Isig Haberleri

Isig Haberleri

İSİG: Siirt’te Mayıs ayında 2 işçi çalışırken hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2024'ün geride kalan 5 ayında en az 738, Mayıs ayında ise 139 emekçinin ise çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı. İSİG raporuna göre Siirt’te mayıs ayında 2 işçinin  yaşamını kaybettiği açıklandı.

Hemşirelik haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, 'Mesleğimizin temel değerleri ışığında özveri ve insan sevgisiyle çalışan hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası kutlu olsun' dedi.

Diyarbakır'da metruk ev yanındaki evin üzerine çöktü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 30 yıllık metruk ev, bitişiğindeki evin üzerine çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, evin çevresine şerit çekilerek önlem alındı.

Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Demir'in makam odasında çekilen görüntüler tartışma yarattı

Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'in makam odasında bir belediye personelini taciz ettiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Videonun internete düşmesinin ardından personelin belediye ile ilişiğinin kesildiği ifade edilirken, suçlamalar hakkında konuşan Demir "Taciz falan yok, kendisi kızım gibidir" dedi. Demir genç kadının görevden alınmasını ise "normal bir prosedür" olarak yorumladı.

Şubat Ayında En Az 144 İşçi Hayatını Kaybetti

İSİG verilerine göre iş cinayetleri Şubat ayında da devam ederken en az 144 işçinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Meteoroloji 12 kenti 'sarı' kodla uyardı! İşte o iller..

Meteoroloji Genel Müdrlüğü'nün yapmış olduğu son değerlendirmler ışığında, 11 kente sarı, 1 kente de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Söz konusu yağışların sağanak ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

'Bir Zamanlar Siirt Fotoğraf Sergisi'nin Açılışı Yapıldı

Siirt Valiliği himayelerinde, Siirt Belediyesi, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 100. Yılın Işığında "Bir Zamanlar Siirt " Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde ilk kez ev sahibi olacaklara müjde: Düşük taksitli konutlar geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamaları, ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar için umut ışığı oldu. Bakan Şimşek, Türkiye genelinde ilk kez ev sahibi olacak ve mevcut bir evi olmayan vatandaşlar için 81 ilde toplamda 500 bin sosyal konutun inşa edileceğini duyurdu.

Alkol ve uyku ilacını birlikte kullanan adam kör oldu

Alkol alan ve yüzüstü uyuyan bir adamın sol göz kasları felç oldu. Gözü ışığa tepki vermeyen ve hareket etmeyen adamın içkinin yanında uyku ilacı aldığı da belirtildi. 

Gaziantep Kent Arşivi'nin yeni kitapları tanıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Kent Arşivi ve Araştırma Merkezi, 'Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Devlet Arşivleri Belgeleri Işığında Ayıntab' serisinin ilk yayınları olan 'Salgın Hastalıklar ve Doğal Afetler' ile 'İskan ve Göç' kitaplarıyla Bellek Dergisi'nin Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Gaziantep' özel sayısının lansmanı yapıldı.

Ergani'de park ve yeşil alan çalışması

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi, mevcut yeşil alanları korumak ve geliştirmek amacıyla imar planı ışığında gübreleme çalışması yaptı.

Fadıloğlu: 'Çalışmalar bilimin ışığında ilerleyecek

Şehitkamil Belediyesi, sporcuların, velilerin ve spor profesyonellerinin kariyer gelişimine yönelik kapsamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Sportif Gelişim Akademisi, sektördeki güncel gelişmeleri takip ederek spor alanındaki standartları yükseltmeyi amaçlıyor.

Siirt’te İş Kazası Sonucu Ölen İşçi Sayısı Belli Oldu!

İSİG Meclisi’nin yayımladığı 2023 yılı iş cinayeti raporuna göre, bir yılda bin 932 işçi yaşamını yitirdi. İSİG verilerine göre Siirt’te ise 11 işçi iş kazasında hayatını kaybetti.

Şehitkamil'de mefruşat kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi Çamlıtepe Aile Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi görüyor. Kursa katılan kadınlar, öğrendikleri bilgiler ışığında yaptıkları ürünleri hem çeyizlik olarak saklıyor hem de satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Bilim İnsanları Işığı Maddeye Dönüştürmenin Peşindeler

Osaka ve San Diego Üniversiteleri'nin iş birliğiyle yürütülen bir araştırmada, bilim insanları, ışığı maddeye dönüştürmek amacıyla Einstein'ın ikonik E=mc^2 formülünü test edecekleri bir deney tasarladı.

Siirt’te güneş ışığı gözüne gelen otomobil sürücüsü kaza yaptı

Siirt'te sürücünün kontrolden çıkan araç, hafif ticari araca arkadan çarptı.

2024’te tablo değişiyor! İkinci el araba fiyatları için uyarı!

İkinci el ve sıfır araç pazarında son 3 ayda yaşanan gelişmeler ışığında fiyatlar marka-model bazlı olarak ortalama yüzde 20’ye kadar düşüş yaşarken, mevcut durumun önümüzdeki yıl başı itibarıyla değişeceği belirtiliyor.

