Geçiş Haberleri

Geçiş Haberleri

Siirt'te Yola Sarkan Kablo Ambulansın Geçişine Engel Oldu

Siirt'in Kooperatif Mahallesinde, iki bina arasından yola sarkan bir kablo, hasta almaya giden ambulansın geçişini engelledi.

Elektrikte Yeni Dönem Başlıyor: Tüm Aboneleri Kapsayacak

Ev ve işyerlerlerindeki elektrik abonelik sistemlerini köklü şekilde değiştirecek Milli Akıllı Sayaç Sistemi hakkında son detaylar ortaya çıktı. Yıllık tüketim seviyesi belirli oranın üzerinde olan aboneler, 1 Ocak 2025 tarihine kadar akıllı sayaç sistemine geçiş yapmak zorunda kalacak.

MEB duyurdu: LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı | LGS 2024 sözel-sayısal soru ve cevap ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bugün gerçekleştirilen merkezi sınavın sorularını ve cevap anahtarlarını "www.meb.gov.tr" internet sitesinden yayımladı. Öğrenciler LGS sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek.

Müdür Tosun, LGS'ye giren öğrencilere başarılar diledi

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav öncesinde okulları ziyaret etti.

Kimliğini unutan ve sınav saatini karıştıran öğrenciler son dakikalarda yetişti

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başladı. Diyarbakır'da kimliğini unutan ve sınav başlama saatini karıştıran iki öğrenci, son dakikalarda yetişti.

Gaziantep'te 35 bin 600 öğrencinin girdiği LGS heyecanı başladı

Gaziantep'te 35 bin 600 civarında öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 09.30'da başladı. Sabah erken saatlerde okullara gelen öğrenciler kontrollerin ardından sınav alanına girerken, aileleri ise heyecanla çocuklarının çıkmasını bekledi.

Adıyaman'da 8 bin 467 öğrenci LGS'ye girdi

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için tüm ülke genelinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde gerçekleştirilecek olan merkezi sınava Adıyaman'da 8 bin 467 öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'dan LGS açıklaması

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı nedeniyle açıklamada bulundu.

Vali Kemal Kızılkaya liselere geçiş sınavı (LGS) dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, liselere geçiş sınavı (LGS) dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Siirt'te Kadın Girişimci Meryem Ertek Honaz'dan Yeni İşletme: Arden Bayan Kuaförü Hizmete Girdi

Yeni Mahalle'de düzenlenen açılış töreninde, Arden Bayan Kuaförü'nün resmi olarak faaliyete geçişini simgeleyen kurdele kesimi gerçekleştirildi. 

Uzmanı, kistik fibrozis hastalığında erken tanının önemine dikkat çekti

Diyarbakır'da, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Göğüs Hastalıkları Yan Dal Uzmanı Dr. Özge Meral, Kistik fibrozis, genetik geçişli bir hastalıktır. Dünya çapında ve ülkemizde de oldukça sık karşılaştığımız bir durum. Bizim için en önemli nokta ne kadar erken tanı koyabilirsek o kadar gelişecek olan akciğer hasarının önüne geçebiliyoruz dedi.

7 milyon sürücü için süre doluyor: Fazladan 5 bin lira ödemek zorunda kalabilirsiniz

Yeni tip ehliyete geçiş için süre yıl sonunda dolacak. Ehliyetini yenilemeyen, eski tip sürücü belgesi sahibi 7 milyon kişinin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yeni tip ehliyete geçiş yapması gerekiyor. Bu tarihe kadar yeni tip ehliyete geçiş için 15 lira ödenecek. 31 Aralık’a kadar yeni tip ehliyete geçiş yapmayanlar için maliyet artıyor. Yıl sonuna kadar başvuruda bulunmayan sürücüler, ehliyetlerini yenilemek için fazladan 5 bin liranın üzerinde ödeme yapmak zorunda kalacak.

Büyükşehir LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavları düzenliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için yaptığı deneme sınavlarından yararlanan okulları Başkan Fatma Şahin ve Vali Kemal Çeber ziyaret etti.

Siirt'te 4-6 yaş arası öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e geçişi için tören yapıldı

Siirt İl Müftülüğüne bağlı Yeni Mahalle 4-6 yaş kursunda Kur'an-ı Kerim'e geçen minik öğrenciler için tören düzenlendi.

Devlet Bahçeli'den Emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: 'Sabrımızı taşırmasınlar!'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Emniyet müdürlerinin açığa alınmasına dair "Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir" çıkışında bulundu.

