Limit Haberleri

Limit Haberleri

Temassız Ödeme Limiti Yüzde 100 Arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında temassız işlem limitini 2 yıl sonra güncelleyerek bugünden itibaren 1500 liraya yükseltti. Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2022'de 750 liraya çıkarıldıktan sonra yüzde 100 artırıldı.

Kredi Kartlarında Yeni Dönem Resmen Başladı! Temassız Ödeme Limitleri Artırıldı

Milyonlarca kredi kartı ve banka kartı kullanan yurttaşı ilgilendirecek yeni düzenleme bugün yürürlüğe girdi.

15 banka yeni rakamı duyurdu! ATM'den para çekme limiti yükseldi

Para çekme limiti 15 bankada yükseltildi. Yeni para çekme limiti tutarları açıklandı. Buna göre ATM'den günlük para çekme limiti 20.000 TL'yi buldu. Peki hangi bankanın ne kadar günlük para çekme limiti var?

ATM'lerde yeni dönem: Bayramdan sonra değişiyor

Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alışverişini gerçekleştirmek isteyen bölge halkları, ATM limitlerine takıldı.

10 soruda ihtiyaç kredisi: Güncel vadeler ve limitler

Karşılaştırma sitesi encazip.com, ihtiyaç kredisiyle ilgili merak edilenleri araştırdı. İhtiyaç kredisi çekerken nelere dikkat etmeli?

Konkordato ilan etmişti... Ünlü Türk mobilya şirketi iflas etti

Daha önce konkordato ilan eden My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin 15 Mayıs tarihi itibarıyla iflasına karar verildi.

Gaziantep'te 9 kişinin ölümüne neden olan sürücü 6 kuralı ihlal etmiş

Gaziantep'te beton tankerinin minibüse çarpması sonucu 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı kazanın bilirkişi raporu ortaya çıktı. Tanker sürücüsünün trafikteki 6 kuralı ihlal ettiği ve azami hız limitini aştığı belirlendi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan esnafa kredi müjdesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa düşük faizle verilen kredi limitinin 650 bin liradan 750 bin liraya çıkartıldığını müjdeledi.

ATM’den para çekmede yeni dönem!

ATM’lerden para çeken kişileri ilgilendiren yeni dönem artık başladı. Limitin 5 bin TL artırıldığı belirtildi.

ATM'lerde para çekme limiti yükseltildi

ATM’lerde, 5 bin lira olan nakit çekim limiti en az 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalarda bu oranın 15 bin liraya kadar yükseltildiği öğrenildi.

Çocuklarda yüksek ateşe dikkat

Çocuklarda ve bebeklerde sık görülen yüksek ateş, belli limitlerde olduğu sürece ciddi bir sorun olmaz iken bazı durumlarda çok ciddi sorunların belirtisi olabiliyor.

Baykan Belediyesi ile Siirt Bembir Sen Arasında Çalışanlar İçin En Üst Limitten Sözleşme İmzalandı

Kamu sendikacılığı adına en önemli kazanımızdan biri olan olan Sosyal Denge Sözleşmesi Baykan belediyesinde imzalandı.

2024 ÖTV muafiyetli araç üst limiti Resmi Gazete'de yayımlandı

Engelli vatandaşların ÖTV muafiyetli sıfır araç alımlarında 2024 yılı üst sınır netleşti. Limit, 1 Ocak 2024’ten itibaren yüzde 58 oranında arttı. Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer, TOEF Sosyal İşler Sorumlusu Ahmet Bağbekleyen’e sordu.

ÖTV’siz araçta üst limit belirlendi! 1 Ocak itibariyle geçerli olacak

Engelli vatandaşların ÖTV muafiyetli sıfır araç alımlarında 2024 yılı üst limiti belli oldu.

Merkez Bankası'ndan yeni karar, bankalara talimat verildi!

Merkez Bankası, ihracatçının finansman maiyetini düşürdü, firma limitlerini yükseltti. Bankalara gönderilen uygulama talimatına göre, reeskont kredilerinin toplam faiz maliyeti, Merkez Bankası politika faizi seviyesini aşmayacak. Buna göre, mikro işletmeler için reeskont limiti 5 milyon TL, küçük işletmeler için 50 milyon TL, orta ölçekli işletmeler için de 250 milyon TL olarak güncellenecek.

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler arttı

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artış kararı sonrasında kredi kartı, KMH ve ticari kredi faiz tavanları da arttı. Referans faiz oranı aylıkta yüzde 2,71'e yükselirken kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 3,76’ya yükseldi.

