Havaalanı Haberleri

Havaalanı Haberleri

Osman Ören: Son Üç Ayda Siirt Uçuşlarında Sorun Yaşanmadı

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ederek Siirt Havaalanı'nın sorunlarını görüştü. Bakan Uraloğlu, THY tarafından İstanbul-Siirt hattında haftalık 5, Ankara-Siirt hattında ise haftalık 2 uçuş gerçekleştirildiğini belirtti. Kasım 2023 ile Şubat 2024 arasında hava muhalefeti nedeniyle bazı uçuşların iptal edildiği, ancak Nisan ayından itibaren uçuş iptali yaşanmadığı bildirildi. AJet de Ankara-Siirt hattında son üç ayda iptal olmadığını doğruladı. Siirt Havaalanı'nda sadece Airbus A-319 tipi uçaklar iniş-kalkış yapabiliyor. Ören, son üç ayda uçuşların sorunsuz gerçekleştiğini ve Siirt'in sorunlarını dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

Siirt'te Büyük Yangın! 

Siirt Tuzkuyusu (Erbine) köyü mevkiinde meydana gelen anız yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekipler yangına müdahale ediyor.

Havalimanlarında yeni dönem: Hangi yolcular uçağa binemeyecek?

Havalimanı girişlerine yeni düzenleme yolda. Meclis'te komisyonda kabul edilen teklife göre havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak.

Havalimanlarında her şey sil baştan! Bu kurallara uymayan uçamayacak!

Sivil havacılık alanında önemli düzenlemeler getiren yeni yasa teklifi, Meclis Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu’ndan geçti. Yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda Kurban Bayramı sonrası görüşülecek. Teklif yasalaşırsa, havalimanlarında uyulması gereken yeni güvenlik kuralları devreye girecek.

İspanya'da otomattan kahve içen genç kız kör oldu

İspanya'nın Palma kenti yakınlarında havaalanındaki otomattan bir bardak kahve alan 21 yaşındaki genç kadın aniden fenalaştı ve hastanelik oldu. Genç kadın kahveden bir iki yudum aldıktan sonra kahvenin içinde bir sürü böceğin gezdiğini fark etti. Yüzü şişmeye başlayan ve nefes alamamaya başlayan kadın, anaflaktik şok geçirdi. Yoğun bakıma kaldırılan genç kadın, 36 saat boyunca tedavi altında kaldı. Havalimanı yöneticileri ise söz konusu otomatın kullanımdan kaldırıldığını belirtti.

Bakan Kacır kendi kullandığı Togg ile valiliği ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Batman'da havaalanından kendi kullandığı Togg ile Batman Valiliğine geldi.

Siirtli Vatandaşlar İsyan Etti: 'Uçak İnmiyorsa Kapatın Havaalanını'

Siirt-İstanbul uçak seferi yine olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi, yolcular isyan etti.

İki uçak çarpıştı, yaklaşık 400 kişiyi taşıyan uçak pistte alev aldı

Haneda Havaalanı'nda A350 tipi yolcu uçağı ile sahil güvenlik uçağı çarpıştı. Yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 kişi tahliye edildi.

Siirt'te Kitap Fuarındaki Ünlü Yazarın Söyleşisine Kentin Kronik Sorunu Havaalanı Engeli!

Siirt 8.Siirt Kitap Fuarı'nda bugün, okuyucuları ile bir söyleşide bir araya gelmesi planlanan Yazar Fatih Duman, söyleşisi uçakta yaşanan gecikme nedeniyle iptal edildi.

Batman'da Kasım ayında 52 bin kişi uçakla seyahat etti

Batman Havaalanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2023 yılı Kasım ayı istatistiklerine göre; iç hat yolcu trafiğinde 52 bin 261 kişinin seyahat ettiği bildirildi.

Siirt'te Uçuş Yapılamayan Havaalanında Terminal Yenileme Çalışması Yapılacak!

Siirt'te sık sık uçuş iptalleriyle gündeme gelen ve vatandaşın tepkisine neden olan Siirt Havaalanı'nda terminal binasında yenileme çalışması yapılacak.

Siirt Havalimanı Müdürlüğüne 3 Personel Alınacak! İşte Şartlar...

