Matematik Haberleri

Matematik Haberleri

Resimde kaç blok var? 12 saniye içinde bulan, dahi sayılıyor…

Bu zeka oyunuyla IQ'nuzu ve gözlem becerilerinizi zorlayın! Blokları 12 saniyede doğru şekilde sayabilir misiniz? Cevabı bulan, dahi sayılıyor. Hazırsanız, başlayın!

YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM’den açıklama…

AYT'ye 10 saat kala Türkçe ve matematik ağırlıklı 24 soru, yurt dışı kaynaklı olduğu değerlendirilen bir hesap tarafından Telegram'da paylaşıldı. Soruları binlerce aday gördü. Bu soruların sınavda çıkıp çıkmadığı merak edilirken, İçişleri Bakanlığı iddiayı yakın takibe aldı. Bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, iddiaları reddederek, "paylaşımlar hakkında" soruşturma başlatıldığını açıkladı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ise, YKS sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin "Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarını da çıkan haberler ile ilgili ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." dedi.

Erdem Koleji'den Uluslararası SASMO başarısı

Dünyanın en prestijli matematik olimpiyatlarından biri olan Singapur-Asya Okullar (SASMO) Matematik Olimpiyat sınavında Erdem Koleji'nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi ise bronz madalya alarak uluslararası başarıya imza attı.

Erdem koleji öğrencileri uluslararası sınavda ter döktü

Özel Erdem Koleji'nde, Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Bilimleri Final Sınavında ter döktü.

İsmail Kartal'ın bu açıklaması olay oldu! ''Matematiksel olarak hala yarışın içindeyiz''

Süper Lig'in 35. haftasında Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, deplasmandan 0-0 beraberlikle dönerken bitime 3 maç kala lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: Matematikte bazı konular kaldırılacak mı?

Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MEB, 6. ve 9. sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınav tarihlerini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ile lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart Salı, matematik dersleri için 27 Mart Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav yapılacağını duyurdu. Sınavlar için konu soru dağılım tabloları da yayımlandı.

Erdem Koleji'nden Uluslararası başarı

Erdem Koleji, Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatına damga vurdu. Erdem Koleji öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep'i ve Türkiye'yi gururlandırdılar.

'Bir tutam masal' kitabı çıktı

Adıyamanlı Matematik Öğretmeni İlyas Turhal'ın 'Bir Tutum Masal' isimli ilk kitabı çıktı.

Okullarda bir ilk: Ülke genelinde Ortaokul ve Liselerde ortak yazılı sınavlar yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık'ta ülke genelinde ortak yazılı sınav yapılacak.

Anadolu Üniversitesi’nde 21 yaşında bir öğrenci, ardından not bırakıp hayatına son verdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyken üniversitenin yemekhane bölümüne asarak yaşamına son veren 21 yaşındaki Resul Alan, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi.

MEB tarih verdi: Ortaokul ve liselerde Ortak sınav Tarihi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak ortak sınav tarihlerini açıkladı. Bakanlık tarafından, ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ortak sınav ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak. MEB'in hazırlayacağı sorular okullara teslim edilecek.

MEB'den bir ilk! Kış okulları hayata geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda ücretsiz kurslar için hazırlıklarını tamamladı.

Siirt’te Matematik Seferberliği!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde yürütülmek üzere başlatılan Matematik Seferberliği, Siirt’te de devam ediyor.

İşte yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un akademik kariyeri

KPSS sınavında çıkan soruların bir yayınevine ait deneme sınavında aynen bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün yerine göreve Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. ODTÜ Matematik Bölümünden mezun olan Ersoy'un akademik kariyeri dikkat çekiyor.

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyisi açıklandı?

Oxford Üniversitesi Matematik Profesörü Dr.Tom Crawford detaylı araştırmalar sonucu dünya futbol tarihinin en iyi futbolcusunu açıkladı. Araştırmaya göre Cristiano Ronaldo futbol tarihinin en iyisi oldu. Ronaldo'yu dünya yıldızı Lionel Messi takip ederken 3.sırada Brezilyalı yaşayan efsane Pele yer aldı. Efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın 9. sırada kalmasıysa dikkat çekti.

YKS ile ilgili veriler belli oldu: 40 matematik sorusunda doğru cevap ortalaması 8

ÖSYM Başkanı Aygün, TYT ve AYT ile ilgili oluşan tabloyu paylaştı. Doğru cevap sayısı ortalamalarına da yer verildi.

Mahmut Özer duyurdu! Milyonları ilgilendiren proje resmi olarak başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda başlatılacak "matematik seferberliği" ile ilgili projede artık sona gelindiğini duyurdu. Özer, matematik dersini öğrencilere sevdirecek çalışmanın haftaya resmi olarak başlatılacağını söyledi.

Siirt'te Erkek Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulunan Öğretmen Hakkında Karar Verildi!

Siirt'te ***Lül Ortaokulunda erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunan matematik öğretmeni 4 yıl 8 ay ceza aldı ve öğretmenlikten ihraç edildi.

MEB, matematik seferberliği başlatıyor

MEB, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak bir proje için harekete geçti.