İsrail ordusu, Gazze'deki Refah geçişinin Filistin tarafını kontrol altına aldı

Gazze Şeridini Mısır'a bağlayan Refah Sınır Kapısı, İsrail kontrolünde olmayan tek sınır kapısı olarak biliniyor. İsrail, Gazze'deki Refah geçişinin Filistin tarafını kontrol altına aldı.

Siirt’te vatandaşlar talep etti! Yaya ve araç trafiği için sinyalizasyon kuruldu

Siirt Belediyesi, Afetevler Mahallesi'nde bulunan Siirt-Kurtalan yolunda sinyalize edilmiş yeni kavşak ve Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Caddesi'nde kontrolü sinyalizasyon geçişlerini hizmete soktu.

Diyarbakır'da akrabaların hayvanlar için yol verme kavgası: 3 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde akrabaların hayvanlarının geçişi için kullandıkları yol yüzünden çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Adıyaman Üniversitesi'nden enerjide dijitalleşmeye önemli katkı

Adıyaman Üniversitesi, bölgesel enerji geçişi için dijital dönüşüm potansiyelinin açığa çıkarılmasını amaçlayan ERA-NET Enerji Sistemleri ve Ağlarının Dijitalleşmesi projesi ile enerjide dijitalleşmeye önemli katkı sunmaya hazırlanıyor.

GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ortaöğretim kurumlarını ağırlıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile Uygulama Otelinin yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı tanıtım etkinliklerinin bu dönemdeki konukları, Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Kız Teknik Anadolu Meslek Lisesi ve Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

Liselere Geçiş Sistemi başvurularında tarih belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları 19-29 Mart tarihleri arasında alınacak.

İş değiştirenler dikkat: Yüklü bir borcunuz çıkabilir!

Yıl içinde işyeri değiştirenler veya aynı işverene bağlı çalışmaya devam etmekle birlikte işverenin şirketleri arasında geçiş yapanlar vergi sürprizi ile karşılaşabiliyor. Peki vergi borcuyla karşılaşmamak veya vergi iadesinden yararlanmak için ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

AK Parti İl Başkanı Ocak söz verdi, Bakan Uraloğlu açılışını yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak'ın iki hafta önce Diyarbakır-Bismil-Batman yolu Bismil şehir geçişinin dahil tamamlanacağının sözünü verdiği yolun açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı. Günlük ortalama 11 bin aracın kullandığı ve hizmete giren yolda 3 adet modern dönel kavşak, 3 adet sığınma cepli kavşak, 7 adet hemzemin kavşak, 7 adet alt geçit ve bin 800 metre uzunluğunda 60 adet menfez bulunuyor.

Bakan Uraloğlu: 'TÜRKSAT 6A uydumuzu bu sene inşallah uzaya gönderiyoruz'

Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'TÜRKSAT 6A uydumuzu bu sene inşallah uzaya gönderiyoruz. Fiber ağ uzunluklarıyla ve yine 5G teknolojisine geçiş sürecini yaşıyoruz. Muhtemelen 2026 yılında bu teknolojiye geçmiş olacağız' dedi.

Komşu ilimizde üniversite'ye işçi alımı kurasında aynı isim iki kez çekildi...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin işçi alımı için yapılan kurada aynı isim iki kere çekildi. Kurayı çekenin olayı geçiştirme çabası tepki topladı. Üniversite'den konuyla ilgili açıklama geldi.

TCMB, Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak

TCMB, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak.

Almanya’da çifte vatandaşlığı mümkün kılacak yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi

Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.

James Webb Uzay teleskobuyla çekilen Uranüs'ün yeni görüntülerini yayınlandı

NASA, Uranüs'ün James Webb Uzay Teleksobu ile çekildiği görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntüde Uranüs'ün halkalarının olduğu da görüldü. Öte yandan Uranüs'ün, James Webb Teleskobuyla çekilen görüntüleri uzayda başka bir evrene geçiş kapısı gibi yorumlandı.

Doğa yürüyüşünde mahsur kalan grubun geçişini AFAD ekipleri sağladı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde eğitimde olan AFAD ekipleri, suyun debisinin yükselmesi sonucu mahsur kalan 16 kişinin geçişini kurduğu sistemle sağladı.

Yerel Seçim Öncesi 2 HEDEP'li AK Parti'ye geçti

Yerel seçimlere aylar kala, HEDEP Bozova Belediye meclis üyesi Ahmet Pişkin ve önceki dönem HDP Bozova Büyükşehir Belediye meclis üyesi İbrahim Acıoğlu AK Parti'ye geçiş yaptı.