Uygulanacak Haberleri

Uygulanacak Haberleri

Elektriğe yüzde 38 zam! İşte yeni tarifenin geçerli olacağı tarih

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektriğe yüzde 38 zam geldiğini duyurdu. Yeni tarife 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

Siirt Valiliği'nden Anız Yakma Yasağı! Dönüm başına ceza kesilecek

Siirt Valiliği, çevreyi ve tarım alanlarını korumak amacıyla önemli bir karar alarak anız yakmayı yasakladı. Valilik Genel Emri ile il genelinde anız yakmak kesinlikle yasaklanmış olup, yasağa uymayanlara ağır cezalar uygulanacak.

Hesko Su İsale Hattında Arıza: Siirt Genelinde Su Kesintisi Uygulanacak

Siirt’in su ihtiyacını karşılayan Hesko su isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle, il genelinde su kesintisi uygulanacaktır.

Bahşiş ve motokurye gelirlerine KDV muafiyeti uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketi hazırlıkları kapsamında motokurye gelirlerinde de basit vergilendirme usulüne geçilmesi ve bu gelirlerin de KDV'den muaf tutulması öngörülüyor.

Elden kira ödemelerine ceza geliyor

Vergi paketinde yeni ayrıntılar belli oldu. Pakete göre hizmet işletmelerinde günlük hasılat tespitleri dikkate alınacak. Kayıt dışı çalışma, banka hesabı ve POS cihazı paylaşımı, faturasız hizmet ve elden kira ödemelerine ceza uygulanacak.

Siirt'te o bitkiyi koparma cezasına da zam geldi

Siirt'in Tillo ilçesinde yalnızca 15 gün açan ve endemik bir tür olan Salvia Siirtica (Siirt adaçayı) için uygulanan koparma cezası artırıldı. Köylülerin titizlikle koruduğu bu nadir bitkiyi koparanlara artık daha yüksek para cezaları uygulanacak.

Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi uygulanacak

Çin'den ithal edilen elektrikli araçlarda uygulanan yüzde 40 ek vergi artık tüm yakıt türlerindeki araçlar için geçerli olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; benzinli, dizel, hibrit ve elektrikli tüm araçlardan yüzde 40 ek vergi alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maarif modeli milletimizin tarihini, kültürünü merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlandı. Model uluslararası standartlarda. Amaç kendisi ve toplumla barışık, bilge, özgür birey yetiştirmek. PİSA sonuçlarını yeterli görmesek de son dönemlerde biz yükselişteyiz" ifadelerini kullandı.

Emekliler için yeni adımlar atıldı! Şehirlerarası otobüslerde indirim kararı açıklandı

Emekliler için yeni düzenlemeler yürürlüğe girmeye devam ediyor. Son olarak Resmi Gazete'de yayınlanan habere göre, şehirlerarası otobüs kullanımı yapan emekliler Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

Bakan Mehmet Şimşek'in açıkladı Tasarruf Paketinden sonra Diyanet işleri Başkanlığından Audi A8 açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunda büyük tartışma yaratan Audi A8 makam aracını iade ettiğini açıkladı. Kararın, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında uygulanacak tedbirler kapsamında alındığı bildirildi.

Okullar 1 hafta erken kapanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ildeki okulların yaz tatili için 1 hafta erkenden kapanacağını duyurdu. Bakan Yusuf Tekin, okullarda uygulanacak yeni bir uygulamayla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin Nisan Ek Ders Duyurusu: Ödemelerde Kesinti Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet veren öğretmenlerin Nisan ayı ek ders ücreti hesaplamaları yapıldı. Hangi günler için kesinti yapılacağı ve ne kadar ödeme alınacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Türkiye yarın sandık başına gidiyor! İşte vatandaşı yakından ilgilendiren seçim yasakları

Türkiye, yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Vatandaşların oy kullanacağı okullarda son hazırlıklar sürerken yarın bazı seçim yasakları da yarın sabah saat 06.00'dan itibaren uygulanacak.

Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı? İşte gündem olan sorunun yanıtı

Seçim yasalarına göre, Türkiye'de oy kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak, bu zorunluluğun ihlali durumunda uygulanacak cezalar belirli kurallara tabidir.

