Sıfır Araç Haberleri

Sıfır Araç Haberleri

Otomobiller için olan 7 Temmuz'daki düzenleme ertelendi! Hangi modeller için ertelendiği belli oldu

Güvenlik özelliklerini sıfır araçlar için zorunlu hâle getiren düzenleme, bugün alınan kararla 7 Temmuz'dan 31 Ağustos'a ertelenmişti. Ancak ertelemenin sadece bazı yerli araçları kapsadığı ifade edilmişti. Peki hangi araçlar, ertelemeden yararlanacak, hangileri yararlanamayacak?

Sıfır araç alacaklar dikkat! 13 marka kampanya açıkladı: Liste fiyatları belli oldu

Sıfır kilometre araç sahibi olmak isteyenler otomobil piyasasını araştırmaya devam ediyor. Otomobil markaları 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek GSR öncesi stokları eritmek için kampanyalara hız verdi.

İkinci El Otomobil Alacaklar Dikkat: 7 Temmuz öncesi uyarı

Otomotiv sektörü temsilcileri, 7 Temmuz'dan itibaren devreye girmesi beklenen "Genel Güvenlik Yönetmeliği" (GSR II) nedeniyle sıfır araçlarda kampanyaların yoğunlaştığını ve bunun neticesinde de ikinci el araçların gerçek satış fiyatlarının düşüşe geçtiğini belirtiyor.

Sıfır Araç Fiyatları Neden Düştü? Bu Durum Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan düşüşün sebebi Avrupa Birliği regülasyonu. 7 Temmuz 2024 itibari ile araç satışlarında yeni bir dönem başlayacak. O araçlar satılamayacak. Bu nedenle stok eritmek isteyen firmalar araçlara 300.000 TL'ye kadar indirim yapıp, faizsiz araba kredisi veriyor. Elbette bu durum ikinci el araçlara da yansıyor. İşte detaylar...

Araç sahibi olmak isteyenler dikkat! En bütçe dostu 4 model açıklandı

Otomobil piyasasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ocak-şubat sürecinde geçen seneye göre satışlarda yüzde 50’yi geçen yükseliş görüldü. Diğer bir taraftan fiyatı en bütçe dostu 4 sıfır araç modeli açıklandı. İşte detaylar...

Araç alırken 4 maddeyi es geçmeyin! Uzmanı uyardı: Sıfır araçta bile var

İkinci el araç alımında sorun yaşamamak için ekspertiz kaçınılmaz olurken sıfır araçlarda da ekspertiz yaygınlaşmaya başladı. Uzmanlar, mağduriyetlerin oluşmaması için kontrollerin mutlaka yapılması gerektiğini belirtirken Oto Ekspertiz Direktörü Ufuk Bekdemir, araç görünümü, egzoz duman rengi, hava yastığı ve kilometre unsurları gibi 4 durumun kontrolünün önemini vurgulayarak araç alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

En ucuz otomobili almak için bakın kaç asgari ücret gerekiyor

Türkiye’de yeni bir sıfır araç sahibi olmak asgari ücretli çalışan için tamamen bir hayal.

2024 ÖTV muafiyetli araç üst limiti Resmi Gazete'de yayımlandı

Engelli vatandaşların ÖTV muafiyetli sıfır araç alımlarında 2024 yılı üst sınır netleşti. Limit, 1 Ocak 2024’ten itibaren yüzde 58 oranında arttı. Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer, TOEF Sosyal İşler Sorumlusu Ahmet Bağbekleyen’e sordu.

2024’te tablo değişiyor! İkinci el araba fiyatları için uyarı!

İkinci el ve sıfır araç pazarında son 3 ayda yaşanan gelişmeler ışığında fiyatlar marka-model bazlı olarak ortalama yüzde 20’ye kadar düşüş yaşarken, mevcut durumun önümüzdeki yıl başı itibarıyla değişeceği belirtiliyor.

ÖTV’siz araçta üst limit belirlendi! 1 Ocak itibariyle geçerli olacak

Engelli vatandaşların ÖTV muafiyetli sıfır araç alımlarında 2024 yılı üst limiti belli oldu.

Sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 20 düşüş olacak, Bakan Bolat tarih bile verdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el ve sıfır araç piyasasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Araç bulunurluk sıkıntısının ortadan kalktığını kaydeden Bolat, ''Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var. Bayiler artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız'' dedi.

3 yıl sonra bir ilk! Sıfır otoda indirim dönemi başladı

Otomobil piyasasındaki vurgun ve fırsatçılığa karşı mücadele sonuç vermeye başladı. İkinci elde düşmeye başlayan fiyatlar sıfır araçlara da yansıdı. Yetkililer, fiyatlardaki bu düşüşün yıl sonuna doğru daha belirgin bir şekilde hissedilmeye başlayacağını belirtti.

Sıfır araç fiyatlarına Temmuz zammı: İşte yeni fiyatlar

Otomobil markaları Temmuz 2023 fiyatlarını açıklamaya başladı. Markalar artan dolar kuru sonrası yüzde 2 ila 10 arasında değişen zam oranları yansıtıyor.

Ticaret Bakanı Bolat resmen duyurdu: İkinci el araç fiyatı, sıfır araç fiyatını geçemeyecek!

Son dönemde internet ortamında satılan ikinci el araçlardaki fahiş fiyat artışları birçok vatandaşı mağdur ediyor. Birçok ikinci el araç fiyatının internet üzerinden sıfır araçlara göre daha yükseğe satışa çıkartılması büyük tepki topladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ikinci el araç fiyatlarıyla ilgili bu eğilim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte bütün detaylar!

Vatandaş sıfır araç bulamıyor! Bayi ile internet sitesindeki fiyat farkı 150 bin lirayı geçti

Otomobil firmalarının bayilerinde sıfır araç bulmak neredeyse imkansız. İkinci el araçların bulunduğu galeriler ise bunları bayilerdeki sıfır araç fiyatına göre 150 bin lirayı aşan fiyat farkıyla satıyor.

Türkiye’de satılan en uygun sıfır otomobil modelleri! İşte 2023 Mart ayı güncel fiyatlar listesi

Mart ayı ile birlikte bir kez daha zam almış olan otomobillerin güncel fiyatları ortaya çıktı. İşte Türkiye’de satılan en uygun sıfır araç modelleri…

400 bin TL’nin altında sadece üç tane sıfır araç kaldı

Türkiye’de şu anda 400 bin TL’nin altında sadece üç adet sıfır araç kaldığını söyleyen Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Zaten bu araçlar da baz model dediğimiz çıplak modeller. Arasanız da piyasada yok" dedi.

Yeni matrah düzenlemesiyle hangi araba ne kadar ucuzlayacak? İşte olası yeni fiyatlar

Bakan Nebati'nin otomobilde matrah düzenlemesinin 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıklamasıyla birlikte sıfır araç almak isteyen vatandaşlar da indirim hesabı yapmaya başladı. Mevcut durumda bin 600 cm3'e kadar olan araçlarda, matrahı 120 bin TL'yi aşmayan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 45 olarak uygulanıyor. Eğer bu tutar 250 bin TL'ye çıkarılırsa, yüzde 80'lik ÖTV dilimindeki araçlar yüzde 45 dilimine girecek ve 531 bin TL'lik fiyat 427 bin 750 TL'ye inebilecek.

Türkiye'de 400 bin TL'nin altında araç kalmadı! İşte satışta olan en ucuz sıfır otomobiller

Koronovirüs pandemisi sebebiyle en çok zarar gören sektörler arasında otomobil sektörü de bulunuyor. Çip krizi nedeniyle piyasada sıfır araç bulmakta zorluk yaşanırken, Türkiye'de 400 bin TL'nin altında otomobil kalmadı. İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır araçlar.

Oto galericilerde 15 Eylül telaşı

15 Eylül itibarıyla araç ticareti yapanlara 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu getirilecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesine sayılı günler kalırken, oto galericiler de ellerinde bulunan sıfır araçları satma telaşına düştü.

İkinci el fiyatlarında düşüş sinyali

Otomotiv sektöründe gündeme oturan sıfır araçlardaki tedarik ve stokçuluk sorunları sonucunda ortaya çıkan 6 ay/6 bin kilometre yönetmeliğiyle ilgili sektörden açıklamalar gelmeye devam ediyor.