Hijyen Haberleri

Hijyen Haberleri

Siirt Şahin Bey Parkı'nda Kötü Koku ve Sağlık Sorunları: Aileler Çözüm Bekliyor!

Şahin Bey Çocuk Parkı’nın yanındaki çöp konteynerleri, kötü kokular ve sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor; yetkililerden çözüm bekleniyor.

Siirt Belediyesi'nden Okullarda Mıntıka Temizliği: Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesinde kent genelindeki tüm okullarda kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Okullar, öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için yeni döneme hazır hale getiriliyor.

Siirt Belediyesi, Gıda Güvenliği İçin Fırın Denetimlerini Sürdürüyor

Siirt Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla fırın denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Temizlik Seferberliği Başlatıldı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hijyenin önemi vurgulanarak büyük bir temizlik seferberliği başlatıldı.

Diyarbakır'da işletmelere hijyen eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET iş birliğiyle hayata geçirilen İşimiz Temiz Projesi kapsamında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan işletmelere hijyen eğitimi verildi.

Adıyaman'da fırın ve marketlerde denetim yapıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin talimatıyla Adıyaman'da çok sayıda fırın ve markette gıda ve hijyen denetimi gerçekleştirildi.

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde temizlik seferberliği

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde çalışan personeller, hastaların daha hijyenik bir ortamda tedavilerini görmesi için temizlik seferberliği başlattı.

Türkiye, Gazze'nin yaralarını sarıyor

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. İçerisinde gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları, Mısır üzerinden Filistin ve Gazze halkına ulaştırıldı.

Uzman Dr. Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünler, uyku hijyeni hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'da hijyen denetimleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

TYP personellerine hijyen ve atık yönetimi eğitimi verildi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan personele genel temizlik, el hijyeni, atık yönetimi eğitimi verildi.

Siirt'te gıda denetimleri sıklaştırıldı

Siirt'te gerçekleştirilen gramaj ve hijyen denetimleri sonucunda 7 işletmeye toplamda 563 bin TL idari para cezası uygulandı.

Siirt'te gıda denetiminde 7 işletmeye 563 Bin TL ceza Kesildi!

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya'nın talimatları doğrultusunda, Siirt'te gerçekleştirilen gramaj ve hijyen denetimleri sonucunda 7 işletmeye toplamda 563 Bin TL idari para cezası uygulandı.

Siirt'te fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimi

Siirt Belediye Başkanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde AVM, kafe, lokanta, restoran, pastane gibi işletmelerde fiyat etiketleri, haksız fiyat artışı, gramaj ve hijyen ile fiyat listelerine yönelik denetim yaptı.

Siirt'te Fiyat Etiketi ve Haksız Fiyat Artışı Denetimleri Sıklaştırıldı

Siirt'te fiyat denetimleri sıklaştırıldı. Ticaret İl Müdürlüğü, Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım Orman İl Müdürlüğü ekipleri, AVM'lerden kafelere kadar çeşitli işletmelerde fiyat etiketleri, haksız fiyat artışı, gramaj ve hijyen konularında denetimler gerçekleştirdi.

Uzmanlardan Maske, Mesafe ve Hijyen Uyarısı! Siirt'te de Hastaneler Doldu Taştı

Siirt dahil Türkiye geneli son zamanlarda artan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı uzmanlar maske, mesafe ve hijyen uyarısında bulundu.

Şahinbey Belediyesi'nden yılbaşı denetimi

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı nedeniyle iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Restoranlar, büfeler ve kafelerde denetimlerde bulunan ekipler, işletmelerin mevzuata uygunluğunu ve hijyen şartlarını inceledi.

Şikayetler Üzerine Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yemekhanesinde Denetim Gerçekleştirildi!

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası Siirt Şube'sinin sosyal medya üzerinden "Sağlık çalışanları ve hastalar hijyenik şartlarda yemek yeme hakkına sahiptir.." yazılı paylaşımı üzerine Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri hastane yemekhanesinde denetimde bulundu.

Siirtli Profesörden Hijyen Uyarısı: Tuvalete Telefonla Girmeyin!

Siirtli Prof. Dr. Vefik Arıca, son dönemlerde özellikle gençler arasında tuvalete cep telefonuyla girmenin yaygınlaştığına dikkat çekti.

Siirt’te Fırın Çalışanlarına Ekmek Hijyen Eğitimi Verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan “Ekmek Hijyen Eğitim Protokolü” ile ekmek üreten işletmelerde hijyen bilinci düzeyinde artış ve tüketicinin güvenilir fırın ürünlerine erişiminin arttırılması amacıyla Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda uzmanları tarafından fırın çalışanlarına “Ekmek Hijyen Eğitimi” verildi. 

Kurtalan'da Fırın ve Kasaplarda Fiyat ve Hijyen Denetimi

Kurtalan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı öncesi market, fırın ve kasaplarda denetim gerçekleştirdi.

Siirt Barosu Kadınlar Gününde Kentteki Depremzedeleri Unutmadı

Siirt Barosu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Siirt'e gelen depremzede kadın ve kızlara karanfil ve hijyen paketi dağıttı.

Siirt'te Ayakkabılıklar Cemaate Yetmiyor!

Siirt genelinde camilerde ayakkabı dolaplarının azlığı nedeniyle vatandaşlar ayakkabılarını koyacak yer bulamıyor, bazı sorumsuz vatandaşların da ayakkabılarını cami halısına koyması, hijyen sorunlarına yol açıyor.

Yaptıkları zamlarla gündeme gelen zincir marketler, tek tek mühürlenmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürekli zam yaptıkları için FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiği konusunda çağrıda bulunduğu zincir marketler teker teker mühürlenmeye başladı. Ağrı'da zabıta ekiplerince marketlerde gramaj, raf-kasa fiyatları uygunluğu, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyat ve stokçuluğun denetimi yapılırken 5 market de mühürlendi.

Milyonların vazgeçilmezi çiğ köftede salmonella tehlikesi!

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisinin incelendiği çalışmada salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını belirtti.

Siirt Tarım İl Müdürlüğü Kasaplara Hijyen Eğitimi Verdi

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kasap ve şarküteri işletme sahiplerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Siirt'te Marketlerdeki Fırınlar Denetlendi!

Siirt Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından, unlu mamul üreten ve satışını yapan marketlerde gramaj ve hijyen kontrolleri yapıldı. 

Siirt’te köy okulu öğrencileri Özel Hayat Hastanesi doktorları tarafından sağlık taramasından geçti

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde köy okulundaki öğrenciler sağlık taramasından geçirildi; öğrencilere temizlik ve hijyen kuralları konusunda eğitim verildi.

Siirt'te Okul Kantini ve Yemekhane Çalışanlarına Özel Hijyen Eğitimi Verildi

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün organizasyonu, Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda Siirt ilinde okul kantini ve yemekhanesi işletmelerinde çalışan 125 kişiye ‘‘Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması’’ konulu eğitim verildi.

Vatandaş indirim beklerken zamla karşılaştı! İşte marketlerin KDV fırsatçılığı

Hükümet son zamanlarda artan hayat pahalılığının önüne geçmek için KDV'de düzenlemeye gitti. KDV, gıdada yüzde 1'e, hijyen ve temizlik ürünlerinde yüzde 8'e indirildi. Ancak bazı marketler, indirimi fiyatlara yansıtmadı hatta bazı ürünlerin fiyatlarını yükseltti. Konu hakkında açıklama yapan bir market zincirinin müdürü "Evet indirim yok. Depolardaki stoklar eridikten sonra indirimler yansıtılacak" ifadelerini kullandı.