Siirt Atabağı Belediyesine Personel Alınacak

Baykan’ın Atabağı Belediyesi Personel Limited Şirketi, 1 Büro Personeli (Kadın) alım ilanı yayınladı.

Emekli ve çalışan maaş promosyonlarında kriz büyüyor

Gerçekleşen yeni düzenlemelerle birlikte emekli ve çalışanların yakından takip ettiği maaş ve promosyon konulu şikayetler, (7 artarken; para çekme limitini konu alan şikayetlerin artış oranı ise !2 oldu.

En Ucuz Telefonlara, Okkalı Bir Zam Geliyor! İşte Yeni Düzenleme...

Gözetim uygulamasına tabi tutulan akıllı telefon ithalatında taban fiyat limiti artırıldı. Buna göre artık ithal edilen 'uygun fiyatlı' akıllı telefonlardan 350 dolardan düşük fiyatlı olanları, gerekli belgeleri sunmamaları halinde cihazın ithalat fiyatı kaç dolar olursa olsun 350 dolar üzerinden vergilendirilecekler.

Konut kredisinde değişiklik! İşte yeni taksitler

Konut kredi limitlerinde değişikliğe gidildi. Orta gelirliler için hazırlanan konut kampanyasını cazip hale getirmek için özellikle sıfır konutta kredi oranları artırıldı. Ancak fiyatlar bütçeleri zorluyor. Değeri 1.5 milyon lira olan ikinci el bir evde ise peşinat 450 bin lira, aylık ödeme de 17 bin liranın üzerinde. Evi olmayan ve gelir şartını sağlayanlar için ise farklı bir yol izlendi. İşte detaylar.

Para transferlerinde FAST limiti değişti

Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 20 bin liraya yükseltildi. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 20 bin lira limit üzerinden yapılmaya başlandı.

BDDK, cep telefonları için yapılan taksit düzenlemesinde limitleri yükseltti

BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren kurul kararına göre cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutar 12 bin liraya yükseltildi. Fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için vade sınırı ise 12 ay olarak belirlendi.

Öğrencilere şehirler arası ulaşım destek programı başladı

Bakan Yanık, ilk, orta ve yükseköğretim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını belirterek, verilen desteğin üst limit tutarının 750 TL olduğunu söyledi.

ÖTV muafiyetli engelli aracı satın alımında 2023 yılı üst limiti açıklandı

ÖTV muafiyetli engelli aracı satın alımı için uzun süredir beklenen 2023 yılı üst limiti Resmi Gazete’de yayınlandı.

Engelli vatandaşlar için ÖTV muafiyetli araçta üst limiti artırıldı

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.94’e yükselmesi ile engelli bireylerin ÖTV muafiyetli satın alabileceği araç üst limiti de belirlendi. Engelli vatandaşlar ile şehit yakınlarının (bir defaya mahsus) yararlanabildiği, ÖTV muafiyeti olan araçlar yani engelli araç limitinde olan otomobillerin 2023 üst limiti açıklandı. Bu ÖTV muafiyetinden yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunanlar yararlanabiliyor. 2021’de 330 bin 800 TL olan bu tutar, 2022’nin Ocak ayında 450 bin 500 TL’ye kadar yükselmişti. Peki, 2023 ÖTV muafiyetli araç üst limiti ne kadar oldu? İşte detaylar…

Engelli araç limiti 2022: ÖTV muafiyetli araçlar

2022 yılında engelli vatandaşların faydalanabileceği ÖTV muafiyetli araç alım limiti ne kadar oldu? İşte detaylar...

KOSGEB'in 250 bin lira hibe desteğine başvurular bugün başlıyor

Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek. Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Limit aşıldı: Dünya yarından itibaren gelecek yıldan yemeye başlayacak

Her yıl dünyanın doğal kaynaklarını ve insanların kullanımlarını ölçerek o yıla ait ‘Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na (GFN) göre 2022 yılına ait kaynakların 28 Temmuz itibarıyla bitti. 29 Temmuz’dan itibaren gelecek yıla borçlanmaya başlıyoruz.

Otoyollarda hız sınırları limitleri yükseltildi! Bugün itibariyle hız sınırları değişti

Otoyollarda hız sınırlarında düzenlemeye gidildi. Gün itibarıyla hız sınırı Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara - Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate; Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate yükseltildi.

25 Bin TL Üzeri Limitli Kredi Kartlarında Asgari Ödeme Tutarı 2 Katına Çıkarıldı

BDDK, kredi faiz oranlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeyle giderek vade sınırlarında büyük bir değişikliğe imza attı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte ve üst sınırı 24 ay ve 12 ay olmak üzere değiştirildi.