Üniversite Sınavı Haberleri

Üniversite Sınavı Haberleri

Siirt Belediyesi'nden YKS’ye girecek öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği

Siirt Belediyesi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine toplu taşıma araçlarının hafta sonu ücretsiz hizmet verileceğini duyurdu.

Çermik'te üniversiteye hazırlanan gençlere seminer verildi

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Fen Lisesi konferans salonunda düzenlediği seminerde üniversite sınavına hazırlanan gençler, süreçle ilgili merak ettiği soruların yanıtlarını uzmanından aldı.

ÖSYM üniversite sınavı başvuru ve sınav tarihi ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2024 YKS takvimi doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular ve sınav tarihleri belirlendi.

Bahçeli'den 'üniversite sınavı' çıkışı

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.

Seçim günüyle çakışmıştı: ÖSYM, sınav kararını geri çekti

ÖSYM, 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle çakışan üniversite sınavı tarihiyle ilgili duyuruyu kaldırdı. Yeni sınav takvimi açıklanmadı.

TYT sınavından çıkan öğrenciler, içinde Acun'un olduğu bu fotoğrafı paylaştı: Türkçe çok zor

Bugün üniversite sınavına girecek öğrenciler, Temel Yetenek Sınavı'na tabii tutuldu. Sınavdan sonra ise sosyal medya adeta öğrencilerin paylaşımlarıyla yıkıldı. Türkçe sorularının zor olduğunu belirten öğrenciler, şıkların benzerliklerini ünlü yapımcı Acun Ilıcalı'nın fotoğrafı üzerinden anlattı.

MEB'den Flaş Devamsızlık Kararı! Sınıf Tekrarı Yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, lise son sınıfa denk gelen ve üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencilerinin, devamsızlıktan dolayı sınıf tekrarı yapmayacağını duyurdu.

YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı!

Üniversite sınavına kısa bir zaman kala YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı.

YÖK Başkanından üniversite sınavında baraj açıklaması

Üniversiteye girişte TYT ve AYT baraj puanı uygulaması kaldırıldı. YÖK Başkanı Erol Özvar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üniversite sınavında baraj puan kalktı!

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre üniversiteye girişte TYT ve AYT baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına, orta öğretim başarı puanı eklenerek yerleşme puanı elde edilecek. Ayrıca açıklamada TYT'nin 135 dakika olan sınav süresinin, 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarıldığı da belirtildi.