Otomotiv Haberleri

Otomotiv Haberleri

Ticaret Bakanlığı’ndan 2. el araç satışlarıyla ilgili karar

Ticaret Bakanlığı, otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması düzenlemelerinde sürenin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Otomobilde ‘Chery vergisi’ne ilk açıklama: 8 Temmuz ve sonrasında fiyatlar ne olacak?

"Son dönemde geldi, geliyor, gelir mi?" konuları konuşula dursun, tabii ki ülkemizde karar değişmedi. Çin menşeli konvansiyonel motorlu otomobillere de ek @ vergi geldi. Chery Türkiye ve MG’nin Türkiye distribütörü Doğuş Trend Otomotiv, Türkiye’de üretim tesisi yatırımlarının hız kazanacağını dile getirdi.

İkinci El Otomobil Alacaklar Dikkat: 7 Temmuz öncesi uyarı

Otomotiv sektörü temsilcileri, 7 Temmuz'dan itibaren devreye girmesi beklenen "Genel Güvenlik Yönetmeliği" (GSR II) nedeniyle sıfır araçlarda kampanyaların yoğunlaştığını ve bunun neticesinde de ikinci el araçların gerçek satış fiyatlarının düşüşe geçtiğini belirtiyor.

Otomotiv satışlarında düşüş sürüyor

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı Nisan ayının ardından Mayıs ayında da daraldı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Mayıs ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 10,1 düştü.

Otomobil satışlarına tedbir iddiası: Fiyat artışı yapılamayacak

Otomotiv sektöründe stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

2023'ün en çok satan otomobilleri belli oldu! Araçseverler en çok bu arabaları tercih etti

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği 2023 yılına ilişkin satış istatistiklerini açıkladı. İşte 2023'ün en çok satan otomobilleri...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı, fiyatlar düştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı alınan önlemlerin işe yaradığını söyledi. Bolat, ''Aldığımız tedbirler ve denetimler etkisini gösterdi. Ağustos ayının ortalarından itibaren ikinci el piyasasında fiyatlar düştü, birinci el satışlarda fiyatlar düştü, kampanyalar başladı. 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı birden ve piyasa büyük ölçüde düzeldi, fiyatlar düştü.'' dedi.

Mercedes'ten Gazze'de katliam yapan İsrail'e 1 milyon euroluk yardım

Almanya merkezli otomotiv devi Mercedes, günlerdir Gazze'de masum insanları katleden İsrail'e maddi yardımda bulundu. Şirket, İsrail'deki United Hatzalah ve Alman Kızıl Haçı adlı kuruluşlara toplamda 1 milyon euro para gönderdi.

Bu arabaları kim alıyor?

Ekonomi yönetimi enflasyon ve cari açık sorununu çözmek için faiz artışlarının etkisiyle tüketim ve otomotiv ithalatını düşürmek istiyor ancak şu ana kadar hedefe ulaşılamadı. Ekimde tüketim ve otomotiv ithalatı rekor kırdı. İşte bu tablonun nedenleri…

Otomobilde fiyatlar düşecek mi artacak mı? Uzman isim açıkladı

Otomobil fiyatlarıyla ilgili bayiler kampanyalar düzenlemeye başladı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, kampanyalardan sonra otomobil fiyatlarına dikkat çekti.

Bakan Bolat detayları verdi: 2. el araç satışında düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe girecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Sahte ilanlara karşı emlak ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım'da yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak" dedi.

Otomobil fiyatları düşerken, Türkiye ikinci el otomobil cenneti mi oluyor?

Otomotiv sektörüne yaşanan arz fazlası ve aynı zamanda da talebin düşük olması ile birlikte ikinci el otomobillerin fiyatlarında 100 bin ila 150 bin lira arasında düşüşler yaşandı. Tüketiciler ise en çok 300-400 bin lira seviyelerinde olan araçları tercih etmeye başladı.

Eylül'de Türkiye’de en çok satılan otomobiller açıklandı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan sıfır otomobiller listesini duyurdu. En çok satılan araç, Fiat Egea Sedan oldu.

Araç sahipleri yakından ilgilendiriyor: Son gün 30 Kasım 2023! Aksi takdirde büyük cezası var

Yaklaşık iki yıldır yaşanan yüksek enflasyon, en çok otomotiv sektörünü vurdu. Araç ve akaryakıt fiyatları fahiş oranda artarken, vergilere de zam yapıldı. Devletin araç sahiplerinden istediği bir vergi kaleminde son gün belli oldu. İşte detaylar...

Araba alacaklar, dikkat! Merkez Bankasından flaş karar: Tüm sistem değişti

Merkez Bankasının sert faiz artışı otomobil satışlarını resmen sekteye uğrattı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği konuyla ilgili açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Otomotivde fiyat artışı durdu

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Yüksek kar alışkanlıklarını terk etmeye direnenlere rağmen fiyatlar 3 haftadır artış göstermemekte, süreç şu anda planladığımız şekilde ilerlemekte ve yer yer fiyatlarda düşüşler de gözlemlenmektedir." denildi.

Siirtli İş İnsanı ve Demir Otomotiv Derih Demir Ramazan Bayramı Mesajı

Siirtli İş İnsanı ve Demir Otomotiv Genel Müdürü Derih Demir Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yeni Çamoluk Otomotiv bağışı gündem oldu: 50 milyar sanıldı, 50 bin TL çıktı

“Türkiye tek yürek” adlı bağış programında Yeni Çamoluk Otomotiv’in yaptığı bağıştaki yanlış anlaşılma gündem oldu. 50 milyar TL olarak açıklanan bağış miktarının 50 bin TL olduğu anlaşıldı.

Otomotiv devi binlerce aracını geri çağırıyor: Sürücü ve yolcular zarar görebilir

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2015 ve 2016 yılları arasında üretilen 37 bin 558 adet Volkswagen Beetle modelini, güvenlik gerekçesiyle geri çağrıyor.

Otomobil fiyatlarına da zam: İşte zamlı liste

Türkiye’de otomobil üretiminde 2021’de yüzde 5 olan enerji maliyeti, elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla yüzde 15’e kadar çıktı. Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından zamlanan araba modellerini paylaştı.

Bunun da yolunu buldular! Otomotivde 6.001 km’li araç devri!

Bildiğiniz gibi stokçuluğu engellemek adına yeni bir yasa çıktı. Dün itibariyle yürürlüğe giren yasa sonrası enteresan gelişmeler oldu.

İkinci el fiyatlarında düşüş sinyali

Otomotiv sektöründe gündeme oturan sıfır araçlardaki tedarik ve stokçuluk sorunları sonucunda ortaya çıkan 6 ay/6 bin kilometre yönetmeliğiyle ilgili sektörden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Otomobilde ÖTV İndirimi İçin Gerekli Şart Açıklandı

2022'nin ilk yarısında Türkiye'deki otomobil üretim rakamlarını açıklayan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Eroldu, en çok da ÖTV indirimi açıklamasıyla dikkat çekti.

TÜİK: İçecek ve tütün satışları azaldı

Nisan ayında gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,1 azalırken gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 31,3 arttı otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,8 azaldı.

2. El Pazarında Bayram Hareketliliği

2. el otomotivde Ramazan Bayramı'nın gelişi ile beraber sektörlerin birçoğunda yaşanan yoğunluk gözlemlendi.