Ödenecek Haberleri

Ödenecek Haberleri

Emekliler İçin Kira Desteği! Her Ay Ödenecek! Bakanlık Harekete Geçti | Emeklilere Ne Kadar Kira Desteği Ödenecek? Emekli Kira Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kiralarını ödemekte zorlanan milyonlarca emekliye yardım eli uzatıyor. Kirada oturan tüm emeklilere her ay düzenli olarak kira desteği sağlanacak. İşte tüm detaylar...

Mehmet Şimşek imzaladı... Maaş zam oranı netleşti: Maaş farkları ne zaman ödenecek?

Emekli ve memur maaş zamlarının belli olmasının ardından milyonları ilgilendiren imza geldi. 

Depozito İade Sistemi başlıyor! İadesi yapılacak her şişe için ödenecek rakam da belli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sıfır atık hedefi için yürüttüğü Depozito İade Sistemi'nin 1 Ocak 2025'te devreye girmesi planlanıyor. Bu doğrultuda Su, soda, kola, meyve suyu ve bira şişeleri 25 kuruş karşılığında toplanacak.

İkramiye haftası! Emekli ve kamu işçilerinin ikramiye takvimi

Milyonlarca emekli ve kamu işçisi için ikramiye takvimi belli oldu. Emekliler, yarından itibaren ikramiyelerini almaya başlayacak. 1 milyon kamu işçisi için de tarih Resmi Gazete'de yayınlandı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekli ve kamu işçisinin ikramiye takvimi...

Kamu işçilerine yapılacak ek ödeme tarihleri belli oldu

Kamu işçilerine 2024 yılında yapılacak tediye ödemelerinin tarihleri belirlendi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bu ödemeler 14 Haziran ve 13 Aralık tarihlerinde iki taksit halinde gerçekleştirilecek.

Hangi emekli ikramiyesini ne zaman alacak? SSK ve Bağ-Kur’lular için tarih belli oldu! İşte emeklilerin ikramiyelerini alacakları tarihler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacak bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama yaptı. Işıkhan, ikramiyelerin, SSK ve Bağ-Kur'luya hangi tarihlerde yatırılacağını açıkladı.

Emekliler için yeni adımlar atıldı! Şehirlerarası otobüslerde indirim kararı açıklandı

Emekliler için yeni düzenlemeler yürürlüğe girmeye devam ediyor. Son olarak Resmi Gazete'de yayınlanan habere göre, şehirlerarası otobüs kullanımı yapan emekliler Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

7 milyon sürücü için süre doluyor: Fazladan 5 bin lira ödemek zorunda kalabilirsiniz

Yeni tip ehliyete geçiş için süre yıl sonunda dolacak. Ehliyetini yenilemeyen, eski tip sürücü belgesi sahibi 7 milyon kişinin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yeni tip ehliyete geçiş yapması gerekiyor. Bu tarihe kadar yeni tip ehliyete geçiş için 15 lira ödenecek. 31 Aralık’a kadar yeni tip ehliyete geçiş yapmayanlar için maliyet artıyor. Yıl sonuna kadar başvuruda bulunmayan sürücüler, ehliyetlerini yenilemek için fazladan 5 bin liranın üzerinde ödeme yapmak zorunda kalacak.

Öğretmenlerin Nisan Ek Ders Duyurusu: Ödemelerde Kesinti Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet veren öğretmenlerin Nisan ayı ek ders ücreti hesaplamaları yapıldı. Hangi günler için kesinti yapılacağı ve ne kadar ödeme alınacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Bursluluk Sınavında Görev Alacak Öğretmenlere Ödenecek Ücretler Açıklandı

Bursluluk sınavına girecek olan öğrencilerin sınavını yürütmek üzere görev alacak öğretmenlere ödenecek ücretler belli oldu.

Nisan seminerleri olacak mı? Ek Ders Ücreti Ödenecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkarılması kararının ardından, öğretmenlerin Nisan ayı seminerleri ve ek ders ücreti ödemeleri konusundaki beklentiler yükseliyor.

SGK'dan ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak" açıklaması sonrası SGK'dan bir hamle daha geldi. Yapılan açıklamaya göre SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde bankalar tarafından 5 bin TL promosyon ödenecek.

Emekliler bayram ikramiyelerini o tarihte alacak! Nisan ayında yatması bekleniyordu...

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenecek 3 bin TL'lik ikramiye, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. İkramiyenin 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması beklenirken, kulislerde konuşulan bilgilere göre söz konusu ödeme takvimi öne çekilecek.

Çalışan anneye 2024 desteği: Süt ve emzirme parası, doğum izni, kreş ve çocuk yardımı nasıl alınır?

