Iddianame Haberleri

Iddianame Haberleri

Ramazan Pişkin cinayetinde 'cinsel istismar' bahanesi: Taş attım, korkudan bıçakladım

İstanbul Fatih'te, Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanacak öldürülmesi olayının davasında yeni duruşma görüldü. Duruşmada Katil Erkan Baykut için istenen ceza belli oldu.

29 kişi can vermişti… Beşiktaş’taki yangında istenen cezalar belli oldu

Beşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin 9 şüpheli hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Öğretmene cinsel istismar suçlaması: 135 yıl hapis istemi

Adana’da 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni C.C. hakkında 135 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 6 aileden 2'sinin şikayetçi olmadığı dosyaya ilişkin iddianamede, öğretmenin suçtan kurtulmaya yönelik savunmasına itibar edilmediği, mağdurların anlatımlarıyla birbirlerini doğruladıkları ifade edildi.

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısına çıktı

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda 77 kişinin hayatını kaybetmesi, 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin biri müteahhit 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor.

10 erkek öğrenciyi istismar eden eğitmene 94 yıl hapis istemi

Alanya'da özel bir yurtta kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen eğitmen hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede mağdur öğrencilerin ifadeleri de yer aldı.

2 öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla yargılanan öğretmenin mesajları ortaya çıktı: Keşke aynı yaşta olsak

Ankara'da görev yaptığı okulda öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla öğretmen Ş.D. hakkında 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, öğretmenin öğrencilerini okul dışında da takip ettiği belirtildi.

Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü arazi kavgasında kan donduran detaylar

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan arazi anlaşmazlığı kavgasına ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede muhtar Behçet Taş'ın olaydan 1 ay önce aile meclisinde, 'Alyamaç ailesini bitireceğim. Kim ölecekse ölsün. Ölen ölür' dediği, Taş ailesinin olayı birkaç gün önceden planladığı belirtildi. Hazırlanan iddianamede şüphelilerin 9 kişiyi tasarlayarak öldürmek, ölü ve yaralılara müdahaleye giden 9 jandarma timini de öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 19 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

4 yılda 4 kez doğum yapan kadın, bebekleri hastaneye bırakıp kaçtı! 2 yıla kadar hapsi isteniyor

Denizli'de fuhuş yapan Gülşen K., son dört yılda dört kez çocuk sahibi oldu. Babalarını bilmediği bebekleri her seferinde hastaneye bırakan 34 yaşında kadın hakkında son olayın ardından iddianame hazırlandı. İki yıla kadar hapsi istendi.

37 kişinin öldüğü Zümrüt Apartmanı iddianamesi kabul edildi

Adıyaman'da 37 kişinin öldüğü ve Karayolları 87. Şube Şefliği karşısında bulunan Zümrüt Apartmanı'yla ilgili dava 28 Şubat'ta görülecek.

Ünlü doktor Ender Saraç, oğluna ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla yargılanacak

Sosyetik doktor Ender Saraç hakkında 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddialarına yönelik "Çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla 22,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, mağdur çocuğun “cinsel istismar” suçlamasını ikinci bir ifadeyle geri çektiği ancak çocuğun ilk aşamada vermiş olduğu ayrıntılı beyanlarının samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği, mağdur çocuğun şikayetten vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulandı.

16 yaşındaki Kıvanç Uman'ı döverek öldürmüşlerdi! Kan donduran olayda 5 çocuğa istenen ceza belli oldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, kız meselesi nedeniyle lise öğrencisi Kıvanç Uman'ın (16) darp sonucu öldüğü olayda, 3'ü tutuklu 5 çocuk sanık hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede, tutuklu sanıklar Y.K. (14), H.M.K. (16) ve Y.A.'nın (16) sırayla Uman'ı döverek öldürdükleri, tutuksuz sanıklar Y.S.K. (15) ve A.B.K.'nin (15) ise diğer 3 çocuğu yönlendirdikleri gerekçesiyle azmettirme suçunu işledikleri ifade edildi. Sanıklar hakkında çocuk olmaları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine, 15 ile 24 yıl arası değişen hapis cezaları istendi.

'Özbekistan Prensesi' mafya çıktı

1996'dan öldüğü 2016 yılına kadar Özbekistan'ı yöneten İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova hakkında şaşkına çeviren bir iddianame hazırlandı

8,5 milyonluk lüks araç kullanan polis memuru, trafikte sıkıştırdığı avukatı durdurup bacağını kırdı!

Manisa'dan İstanbul'a ailesiyle dönen Avukat Fatih Uzun'un aracını sıkıştırıp durdurduktan sonra bir ayağını iki yerden kıran polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında 9 yıla kadar ceza istemiyle iddianame düzenlendi.

Hazal Kaya hakkında Uzman Çavuş Orhan'a hakaretten hapis cezası istendi!

Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a (27) sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada para cezasına çarptırılan Ezgi Mola'ya destek için paylaşım yapan oyuncu Hazal Kaya hakkında, 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İBB personelinin şehit savcı Kiraz hakkındaki paylaşımına 13 yıl hapis cezası

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın alıkonulduğu anlara ait provokatif paylaşım yapan şüpheli Eda Ezgi Yıldız'a yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

AYM, HDP'nin sözlü savunma yapmama kararını yarın ele alacak

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemli davada, partinin sözlü savunma yapmama kararını yarın ele alacak. 21 Haziran 2021'de iddianamenin kabul edilmesiyle başlayan yargılama süreci kapsamında, HDP yetkililerinin 14 Mart'ta sözlü savunma yapması kararlaştırılmıştı.

Musa Orhan için "Tecavüzcüleri koruyan sisteme yazıklar olsun" diyen Melek Mosso'ya hapis istemiyle dava açıldı

Daha önce Ezgi Mola, Hazal Kaya ve Farah Zeynep Abdullah gibi isimlere dava açan Musa Orhan, bu sefer kendisine "Tecavüzcüleri koruyan sisteme yazıklar olsun" diyen Melek Mosso'dan şikayetçi oldu. Orhan'la uzlaşmayı kabul etmeyen şarkıcı için 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza cinsel istismar! Okul müdürlerine 37'şer yıla kadar hapis istemi

Konya'da lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.A., okulunun müdürü Harun Avcu tarafından derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, tanıştırdığı elektrik ustası Ahmet Mandal'ın günlerce cinsel istismarına uğramıştı. Soruşturma kapsamında Mandal ile tutuklanan okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Mandal, Koleri ve Avcu hakkında; 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul'daki FETÖ soruşturmasında dikkat çeken detay! FETÖ'nün yeni yapılanması deşifre oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yeni yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, terör örgütünün güncel yapılanmasıyla ilgili ayrıntılara yer verildi. Dikkat çeken detaylara göre, yeni yapılanmada 'sebze' 'meyve' 'spor evleri' gibi kodlar tek tek deşifre oldu.

Okul müdüründen müdür yardımcısına taciz: Sana tecavüz edeceğim

Ankara'da bir okulda okul müdürü A.Y, kadın müdür yardımcısı F.R.'yi hem fiziki hem de sözlü olarak taciz etti. F.R., okul müdürünün kendisi rızası dışında öpmeye çalıştığını ve kendisine "Off hepsi senin mi bir kere ısırsam ne olur, seni bu okula kapattım sana ben de tecavüz edeceğim" gibi sözler söylediğini aktardı. Okul müdürü hakkında 16,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Öte yandan mide bulandıran olayın görüntüleri ortaya çıktı.