Ulu Cami Haberleri

Ulu Cami Haberleri

Siirt kentsel dönüşüm 1. etap yıkım çalışmaları durduruldu: Vatandaş ve esnaf mağdur

Siirt’in Karakol Mahallesi Ulu Cami Mevkii'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, yıkımın başlamasıyla birlikte durdu.

Siirt'te 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' Projesi Kültür Şenlikleri Düzenlendi

Siirt İl Müftülüğünce "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında yıl sonu kültür şenliği düzenlendi.

Siirt'in Tarihi Ulu Camii'ne Türkiye ve Yurt Dışından Ziyaretçi Akını

Siirt'te inanç turizminde önemli bir yeri olan tarihi Ulu Camii'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Diyarbakır'da vatandaşlar bayram namazı için Ulu Cami'ye akın etti

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'ye yüzlerce vatandaş, Ramazan Bayramı namazını kılmak için akın etti.

Diyarbakır'da Kadir Gecesi'nde cami cemaatine Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi, Kadir Gecesi'nde Ulu Cami'de teravih namazı çıkışı cami cemaatine 500 adet Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca öldürüldü

Diyarbakır'da Ulu Camii’de İslam'ı vatandaşlara anlatarak sembol isim haline gelen Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih'te tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Siirt'te Sabah Namazı Buluşması

Siirt il Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle Tarihi Ulu Camii'nde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Siirt'te 1000 yıllık saat 5 yıl aradan sonra yeniden çalıştırıldı

Siirt'te tarihi Ulu Cami'de yer alan 1000 yıllık saat, 4 kuşaktır bir aile tarafından bakım ve onarımı yapıldıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bulunan saat kulesine yerleştirildi.

Siirt Ulu Cami’sinin 729 Yıllık Mamul Alemi Koruma Altına Alındı

Anadolu Selçuklu Mimarisinin günümüze kadar gelen özgün eserlerinden birisi olan Siirt Ulu Cami’sinin 729 yıllık bakırdan mamul alemi koruma altına alındı.

Siirt’te 894 yıllık tarihi camideki motifler, kıyafetlere işlendi

Siirt'te 894 yıllık tarihe sahip Ulu Camii'nin minare, kaside ve gövdesi üzerindeki motif ve bezemeler, kıyafetlere işlendi. Hazırlanan koleksiyona 'Tarihi Giydirmek' adı verilirken, 'çarpana dokuma' ve 'el nakış' yöntemi ile işlenen motiflerin unutulmaması amaçlandı.

Siirt'te Son Dönemde Tarihi Ulu Camiye Ziyaretçi Sayısı Arttı!

Siirt'te inanç turizminde önemli bir yeri olan tarihi Ulu Camii'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Siirt'in En Önemli Değerlerinden Biri: Siirt Ulu Camii

İnşa tarihi kesin şekilde bilinmemektedir. Yapıldıktan kısa bir müddet sonra harap olan yapı 523’te (1129) Irak Selçuklu Hükümdarı Mugīsüddin Mahmûd b. Muhammed Tapar, 658’de (1260) atabeglerden Mücâhid İshak tarafından tamir etti.

Siirt Kentsel Dönüşüm Projesinde Uzlaşma Görüşmeleri Devam Ediyor

Siirt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 1. Etap Karakol Mahallesi (Ulu Cami Çevresi) sınırlarında gerçekleşen uzlaşma görüşmeleri devam ediyor.

Tarihi Ulu Camii Etrafındaki Geçici Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Anadolu Selçuklu eseri Tarihi Siirt Ulu Cami silueti çevresinde ki evlerin istimlak edilerek yıktırılmasının ardından geçtiğimiz ay başlanan peyzaj çalışmaları tamamlandı.