Altın fiyatları 1 ay içerisinde o seviyeyi görecek! Uzman isim uyardı: Borcu olan ve dügün yapacaklar dikkat!

Altın fiyatları ve piyasa gelişmeleri, uzman yorumları ışığında yatırımcıların ve düğün yapacak vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, özellikle orta ve uzun vadeli yatırımcılar için mevcut durumun bir fırsat olduğunu vurguluyor.

Vali Kızılkaya: Toplu Ulaşımda Hizmet Kalitesini Yükseltiyoruz

Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, gün ışığı ile birlikte şehir içi yolcu trafiğinin yükünü üstlenen Belediye toplu taşıma otobüs şoförleriyle bir araya geldi.

Siirt Belediyesi, Okul Önlerine Yol Çizgisi Ve Yaya Geçidi Çalışması Başlattı

Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılı başında başta okul önleri ile yaya yoğunluğunun olduğu caddelerde ve yaya geçitlerinde, yol ve yaya geçidi çizgisi, kasis ve trafik ışığı çalışmaları başlattı.

Uzmanlar değerlendirdi: Dün düşen meteor, neden daha parlak görüldü?

Akademisyenler, Siirt ve bölgemizde dün akşam gökyüzünde görülen ışığın “meteor”dan kaynaklandığını belirtti. Uzmanlara göre meteor, diğer meteorlardan farklı olarak dünyaya paralel şekilde geldiği için daha fazla ışık görüldü.

Ekrem Olğaç: Siirt'te 4 İli Birbirine Bağlayacak Dev Tünelde İlk Işık Görüldü

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, Siirt, Mardin, Şırnak ve Van ilini birbirine bağlayacak tünel projesinde ilk ışığın görüldüğünü açıkladı. 

Özel sektörde maaşlar nasıl olacak? Memur maaşına ve asgari ücrete zam geldi

En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olurken asgari ücret 11 bin 402 liraya çıkarıldı. Peki tüm bu veriler ışığında özel sektöre yüzde kaç zam olur? Ekonomist Muhammet Bayram tahminlerini paylaştı.

Böylesi filmlerde olur! Tuvaletin duvarını delip... Çalışanlar, akılalmaz olayı ertesi sabah işe geldiklerinde fark ettiler

ABD'nin Washington eyaletinin Lynnwood şehrindeki bir alışveriş merkezinde Apple mağazasının bitişiğindeki kahve dükkanındaki tuvaletin duvarını delen hırsızlar, 500 bin dolar değerinde mal çaldı.

65 deprem tek tek incelendi! İşte 6 Şubat'ta gökyüzünde beliren mavi ışığın sebebi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok kişi gökyüzündeki esrarengiz mavi ışıklara şahitlik etti. Bunun bir benzeri 1999'daki Gölcük Depremi esnasında da ortaya çıkmıştı. Peki bugüne kadar hakkında sayısız iddia ortaya atılan konuya bilim dünyası nasıl bir açıklama getiriyor? İşte 20'nci yüzyıl öncesine kadar genellikle uzaylılarla ilişkilendirilen 'deprem ışıkları'nın meydana gelme sebebi.

Akşener'e 'Onu Sokağa Çıkarmam' Demişti: Yaşar Okuyan CHP'den İhraç Edildi

Meral Akşener ile ilgili ifadelerinin ardından dün Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiğinin kesildiği açıklandı

Gelecekte Trafik Işıklarında 4 Renk Olabilir

Bilim insanları, varsayımsal olarak insanlığın geleceğindeki otomobillerin dönüşümlerinden ötürü bir tane daha trafik ışığı rengine ihtiyacımız olabileceğini söylediler.

Siirt’te 2013 yılında kazıda bulunan 5 bin yıllık oyunun gizemi çözülemiyor

SİİRT'teki Başur Höyük'te 2013'te başlayan kazılarda 39 taşı bulunan 5 bin yıllık oyun gizemini koruyor. Batman Müzesi'nde sergilenen taşların bulunduğu dönemde kazı çalışmalarında görev alan Uzman Arkeolog Abdurrahman Demir, noyunun asıl oynandığının hala gizemini koruduğunu belirterek, "Benzer eserler ışığında bir karşılaştırma yaptığımızda, sistem olarak 4 domuzun, 4 köpeğin olması, göz şeklinde olması, pramidal taşların olması ve mermi benzeri taşların olmasıyla bunun zaten bir zeka oyunu olduğunu da aslında gösteriyor. Bir av oyunu, yarış oyunu ya da zeka oyunu olabilir. 'Satrancın atasıdır' demek de belki çok da yanlış olmayabilir" dedi.

Siirt Şeyh Süleyman Mezarlığında Yangın!

Siirt’te Şeyh Süleyman Mezarlığı ve bitişiğinde çıkan  yangın zorlukla  söndürüldü.

Siirt'te İnsan Sağlığına Hiçe Sayıyorlar! Belediye Yer Belirledi, Onlar Yine Bildiğini Okuyor 

Siirt Belediyesince moloz depolama alanı belirlenmesine rağmen, kent merkezinde gelişigüzel dökülen molozların insan sağlığını tehdit etmesi ve kötü görüntüler oluşturması vatandaşın tepkisine neden oldu.