General Haberleri

General Haberleri

Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan generale gözaltı

Suriye sınırında emir astsubayı ve bir uzman çavuşla birlikte insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen tuğgeneral B.Ç. gözaltına alındı.

Tuğgeneral sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptı, emekliliğe sevk edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), B.Ç. adlı tuğgeneral ve beraberindeki sözleşmeli personelin Suriye sınırında makam aracı ile insan kaçakçılığı yaptığı iddialarını doğruladı.

Şehit ve gazi ailelerinden Korgeneral Koç'a destek

Şehit ve gazi dernekleri başkanları, Jandarma Genel Komutanı Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç'a yönelik iftiralara ilişkin destek açıklamasında bulundu.

Korgenaral Halis Zafer Koç'a yönelik algı operasyonuna tepki

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç'un, FETÖ taktiği ile hedef haline getirilmesine tepkiler sürüyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yıldırım: '2023 yılında Diyarbakır'dan örgüte katılım sıfır oldu'

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Diyarbakır anneleriyle bir araya geldi. Tümgeneral Yıldırım, '2023 yılında Diyarbakır'dan örgüte katılım sıfır oldu' dedi.

Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük’ten Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Emin Bağlı’ya Ziyaret

Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük , Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Emin BAĞLI‘yı makamında ziyaret etti.

Evinizde Siber Güvenliği Sağlamanın Yolları

Teknolojinin evlerimize girdiği bu çağda, siber dünya ile gerçek dünya arasındaki sınırlar giderek bulanıklaşıyor. Öte yandan bu dijital evrim, siber tehditlerin evimizin kapısını çalabileceği anlamına geliyor. Evde siber güvenliği sağlamak, ailemizin mahremiyetini, kişisel bilgilerimizi ve dijital varlıklarımızı koruma sorumluluğumuzu beraberinde getiriyor. 150 yıllık köklü geçmişi ile müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, evde siber güvenliğinizi sağlamanın yollarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadiydi! Üniversitelilere vergisiz telefon satışının detayları belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon satışıyla ilgili detayları anlattı. Gelirine bakılmaksızın 7 milyon üniversitelinin yararlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, ''Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için bir üst sınır olacak. Türkiye'de üretenler içinde Samsung, General Mobile var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması fiyatları yarı yarıya ucuzlatacak. En az 2 yıl başkası kullanamayacak, satılamayacak'' dedi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına Tuğ. Gaffar Gören Atandı

3.Komando Tugay Komutanlığını vekâleten yürüten Tuğgeneral Gaffar Gören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 7.Kor. K. Emri ile 3. Komando Tugay Komutanlığına asaleten atandı.

YAŞ kararları açıklandı: Genelkurmay Başkanlığı'na atanan isim belli oldu

3 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından alınan kararlar açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı.

Jandarma İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu Siirt'e Geldi!

Jandarma İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Siirt'e geldi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Siirt'te

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Siirt'te temas ve ziyaretlerde bulundu. Eğlence köyü şehitliğini ziyaret eden Çetin, daha sonra askerlerle bir araya geldi ve Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlüye verilen cezayı affetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş 4 kişinin cezasını affetti. Karar, eski Korgeneral Çetin Saner, Mehmet Emin Alpsoy, Nihat İliman ve Sedat Çelik için Resmi Gazete'de yayımlandı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Siirt'te

Bölgedeki birlikleri denetlemek, bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Siirt'e gelen Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

ABD'li General Minihan: Çin'le 2025'te savaşacağız

Komutanlara özel bir not gönderen Amerikalı general, "İçimden bir ses, 2025'te savaşacağımızı söylüyor" dedi.

Tüm Dünyanın Gözü Çin'de Askeri Darbe Oldu İddiasında!

Dün gece yarısı sosyal medyada başlayan "Çin'de askeri darbe oldu" söylentisi bu sabah çok daha ciddi iddia haline geldi. Çin'de Orgeneral Li Qiaoming'in liderliğinde askeri darbe yapıldığı ve Devlet Başkanı Şi Ping'in tutuklandığı iddialarıyla ilgili Çin'den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına atanan isim belli oldu

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına Tuğgeneral Burak ASAL atandı.

Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı görevine atandı

Jandarma Genel Komutanlığındaki atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlanırken, emekli edilen Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak’ın yerine Tuğgeneral Uğur Ertekin atandı.

Vali Hacıbektaşoğlu Arama Kurtarma Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ile birlikte Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesini ziyaret etti.

Siirt Valisi Siirt/Şırnak Sınırında Bulunan Üs Bölgelerde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ile birlikte Siirt-Şırnak sınırında bulunan Pervari ilçesine bağlı Doğan Köyü, Cevizağacı üs bölgesinde incelemelerde bulundu.

15 Temmuz'un ardından TSK'dan 24 bin 256 kişi ihraç edildi

Mili Savunma Bakanı Akar, "15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde bugüne kadar 150’si general olmak üzere 24 bin 256 kişi ihraç edildi. 1185 personel hakkında ise idari süreç devam ediyor." dedi.

Siirtli Minikler Bilim Fuarında Hünerlerini Sergiledi

Siirt Orgeneral Salih Omurtak Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Savaş ne zaman bitecek? Ukrayna tarih verdi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 81. gününde devam ediyor. Son olarak, Ukrayna Askeri İstihbarat başkanı Tümgeneral Kyrylo Budanov savaşın 2022'nin sonunda biteceğini söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Ve Değerlendirme Başkanı Tuğgeneral Semih Okyar, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nu Ziyaret Etti

Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tuğgeneral Semih Okyar, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

JANDARMA GENEL KOMUTANI ORGENERAL ARİF ÇETİN, VALİ HACIBEKTAŞOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Bölgede denetim ve incelemede bulunmak üzere Siirt'e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ’nu makamında ziyaret etti.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret etti

Bölgede denetim ve incelemede bulunmak üzere Siirt'e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ’nu makamında ziyaret etti.

Siirt darbe girişimi davasında 68 sanığa verilen cezalar onandı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, aralarında eski tuğgeneral Ahmet Şimşek'in de bulunduğu 9 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapisleri onadı.

Vali Hacıbektaşoğlu'na Önemli Ziyaret

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Siirt Valisini Ziyaret Etti

Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ile birlikte Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret etti.