Kişi Başı Haberleri

Kişi Başı Haberleri

Bir yılda ne kadar vergi ödüyoruz? Vergi uzmanı açıkladı

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl sadece son 4 yılda kişi başı ödenen vergi miktarını ve artışının hesaplayıp sosyal medya hesabından açıkladı.

GAÜN'den enerjide büyük gelişme

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2023 Genel Raporu'nda kişi başı elektrik enerjisi tüketimi azlığı ve enerji verimliliği yatırımları kapsamında gösterdiği performansla Türkiye genelinde ilk beş üniversite arasında yer aldı.

Türkiye sigara kullanımında dünya birincisi!

Türkiye'nin, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adedi sayısında dünya genelinde birinci sırada bulunduğu açıklandı.

Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi açıklandı! İlk sırada İstanbul, Ankara ve İzmir yok! İşte il il zengin şehirler sıralaması

"Türkiye'nin en zengin şehri hangisi?" sorusu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilerle birlikte yanıt buldu. 2022 yılı "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH)" raporununda kişi başına düşen GSYH'de zirvedeki il herkesi şaşırttı. En zengin iller listesinde ilk sırada ne İstanbul ne Ankara ne de İzmir yer aldı. İşte il il zengin şehirler sıralaması...

Murat Ağırel şikeyi çok fena ifşa etti: Kişi başı 100 bin başkanım

Gazeteci Murat Ağırel, TFF 1. Lig maçı öncesi şike teklifini ifşa etti. Ağırel, Altınordulu 2 futbolcunun, Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'yı arayarak şike teklifinde bulunduğunu iddia etti. İşte detaylar..

Türkiye, kişi başına düşen doktor sayısında Avrupa'da sonuncu

Türkiye, doktor sayısında Almanya, İtalya (243 bin), Fransa (216 bin) ve İspanya'nın (213 bin) ardından beşinci sırada bulunuyor. Ancak nüfusa göre hesaplandığında durum değişiyor.

Bodrum'da bu sene tatilin tadı kaçtı! 1 milyon TL'ye konaklama, 450 TL'ye lahmacun

Artan fiyatlar tatil yapmanın maliyetini de artırdı. Bodrum'da geçen sene 200 TL'ye satılan bir lahmacunun fiyatı 450 TL'ye, kişi başı gecelik konaklama hizmeti ise 450 liradan başlayıp, konum ve konsepte göre 200 bin liraya kadar çıkıyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Yüksek sezonda 1 milyon liraya 5 gece konaklama yapılan yerler de var" dedi.

Nisan ayı aile destek ödemeleri yattı mı, 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parası ayın kaçında yatıyor?

Aile destek ödemesi alanlar nisan ayı ile birlikte temmuz ayına kadar verilecek destek paralarının yatıp yatmadığını sorgulamaya başlandı. Aile Destek Programı kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine her ay ödenen destek paralarına yönelik gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Aile destek programı ödemeleri hane içindeki kişi başı düşen aylık gelire göre değişkenlik gösteriyor. Peki, Aile Destek Nisan ayı ödemeleri ne zaman, ayın kaçında yatacak? Aile destek ödemeleri yattı mı?

Kişi başı 1 milyon 250 bin lira verilecek! Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı "Kentsel Dönüşüme İlişkin Yeni Destek Paketleri"ni açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman sunulacağı belirtildi.

Emeklilere ve çalışanlara müjde! Hane başı 7.200 lira verilen destek programına katılabilecekler

Enflasyona karşı dar gelirlilere yapılan destek ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi aileler için hayata geçirilen Aile Destek Programı'na çalışanlar ve emeklilerin de başvuru yapabileceğini duyurdu. Destek kapsamında ailelere aylık 450-600 TL arasında olmak üzere yıllık toplam 5.400-7.200 lira arasında ödeme yapılacak. Programdan faydalanmak için hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3'ünden az olması gerekiyor.

Siirt'te Kişi Başına Düşen Araç Sayısı Belli Oldu!

Türkiye'de otomobil başına düşen kişi sayısı belli oldu. Türkiye genelinde ortalama 6 kişiye bir otomobil düşerken bu sayı Siirt 46,6 oldu.

Hastaneye girişin maliyeti 162 lirayı aştı

COVID-19 sürecinde bulaş endişesi hastaneye gidişlerin azalmasına neden oldu. 2021 yılında hastaneye başvuru sayısı düşük bir artış gösterirken, 2019 öncesinde hastaneye başvuranların 90 lira civarında olan kişi başı maliyeti, 2021 yılında 162 liranın üzerine çıktı.