Asgari ücret ve memru zammı sonrası 86 kalemde iyileşme yapılırken; süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği de değişti. 2024 prim ve ödeneklerindeki artış tablosu SGK tarafından açıklandı. Yeni yılda doğum izni ücreti yaklaşık 50 bin TL'yi bulurken, çalışan anneye ödenecek tutar 70 bin 345 lirayı geçecek.

Karar Meclis'ten geçti! İşte emeklinin zamlı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihler

Emekli ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası emekliler "Zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek?" sorusuna cevap aramaya başladı. Gelen son bilgiler; Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacağı yönünde...

Zamlı dul ve yetim aylığı tablosu belli oldu: 2024 yılı için maaş ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Dul ve yetim aylıkları 2024 yılı itibari ile zamlandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Dul ve yetim aylığı, vefat eden sigortalının eşine çocuk olmaması durumunda yüzde 50 oranında yatırılıyor. Peki, dul ve yetim maaşı ne kadar oldu?

Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

Zamlı asgari ücretin rakamı açıklandı. Buna göre çalışanlar maaşlarını yüzde 49 zamlı olarak alacak. 1 Ocak 2024 tarihi ile geçerli olmaya başlayacak olan zamlı asgari ücret, çalışanların hesabına Şubat ayında yatacak.

Çalışan emeklilerin ikramiyesinin ödeneceği tarihler belli oldu

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin ödeneceği tarih belirlendi. İkramiyeler 28-29 Aralık tarihlerinde ödenecek.

Bu kış aylık ortalama doğalgaz faturası ne kadar olacak?

Hanelerde doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte ödenecek faturalar da merak konusu oldu. 25 metreküplük indirime rağmen aylık ortalama faturaların bin lirayı geçeceği öngörüldü.

Ev hanımlarına emeklilik imkanı geliyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Ödenecek primlere devlet desteği verilecek. Teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.

YÖK Başkanı açıkladı: O burslara zam yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verildiğini bildirdi.

2024’te ödenecek vergiler belli oldu

İktidar 2024 bütçesiyle halka ağır vergiler yüklüyor. Hazine’nin kasasına 3,4 trilyon TL KDV, 1,4 trilyon TL ÖTV geliri girecek. Sermayeye ise 2,2 trilyon TL vergi kıyağı getirilecek. Saray’ın bütçesi iki katına çıkarılacak.

5 bin TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman ödenecek, kimler alacak?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Emekli ikramiyesi ödemeleri Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere enflasyon farkı ve refah payı açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan emeklilere tek sefer için ödenecek olan ikramiyeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, emekli maaş artışı ve refah payına ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı! Emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi... Ne Kadar Ödeneceği Açıklandı! Kabine Toplantısı Sona Erdi...

Geçtiğimiz haftalardan bu yana kamuoyunun gündeminde yer alan 29 Ekim'de emeklilere verilecek ikramiye konusuna dair Cumhurbaşkanı'ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Peki, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?

Araç sahipleri yakından ilgilendiriyor: Son gün 30 Kasım 2023! Aksi takdirde büyük cezası var

Yaklaşık iki yıldır yaşanan yüksek enflasyon, en çok otomotiv sektörünü vurdu. Araç ve akaryakıt fiyatları fahiş oranda artarken, vergilere de zam yapıldı. Devletin araç sahiplerinden istediği bir vergi kaleminde son gün belli oldu. İşte detaylar...

AYM 'ek MTV' kararını açıkladı!

Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören Kanun hükmünün iptal istemini oy birliğiyle reddetti. Ağustos ayının da ödenmeyen taksiti vatandaşlar tarafından ödenecek.

Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu! Avukatlık asgari ücret tarifesi nedir?

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne' ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Avukatlara ödenecek asgari ücret 15 bin 800 lira oldu. Dava ücretleri ise 8 bin liradan başlayıp 67 bin liraya kadar çıkabilecek.

Aracı Olanlar Dikkat! Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi Uygulaması Hakkında Düzenleme Yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulamasının esaslarını belirledi. Düzenlemeye göre, kayıtlı ve tescilli olan tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlar, ek MTV kapsamında olacak. Ek MTV, 2023 yılında ödenecek olan vergi kadar olacak ve bir defa alınacak. Ayrıca, ek vergiyi ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Kanunun yürürlük tarihine göre, araç alım-satımında ek vergi sorumluluğu belirlenecek. İkinci 6 ayda alınan araçların ek MTV'si ise 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin ödenecek. Depremzedeler ise ek MTV'den muaf tutulacak.

Emekli ve memurları ilgilendiriyor! Maaş farkı ödemesi için tarih belli oldu

Memurlar için 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam ve maaş farkı ek bordro ile ödenecek. Memur emekli maaşı farkı ise 21 Temmuz'dan sonraki hafta içinde ödenecek.