Asgari ücrete zam uygulanacak mı? Hak-İş'ten açıklama geldi

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında, "Eğer enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Temmuz ayındaki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte" ifadesini kullandı.

Ehliyeti olanlar dikkat! Ödeme yapmayana 12 bin TL ceza kapıda

2016 öncesi alınan B sınıfı ehliyetlerini 15 TL karşılığında yenilemeyen kişilere 12.000 TL'ye kadar para cezası uygulanacak.

Siirt’te Av Sezonu İle İlgili Duyuru! Uymayana Ceza Uygulanacak

Siirt’te, 2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu, 3 mart tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır.

DEDAŞ Duyurdu: Siirt'te Elektrik Kesintisi Yaşanacak İlçeler

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş,(DEDAŞ) 15 Şubat Perşembe günü elektrik kesintileri uygulanacak ilçeleri açıkladı.

Süper Lig'de yeni yabancı kuralı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu, 5 sezon boyunca uygulanacak yeni yabancı kuralını açıkladı.

Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Bu kurala uymayan çok pişman olacak! Cezası belli oldu...

Yaya geçitlerinde arabaların yol vermemesi durumunda uygulanacak ceza miktarı belli oldu.

Memur ve emeklisine ne kadar zam yapılacak? Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Milyonlarca çalışan, memur ve emekli yeni yılda geçerli olacak maaş zammını bekliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında, yeni yılda uygulanacak asgari ücret ile emekli maaşlarında yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon canlı yayınında yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pasaport, ehliyet ve IMEI kayıt ücretlerine dev zam geliyor: 2024'te uygulanacak ücretler belli oldu

2024 yılında pasaport, ehliyet ve IMEI kayıp ücretlerine uygulanacak zam belli oldu. Erdoğan'ın, bu rakamları azaltma yetkisi bulunuyor. Peki yeni yılda pasaport, ehliyet ve IMEI ücretleri ne kadar olacak?

Tarım Kredi'de yüzde 50'ye varan indirim kampanyası bugün başlıyor

Tarım Kredi Kooperatif marketleri, yüzde 50'ye varan indirime gidiyor. İndirim kampanyası bugün başlayacak. Hangi ürünlerde indirim uygulanacak, indirim ne kadar sürecek?

Günlük kiralık evlere yeni düzenleme geliyor: 1 milyon lira ceza

Günlük kiralık evler için yeni düzenlemenin ayrıntıları netleşiyor. Evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon liraya yakın ceza uygulanacak.

Siirt'te 3 Günlük Elektrik Kesintisi Uygulanacak!.. Bu bölgelerde Oturanlar Dikkat

Siirt ve ilçelerinde bakım ve onarım nedeniyle bazı noktalarda elektrik kesintisi yaşanacak.

Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz günlerde bir genelge yayımlayarak, 2023’ün ikinci yarısında uygulanacak asgari ücret desteğinin şartlarını açıkladı. Emekli çalışanlar asgari ücret desteğinden yararlanamayacak.

MEB tarih verdi: Ortaokul ve liselerde Ortak sınav Tarihi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak ortak sınav tarihlerini açıkladı. Bakanlık tarafından, ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için ortak sınav 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ortak sınav ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak. MEB'in hazırlayacağı sorular okullara teslim edilecek.

Tüm Türkiye'ye 'Bizim Mahalle' konsepti uygulanacak

İstanbul'un rezerv alanlarında yapılacak konutlar için planlanan ve Anadolu kültürünü yansıtacak 'Bizim Mahalle' konsepti tüm Türkiye'de uygulanacak. 'Bizim Mahalle', akıllı şehir planına da uygun olacak.

2024 elektrik iletim ek ücreti belli oldu! Tüketiciye yansıyacak mı?

EPDK, 2024'te uygulanacak elektrik iletim ek ücretini belirledi. Ücret, TEİAŞ'ın iletim tarifesinin binde beşi olarak belirlendi. Kararın tüketiciye yansıyan bir durum olmadığı ifade edildi.