamasının yayımlanmasıyla belli oldu.

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar Güneydoğu'da 40 dereceyi görecek

Yaz mevsimi yaklaşırken Türkiye genelinde hava sıcaklıkları önemli ölçüde artacak. Önümüzdeki üç gün içinde sıcaklıklar 6 ila 8 derece yükselecek.

Siirtli şehit korucunun bir hafta sonra dünyaya gelen kızına vasiyeti üzerine ‘Kumsal’ adı verildi

IRAK’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 22 Mayıs'ta şehit olan Siirtli güvenlik korucusu Yahya Yıldız’ın eşi Kezban Yıldız (27), doğum yaptı. Şehidin vasiyeti üzerine dünyaya gelen kızına, ‘Kumsal’ adı verildi.

Doğum İzninde Büyük Değişiklik Geliyor: Dört Bakanlık Harekete Geçti!

Çalışan anne ve anne adaylarının uzun süredir beklediği doğum izni düzenlemesi için önemli gelişmeler yaşanıyor. Dört bakanlık, doğum izni süresinin uzatılması ve çocuk sayısına göre izin sürelerinin belirlenmesi için ortak bir çalışma başlattı.

Kaçak elektrikten sonra kaçak trafo ticareti

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan altı ilde sürdürülebilirlik odaklı proaktif yaklaşımla elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımı ile mücadelede etkili stratejiler önererek çalışmalarını sürdürüyor. Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde son günlerde gündemi meşgul eden kaçak trafolara ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Diyarbakır'da doğuma hazırlık kursları başladı

Diyarbakır'da, Memorial Sağlık Grubu tarafından anne adaylarına yönelik doğuma hazırlık kursları başladı.

Siirt Sempozyumunda Deprem Uyarısı: Uzman Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Riskini Vurguladı

Siirt Sempozyumunda Deprem Uyarısı: Uzman Do... Japon uzman Yoshinori Moriwaki, Siirt'te düzenlenen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"nda Doğu Anadolu Fay Hattı'nın riskini vurguladı. Depremde yapı denetimi önemine değinerek, "Deprem öldürmez, bina öldürür." dedi. Siirt Valisi plaket takdim etti.

Diyarbakır'da anne adaylarına doğuma hazırlık kursu başladı

Anne adaylarının özel anlarından biri olan gebelik sürecinde, ailelerin doğum sürecinde bilinçli kararlar almalarını sağlamak, endişeleriyle başa çıkmak ve kendine olan güveninin artmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Memorial Doğuma Hazırlık Kursları, tüm anne-baba adaylarının katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Uzmanı Uyardı! Siirt'te ’brucella’ hastalığına dikkat

Siirt'te Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Dilan Baygeldi, brucella hastalığının Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çok sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek, peynir ve sütteki 'brusella' tehlikesine dikkat çekti.

Uzmanı uyardı: Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 'brucella' hastalığına dikkat

Siirt'te Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Dilan Baygeldi, brucella hastalığının Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çok sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek, peynir ve sütteki 'brusella' tehlikesine dikkat çekti.

Çikolata kisti kısırlığa neden olabilir

ANKA Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hasan Barış Hamidanoğlu, kadınlar arasında yaygın şekilde görülen, endometriozis, bilinen adıyla çikolata kistine dikkat çekti. Hamidanoğlu, çikolata kistinin, ağrılı adet dönemleri, pelvik ağrı, ilişki sırasında ağrı ve fertilite(doğurganlık) sorunları gibi bir dizi semptomla neden olabileceği konusunda uyardı.

Siirt de o iller arasında! Anadolu'nun neredeyse tamamı kahverengiye döndü

Türkiye genelinde yağışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, normaline göre ise yüzde 50 düştü. Yağışlı gün sayısı Siirt dahil bir çok ilde 5 günün de altına düştü.

Siirt Genç Fenerbahçeliler'den Siirt Belediyesine Çağrı! Final Four Dev Ekranda Verilsin

Siirt Genç Fenerbahçeliler ve Güneydoğu Genç Fenerbahçeliler temsilcisi İlyas Oğuz, Fenerbahçe'nin de yer aldığı Euroleague Final-Four'un dev ekranda izletilmesi çağrısında bulundu.

SANKO Üniversitesi'nde Romatoloji Sempozyumu düzenlendi

SANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile '3. SANKO Romatoloji Sempozyumu' düzenlendi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da içinde olduğu helikopter dün akşam saatlerinde Doğu Azerbaycan'da düştü.

Kaçak elektrik kullanan çiftçiler mahkeme yolu ile kesintilerini iptal ettiriyor

Dicle Elektrik'in Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kaçak elektrik kullanımıyla mücadelesinde hukuki süreçler, zorluklara rağmen aralıksız sürüyor. Şirket, bir yandan kaçak kullanım nedeniyle elektriği kesilen borçlu abonelerle mücadeleye devam ederken diğer taraftan çiftçiler, mahkemeye başvurarak elektriklerinin kesilmesini engelliyor.

Dev marketler zinciri Anadolu'ya açıldı

ANPA GROSS Marketler Zinciri, yeni mağazasını 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi şehri ve yıldızı olarak anılan Gaziantep'te 'ANPA GROSS 27 AVM'de hizmete açtı.

Kadooğlu'ndan 19 Mayıs kutlama mesajı:

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.