DHMİ, Siirt Havalimanı Müdürlüğüne 3 personel alımı yapılacağını duyurdu.

Siirtliler 1 Ay Boyunca Batman'dan da Uçamayacak! Olan Siirtliye Olacak...

Batman Havalimanı 1-30 Eylül 2023 tarihleri arasında tadilata alınacak olması nedeniyle bir ay boyunca uçuşlara kapatılacak.

Siirt Havalimanı Sorunu Meclis Gündeminde!

Yeşil ve Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, kentin kronik sorunu hale gelen ve vatandaşların mağduriyet yaşadığı Siirt Havaalanında yaşanan sorunları meclis gündemine getirdi.

Uçak motoru havaalanı çalışanını yuttu

San Antonio Uluslararası Havaalanı'nda uçağının motorunun akımına kapılan bir havaalanı çalışanı feci şekilde can verdi.

Siirt Uçağı Batman'a Acil İniş Yaptı!

Siirt'ten İstanbul'a havalanan uçak Batman'a acil iniş yaptı. 

Siirt'e Uçak Seferi Hava Muhalefetine Takıldı!

Bugün saat 10:50'da planlanan İstanbul - Siirt uçağı hava muhalefetine takıldı.

TDP Siirt İl Başkanı Evliyaoğlu Uçak Seferlerinin Aksamasına Sert Tepki Gösterdi!

Türkiye Değişim Partisi Siirt İl Başkanı Faruk Evliyaoğlu, son zamanlarda artan uçak seferlerinin iptaline sert tepki gösterdi.

Siirt İstanbul uçuşuna hava muhalefeti engeli

Siirt'te etkili olan sis nedeniyle Siirt İstanbul seferi, uçuş Batman'a aktarıldı.

Siirt Havaalanında İptal Edilen Uçuşlar Meclis Gündeminde

HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Siirt Havalimanı’nın kullanılmamasını ve uçuşların iptal edilmesini TBMM gündemine taşıdı. 

Fanatik damat, düğün çıkışı gelini eve bırakıp Galatasaray'ın yeni transferleri Mertens ve Torreira'yı karşılamaya gitti

Türikye'deki fanatizm farklı bir hal aldı. Düğünden dönen fanatik bir taraftar gelini eve bırakarak Galatasaray'ın yeni transferleri Dries Mertens ve Lucas Torreira'yı karşılamak için havaalanına gitti. Gelin arabasıyla görüntülenen kişinin videosu sosyal medyada çok sayıda izlendi.

İstanbul Siirt Uçuşu İptal Oldu! Siirtli Vatandaş İsyan Etti

İstanbul Siirt uçuş seferinin iptal olmasına havaalanında bulunan Siirtli vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Almanya havaalanında çalıştırmak için 3 bin Türk işçi alacak

Almanya'da koronavirüs sonrası havaalanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle 3 bin Türk işçi almaya hazırlanıyor.

Siirt Havaalanında Uçuş İptalleri Vatandaşı Bıktırdı! Çalışmayan Havaalanı İstemiyoruz!

Siirt Havaalanında iptal edilen veya aktarma yapılan uçak seferleri karşısında mağdur olan vatandaşlar, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istiyor.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş ve Tüm Belediye Başkanları Komşu İlimize Çıkarma Yaptı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 27-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 'Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere Van'a geldi. Kılıçdaroğlu, havaalanında eski bir gelenek olan bakır tepside sunulan ekmek, su ve kaya tuzu ile karşılandı. Sonrasında partilileri selamladı.

Jorge Jesus'tan Fenerbahçe açıklaması!

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında ilk sırada bulunan Portekizli Jorge Jesus'tan son dakika açıklaması geldi. Brezilya seyahatine çıkan tecrübeli teknik adam havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Fenerbahçe ile görüşmelerin son durumunu aktardı.

Ankara Havaalanında Gergin Anlar! Siirt Uçak Seferinin İptal Edilmesine Siirtliler İsyan Etti!

Ankara - Siirt uçak seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmesine Ankara Havalimanında bekleyen Siirt yolcuları, yetkili birimlere sert tepki gösterdi.