Silopi Haberleri

Silopi Haberleri

Siirt'ten Cizre'ye Giden Engelli Genç Kız Kayıp: Vatandaşlardan Yardım Bekleniyor

Siirt'in Eruh ilçesinden Şırnak'ın Cizre ilçesine giden Esma Demir isimli engelli genç kız kayboldu. Ailesi ve yetkililer, kayıp kızı bulmak için vatandaşlardan destek talep ediyor.

Şırnak’ta cinsel taciz faili öğretmen tutuklandı

Silopi ilçesinde üç öğrenciye cinsel tacizde bulunan öğretmen Sadun V., savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Kalkınma Yolu Projesi, Güneydoğu'ya can suyu olacak

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri 3 günlük Mardin, Şırnak ve Irak programı kapsamında Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Silopi Kaymakamı Cihat Koç ve Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım'ı ziyaret etti.

Şırnak'ta seçim kavgası: 10 yaralı

Taşımalı oy kullanıldığı belirtilen Silopi'ye bağlı Çalışkan beledisini alan AK Parti ile YRP arasından çıkan kavgada 10’dan fazla kişi yaralandı.

Komşu ilimizde bir kişinin Kur'an'ı yırtması ilçede infial yarattı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir kişinin Kur’an’ı yırtığı iddiası ilçede infial yarattı.

Altın fiyatları yükseldi! Aşiret düğünlerine kısıtlama geldi: Kurala uymayanlar...

Yazın gelmesi ile düğün sezonu başladı. Ancak altın fiyatları artarken her sene takı törenleri ile gündeme gelen aşiret düğünleri için yeni karar alındı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir araya gelen kanaat önderleri, düğünlerdeki takı masraf şatafatına kısıtlama getirilmesini kararlaştırdı. Buna göre aşiret düğünlerinde, 4 Adet 25 gram bilezik, 50 cm zincir orta ayar, 2 adet yüzük biri nişan biri normal, 1 adet küpe istenmeyecek.

Silopi’de cadde ve sokakları su bastı: Eğitime 1 gün ara verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Kaymakamlık, tüm okul kademelerinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Şırnak'ta yaban keçisi avlayan kişiye 261 bin lira ceza

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaban keçisi avlayan kişiye 261 bin lira ceza uygulandı.

‘Barzani Yardım Vakfı’nın yardım kolileri Silopi’de başka kutulara aktarılıyor’

AK Parti 23. Dönem Milletvekili ve Genel Merkez MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, Barzani Yardım Vakfı’nın Kürdistan Bölgesi’nden deprem bölgelerine gönderdiği yardım kolilerinin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde, üzerinde vakfın logolarının bulunduğu kolilerden çıkarılarak başka kolilere aktarıldığını söyledi.

Şırnak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu 8 asker yaralandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu yaralanan 8 asker, hastaneye kaldırıldı.

Şırnak'ta tır sürücüsü, seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü

Şırnak Silopi'de tır sürücüsü Aras Nayci seyir halindeyken, kendisini taksi ile takip eden husumetlilerinin silahlı saldırısı ile hayatını kaybetti. Saldırıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak'ta 5 yıllık kan davası dualar eşliğinde barışla sonuçlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce iki aile arasında 1 kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanması sonucu başlayan kan davası, barış töreni ile sona erdi. Yüzlerce kişinin katıldığı törende taraflar, karşılıklı dualar edip el sıkışarak husumet bitti.

Silopi'de taciz iddiası ortalığı savaş alanına çevirdi, linç girişimini polis önledi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir genç kıza sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen şahsa linç girişimini polis önledi.

Silopi'de elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Silopi'de elektrik akımına kapılan işçi, hayatını kaybetti Şırnak'ın Silopi ilçesinde elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Silopi'de Sakine Külter'i önce bıçaklayan, sonra da yakıp çöplüğe atan kişi Özel Harekat Ocakları Şırnak Şube Başkanı çıktı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki çöp toplama alanında bıçaklandıktan sonra yakılmış cesedi bulunan Sakine Külter cinayetiyle ilgili olarak Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın'ın tutuklandığı bildirildi.

Şırnak'ta Kan Donduran Olay! Bıçaklandıktan Sonra Yakılmış Kadın Cesedi Bulundu

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki çöp toplama alanında bıçaklandıktan sonra yakılmış kadın cesedi bulundu. Kimlik tespiti yapılan kadının 2'si engelli 5 çocuk annesi 40 yaşlarında Van doğumlu Sakine Külter olduğu belirlendi. Olaya ilişkin 3 şüpheli gözaltına alındı.