Sinop Haberleri

Sinop Haberleri

Siirt'e sıcaklık Doğu Anadolu'ya kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) hava durumu raporuna göre; Siirt'te hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredecek. Giresun, Rize, Artvin, Ordu, Trabzon, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

2'si doktor 4 kişi yanarak can verdi, çevredekiler çaresizce izledi

Sinop'ta otomobil ile sağlık personelinin bulunduğu aracın çarpışması sonucu çıkan yangında 2'si doktor 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Ekiplerin olay yerine gelmesini bekleyen vatandaşlar, aracın yanışını çaresiz bakışlarla izledi.

Muay-Thai sporcuları şampiyonadan dereceyle döndü

Sinop'ta 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları faaliyet programı kapsamında 15-18 Mayıs tarihleri arasında yapılan Okullar arası Muay-Thai Türkiye Şampiyonasına katılan sporcular başarı elde etti.

Yılın en uzun gecesi bu gece yaşanacak... En uzun gece neden 21 Aralık, kaç saat sürüyor?

21 Aralık tarihinde Kuzey Yarım Küre Güneş'e en uzak noktada bulunur ve bu gün gece, gündüze göre daha uzun sürdüğü için "en uzun gece" yaşanıyor. En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık aynı zamanda dünyanın ekseninin eğikliği nedeniyle Kuzey Yarım Küre'de kışın başlangıcını simgeliyor. Türkiye'de en uzun gece Sinop ilinde yaşanırken, 15 saat 6 dakika sürecek.

Deprem uyarısı: Siirt, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas ve Şanlıurfa illeri için uyarı yapıldı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riski taşıyan Siirt, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas ve Şanlıurfa illerini belirleyerek halkı bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Prof. Dr. Demir'den Korkutan Siirt Açıklaması: Acil listede ilk olarak siz varsınız, kriz ilk sizi vuracak

Türkiye'de su krizi artık daha yakın bir zamanda yaşanacağa benziyor. Türkiye'de kuraklık anlamında şu anda en riskli iller listesinde, Siirt, Şırnak, Sinop, Nevşehir, Erzurum, Çorum, Bursa ve Mardin yer alıyor.

Depremzede çocuklara photoshopla çorap giydiren genel sekreter kendini böyle savundu

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'ın Kahramanmaraş'ta ayağında çorapları olmayan depremzede çocuklarla çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından photoshopla çorap yaparak paylaşması büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili Haberler.com'a bir açıklama yapan Çınkıl, "Arkadaşlar çocukların rencide olmalarını istemedikleri için böyle bir şey yapmışlar" dedi.

Türkiye'de deprem riski olmayan iller belli oldu

AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.

En Uzun Gece Yaşanacak!

En uzun gece 21 Aralık kış dönümü bugün gerçekleşiyor. Ülkemizde en uzun gece Kuzey'deki Sinop'ta, en kısa gece ise Güney'deki Hatay'da yaşanacak. 21 Aralık günü güneş ışınları Güney Yarımküre’ye gelebileceği en dik, Kuzey Yarımküre’ye en eğik açılarla gelir. Bu tarihte kuzeye gidildikçe gece süresi uzar gündüz süresi kısalır, bu tarihten sonra ise geceler kısalmaya gündüzler uzamaya başlar.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar’a Veda Yemeği Düzenlendi

2022 yılı Mülki İdare Amirleri  Atama Kararnamesi ile Sinop İli Ayancık İlçesine atanan Şirvan İlçe Kaymakamı Recep Hasar’a veda yemeği düzenlendi.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar Sinop'a Atandı! İşte Yeni Şirvan Kaymakamı

Siirt'in Şirvan ilçesinde yaptığı başarılı çalışmalarla ilçe halkının sevgisini ve takdirini toplayan başarılı idareci, Sinop'un Ayancık ilçesine kaymakam olarak atandı.

Barış yemeği kana bulandı: 2 ölü, 6 yaralı

Sinop'un Boyabat ilçesinde husumeti bulunan 2 grubun barışmak için bir araya geldiği etkinlikte kavga çıktı. Silahların konuştuğu kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.