Tasarı Haberleri

Tasarı Haberleri

O ülkede başörtüsü yasaklandı

Tacikistan'da başörtüsü kullanılmasını ve dini bayramların kutlanmasını yasaklayan yasa tasarısı onaylandı.

Kredi kartı harcamaları patladı! Yeni düzenlemeler yolda

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi, paraya ihtiyacı olanları engelleyemedi. Kredi kartı kullanımında gözlenen hızlı artışın ardından, ekonomi yönetiminin yeni kısıtlayıcı adımlar atacağı iddia ediliyor.

Siirt Üniversitesi Akademisyeninden ''Deprem Parkı'' Projesi

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Esra Bayazıt Solak, öğrencileriyle birlikte, tasarım stüdyosu dersinde ‘deprem parkı’ projesini hazırladı.

Siirt Üniversitesi’nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

Siirt Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) ile Tasarım Meslek Yüksekokulu (MYO) işbirliğiyle 18-20 Mayıs tarihleri arasında Parametrik Duvar Çalıştayı gerçekleştirildi.

Kira vergisine zam paketten çıkarıldı

İktidarın Meclis'e sunma aşamasında olduğu belirtilen ve kira vergisini artıracak olan düzenlemede değişikliğe gidildiği ortaya çıktı.

Siirt Üniversitesi’nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

18-20 Mayıs tarihleri arasında, Siirt Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Tasarım Meslek Yüksekokulu iş birliğinde Parametrik Duvar Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın yürütücülüğünü Öğr. Gör. Dr. Özden Sevgül Aytar ve Öğr. Gör. Merve H. Kasım Memişoğlu üstlendi. Etkinlik, 34 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Yetersizliği Tespit Edilen Öğretmenler, Eğitime Tabi Tutulacak

Müfettişler tarafından okul ortamında yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler, Akademide eğitime tabi tutulacak.

1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım haftası başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle ''1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım Haftası' etkinlikleri başladı.

GAÜN öğrencilerinin el emeği eserleri sergilendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Halı Tasarımı Programı tarafından Yıl Sonu Öğrenci Sergisi düzenlendi.

Bahçeli’nin ‘sokak köpekleri’ hakkında ilginç sorusu: Kaç saat uyutulacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, AK Parti'nin 1 ay içinde sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin yasa tasarısı hakkında yorum geldi. Bahçeli, "Uyutulunca nasıl uyutulacak? Ne kadar uyutulacak? Kaç saat uyutulacak? Kim uyutacak? Sınırı ne kadar? Bunları bilen yok." dedi.

GAÜN öğrencilerine önemli seminer

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Halil Özkirişçi tarafından Yapay Zeka ile Sanat ve Tasarım semineri verildi.

Batman'da 50 okulda yapımı tamamlanan tasarım beceri atölyesinin toplu açılışı yapıldı

Batman Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle Batman merkez ve ilçelerinde dezavantajlı 50 okulda hazırlanan Tasarım Beceri Atölyesi için toplu açılış töreni düzenlendi.

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor: 'Gazeteciler, habercilik refleksini kaybediyor'

Anadolu Basını, sorun sarmalı içerisinde ayakta kalma mücadelesi verirken, yeni sorunların değil, çözümlerin konuşulması gerektiğini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, ' Ekonomik sıkıntılar, dezenformasyon yasası, internet yasası derken gazeteciler, habercilik refleksini kaybetmeye başladı. Etki Ajanlığı tasarısı da basın için yeni bir sorun olarak karşımızda duruyor' dedi.

Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması heyecanı başladı

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) iş birliğiyle gerçekleştirilmekte olan ve bu yıl onuncusu düzenlenecek olan 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması 2024'ün ilk jüri değerlendirmesi yapıldı.

WhatsApp’ın Android tasarımı yenileniyor! Artık böyle görünecek

WhatsApp, Android uygulamasında Durumlar arayüzünü yenilemeye hazırlanıyor. Peki yenilenen tasarım nasıl olacak?

Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs'ı "Dünya Futbol Günü" ilan etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, kabul ettiği karar tasarısıyla 25 Mayıs'ın "Dünya Futbol Günü" olarak kutlanacağını açıkladı.

HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Topluluğu, Dijital Oyun Tasarım Topluluğu ve Google Developer Student Clubs (DSC) öncülüğünde Game Jam ve Web Hackathon'u birleştirerek düzenlenen 'HKU Game & Web Innovation Marathon 2024' hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 11:00'de yarışmacılara özel olarak gerçekleştiren bir panel ile başladı ve 20 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00'da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

GASMEK 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi'nde yeni nesil üretim metotları öğretiliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama katkı sağlamak ve mesleki gelişim imkanı oluşturmak amacıyla GASMEK bünyesinde 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi' kurarak eğitimlere başladı.

1 milyon 950 bin TL para ödüllü yarışmaya başvurular başladı

Güneydoğu Anadolu'nun katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 1 milyon 950 bin TL para ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması'na başvurular başladı.

"Gemi Gibi Araba" Deyimini Sonuna Kadar Hak Eden 2025 Kia K4 Tanıtıldı

Kia, içten yanmalı motora sahip yeni sedan otomobilini tanıttı. "K4" isimli otomobil, tasarımıyla da teknik özellikleriyle de tüketiciyi mest etmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki Kia K4, hangi özelliklerle donatıldı?

Eğitimde yeni dönem! MEB, yeni tasarımlı karneleri bu dönem sonu öğrencilere verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dağıtılan karnelerde değişikliğe gidiyor. Ortaokul öğrencilerini kapsayan değişiklikle birlikte yeni karnelere, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumları da işlenecek. Okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Bilim ve Teknoloji haftası kutlandı

Kuruluşunun 60, yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, bu kez de geleceği tasarlamak için kolları sıvayarak Bilim ve Teknoloji Haftasını kutladılar. Bir birinden farklı projelerini görücüye çıkaran öğrencilerin tasarımları büyük alkış aldı.

GKV Özel Ortaokulu'nda Pi temalı kostüm tasarlama yarışması

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'nda Dünya Pi Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Pi Temalı Kostüm Tasarlama Yarışması' büyük ilgi gördü. Öğrencilerin özgün tasarımları dikkat çekerken bir birinden güzel tasarımlar görücüye çıktı.

GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağı açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

Diyarbakır'da ipek kozası ve farklı tasarımlarla hazırlanan gelinlikler sergilendi

Diyarbakır'da gelinlik üretimi ve satışı yapan firma, farklı tasarlanan gelinliklerle defile düzenledi.

GAÜN'de tasarımda yeni yaklaşımlar söyleşisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naime Didem Öz'ün yaptığı 'Kariyer Günleri; Ustalarla' söyleşisi gerçekleşti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 35 milyar TL'lik DASK ödemesi yapıldı

'7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması', Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Yarışmanın final etabında inşa edilen çok katlı bina maketleri sarsma masasında test edildi. Yarışmada açıklamalar bulunan DASK Genel Müdürü Selva Eren, Kahramanmaraş depremlerinde dosya sayısı 600 bin adet, ödeme miktarı ise 35 milyar TL'dir dedi.

Tesla Roadster için tarih verildi! Buna araba demeyeceksiniz…

Yeni nesil Tesla Roadster geliyor. Tesla'nın elektrikli spor otomobilinde radikal tasarım değişiklikleri olacak.

Diyarbakırlı moda tasarımcısı Sevgililer Günü'ne özel çiçekli gelinlik tasarladı

Diyarbakırlı modacı Mehmet Kaymak, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel Akasya ve Begonvil çiçeğinden tasarladığı gelinliklerle modeller eşliğinde 5 bin adet gül dağıttı. Vatandaşlar, hayranlıkla modelleri izledi.

Diyarbakırlı kadınların defile gösterisi göz kamaştırdı

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi çerçevesinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Ne Eğitimde Ne İstihdamda yer alan (NEET) genç kadınların katıldığı moda tasarım eğitimi, düzenlenen defile ile tamamlandı.