Mazıdağı Haberleri

Mazıdağı Haberleri

Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay: “Yangının Elektrik Kaynaklı Olmadığı Belge ve Görüntülerle Sabit”

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde 20 Haziran 2024 tarihinde çıkan yangının elektrik kaynaklı olmadığına ilişkin belge ve görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Şirketin yer verdiği uydu görüntülerinde yangının çıkış noktasının anız yakımı kaynaklı olduğu açıkça görüldü.

Diyarbakır-Mardin yangınında can kaybı 14'e yükseldi

Diyarbakır ve Mardin arasındaki yangında yaralananlardan Kerime Erdenli tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Yangında ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Diyarbakır ve Mardin'deki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e çıktı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangında 11 kişinin öldüğünü açıkladı.

Dicle Elektrik, Diyarbakır ve Mardin'deki yangınlarla ilgili açıklama yaptı

Dicle Elektrik yetkilileri, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır Barosu, yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin soruşturma yapılması için Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yangında yaşamını yitiren 2 kişi toprağa verildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan yangında yaşamını yitiren 2 kişi Mazıdağı ilçesine bağlı Keleka kırsal mahallesinde defnedildi.

Diyarbakır-Mardin arasında geniş çaplı yangınlar çıktı: Yaralılar var

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçesi sınırlarında kırsal yerleşim yerlerine yakın bölgelerde geniş çaplı yangınlar çıktı. Yangınların, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve geniş alanları etkisi altına aldığı bildirildi.

Mardin'de iki aile arasında 'arazi anlaşmazlığı' kavgasında 14 kişi yaralandı

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal mahallede arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada aralarında bir uzman çavuşunda olduğu 14 kişi yaralandı.

Mardin'de arazi kavgasında kan aktı! Bir kişi öldü 4 kişi yaralandı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.