Emekli Aylıkları Haberleri

Emekli Aylıkları Haberleri

50 Bin Emeklinin Aylığı Kesildi: Bayramdan Sonra Hangi Emeklilere Aylık Yatmayacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı'ndan sonra bazı emeklilerin maaşlarının yatmayacağını duyurdu.

Prof. Dr. Aziz Çelik madde madde açıkladı: Asgari ücret neden artırılmıyor?

Çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli aylıklarının ve asgari ücretin neden artırılmadığını 5 madde ile açıkladı.

Emekliye ek zam müjdesi geldi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekliye ek zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kabine, 3 haftalık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli aylıklarına yapılacak düzenleme var

Kabine, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yarın Beştepe'de toplanacak. Kabinedeki en önemli başlık ise işçi ve Bağ-kur emeklilerine verilen zam oranının güncellenmesi olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklilerine yapılacak zamla ilgili yüzde 50'lik oran verdi. Yılmaz, "2024 yılı ocak ayında memur emeklilerinin emekli aylıkları, memurlar gibi hem enflasyon farkı hem de toplu sözleşme gereği alınacak ücretler dahil edildiğinde yüzde 50 civarında olacaktır." dedi. Yüzde 50 zam yapılması durumunda en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 33 bin TL'ye yükselecek.

Bağ-Kur'luya müjde Staj ve Çırak Mağdurlarına kötü haber

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle milyonlarca vatandaş emekli oldu ancak hala staj ve çırakların mağduriyeti sürüyor. Hal böyle olunca gözler Ekim ayında Meclis’e sunulacak Torba Yasa’ya çevrildi. Torba Yasa'da hem üzen hem de sevindiren düzenlemeler var. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özür Erdursun, staj ve çırak mağdurları, Bağ-Kur ve Emekli aylıklarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Kabine yarın toplanıyor: Gündemde gençlere vergisiz telefon da var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanacak. Kabinenin önemli gündem maddesi emekli aylıklarına yönelik zam düzenlemesi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına düzenleme için talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan ve geçim sıkıntısı şikayetleri artan emekliler için talimatı verdi. Emekli aylıklarında iyileştirme talepleriyle ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmayız. Tüm imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağız'' dedi.

Emekli aylıklarında düzenleme yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" dedi.

Memur, polis, öğretmen, doktor! Kim ne kadar zam alacak? İşte yeni maaş tablosu

TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkmış oldu. Bununla birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılacak zam oranı da yüzde 17.77 olarak belirlendi.

Memur, emekli maaş zamları belli oldu

TÜİK’in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılacak zam belli oldu. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları temmuz ayında yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artacak

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına rekor zam! İşte yeni maaş tablosu...

Milyonlarca memur ve emekli zam oranlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına rekor zam gelmesi bekleniyor. Temmuz döneminde enflasyon farklarının yanında refah payı, seyyanen artışlarla yeni emekli ve memur maaşları belirlenecek. Memura kira yardımı verilecek. En düşük emekli maaşı temmuzda yeniden belirlenecek. Enflasyon farkı, seyyanen zam ve refah payı masada. İşte memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmelerinin detayları...

Güvenlik korucularının emekli aylığına zam yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Güvenlik korucularımızın emekli aylıklarını yükseltiyoruz. Kahraman güvenlik korucularımızın emekli aylığı 7 bin 500 liradan az olmayacak” dedi.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 'aylık bağlama' talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin büyük bölümünün aylığının yeni asgari ücretin bir hayli altında kaldığını belirterek, "Emekli aylıklarında kalıcı artışlar için emekli aylığı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmeli ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı, yüzde 70'e yükseltilmeli." talebinde bulundu.

CHP'den emekli maaşı teklifi: En düşük maaş asgari ücret seviyesinde olmalı

2023 yılı için asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak açıklanması emeklilerin tepkisini topladı. Aldıkları maaşların asgari ücretin altında kalması sebebiyle hükümete çağrıda bulunarak asgari ücrete yapılan oranda zam beklediklerini ifade eden emeklilerin çağrısına cevap CHP'den geldi. Emekli aylıklarında artış ve ek destekler içeren 6 maddelik kanun teklifi hazırlayan CHP, teklif ile en düşük emekli aylığının net asgari ücret olan 8 bin 506 liraya yükseltilmesini teklif etti.

Emeklinin 2023 zamlı maaş tablosu netleşti! SSK Bağ-Kur emekli aylığı 2023’te ne kadar olacak?

Yaklaşık 14 milyon emekliyi ilgilendiren zam tablosu! SSK Bağ-Kur emekli aylığında zam oranı yüzde 14’ü geçti. Emeklilerin 2023 maaşları netleşmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 aylık enflasyon verisi belli oldu. Geriye sadece son veri olan Aralık enflasyonu kaldı. 5 aylık oran maaşlarda büyük ölçüde belirleyici olacak. Peki, 3500, 3700, 3900 TL maaş alan emeklilerin Ocak zammı ne kadar olacak? İşte 2023 emekli aylıkları tablosu…

Kim ne kadar maaş alacak?

Enflasyon farkı sonrası memur ve emekli memur aylıklarına yüzde 41,69, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ise yüzde 42,35 zam yapılacak. En düşük memur maaşı 9 bin 26 lira civarına yükselecek.

Memur ve emekli zammı belli oluyor

Memur maaşları ve emekli aylıkları 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon farkına göre zamlanacak. Çalışan ve emekli 5,3 milyonu aşan kamu personelinin odağında TÜFE verisi var.