Var Mı Haberleri

Var Mı Haberleri

Bakan Işıkhan'dan son nokta! Asgari ücrete ara zam, emekliye refah payı var mı?

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM 2024: Temmuz ayında memur ve emekliler maaş zammını alacak. Temmuza sayılı günler kala asgari ücrete ara zam ve emekliye refah payı beklentisi sürüyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "asgari ücrete ara zam yapılacak mı" ve "emekliye refah payı verilecek mi" sorularına yanıt vererek tartışmalara son noktayı koydu.

Hayvanların bilinci var mı, yeni araştırmalar bu konuda ne söylüyor?

Hayvanlar çevrelerinde olup bitenleri hissetme ve algılama yeteneklerine sahip mi? Bu onların aslında bilinçli olduklarını gösteriyor mu?

Bu ilçeler her an il olabilir: Listede Siirt Var mı?

Türkiye'de il olmayı bekleyen ilçeler için belirlenen kriterler netleşti. Peki Listede Siirt var mı? İşte detaylar..

Türkiye Kupası ile Süper Kupa tamamen değişiyor: İşte yeni formatlar

Türkiye Kupası ve Süper Kupa organizasyonlarında format değişti.

Akılalmaz olay! Ambulansın önünü kesip ‘hasta var mı’ diye kontrol ettiler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Kadıköy'de hasta taşıyan ambulansın önünün kesilmesi anına ilişkin video paylaştı.

Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı? İşte gündem olan sorunun yanıtı

Seçim yasalarına göre, Türkiye'de oy kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak, bu zorunluluğun ihlali durumunda uygulanacak cezalar belirli kurallara tabidir.

1 Nisan okullar tatil mi? Seçim sonrası okullar kaç gün tatil olacak, 1 Nisan Pazartesi tatil mi?

Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için okullarda oy kullanacak. 81 ilde gerçekleşecek seçimlerde çok sayıda öğretmen de sandık görevlisi olarak görev alacak. 14 Mayıs seçimleri sonrası 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası okulların tatil olup olmayacağı merak edilirken, açıklama geldi. Peki, 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki Pazartesi günü 1 Nisan'da okul var mı, işlenecek mi? 1 Nisan resmi tatil mi?

Kriz büyüyor! Benzin ve motorin fiyatına zam geliyor mu? Siirt'te 13 Ocak 2024 motorin-benzin-LPG fiyatları

Akaryakıta gelen zam bütün kalemleri etkilediği için vatandaşlar zam var mı indirim var mı diye sorguluyor. Yeni haftada motorin, benzin ve LPG fiyatlarında değişiklik olacak mı? 13 Ocak 2024 akaryakıt fiyatlarında son durum

Kızıl Goncalar’daki tarikat hangisidir? Faniler tarikatı gerçek mi?

Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz'in olduğu Kızıl Goncalar dizisi 18 Aralık'ta seyircisiyle buluştu. Dizide 'Faniler' ismiyle geçen tarikat gerçek mi? 'Faniler' kimlerdir? Dizinin Ahilik ile ilgisi var mı?

Yeni yargı paketinde genel af var mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketinde genel afın söz konusu olmadığını belirtti. Tunç, ayrıca Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumundan gelecek rapor doğrultusunda hukuki sürecin devam edeceğini ve vatandaşın hakkının korunacağını ifade etti. Kiralık konutlarda arabuluculuk sisteminin düşen kiraların da etkisiyle barışçıl sonuçlara ulaştığını belirten Tunç, yeni yargı paketinde genel afın gündemde olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanının Siirt’te Açılışını Gerçekleştirdiği Dev Fabrikanın Kapalı Olduğundan Haberi Var Mı?

Siirt'te, 04.12.2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışını gerçekleştirilen ve 102 milyon dolar harcanarak hayata geçirilen Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisi neden faaliyete geçmiyor.

Benzin ve motorin fiyatlarında son durum! Siirt ve ilçelerinde 2 Kasım 2023 akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı?

Uyuz salgını var mı? Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi

Uyuz vakalarında endişeye sebep olabilecek bir artış olmadığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kısmi bir artış tespit ettik. Çok yakın takip ettiğimiz bir durum" dedi.

Siirt'te Uçuş Yapılamayan Havaalanında Terminal Yenileme Çalışması Yapılacak!

Siirt'te sık sık uçuş iptalleriyle gündeme gelen ve vatandaşın tepkisine neden olan Siirt Havaalanı'nda terminal binasında yenileme çalışması yapılacak.

Kapanma var mı? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SABAH’a yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşıları ile ilgili oluşturulmaya çalışılan spekülasyonlara değindi ve aşılama konusunda net mesajlar verdi.

Bakan Şimşek’ten ‘öğrencilere vergisiz telefon’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Üniversite öğrencilerinin bir defaya mahsus vergisiz telefon almasına yönelik bir çalışma var mı?" sorusuna yanıt verdi.

Motorine İndirim Geliyor!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 17 Ağustos 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Bugün Aşure Günü idrak Ediliyor! Aşure Günü Ne Yapılır? Aşure Günü Duası ve Yapılacak İbadetler

Aşure Günü bugün idrak ediliyor. İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan Aşure Günü ne yapılır? Aşure günü duası var mı? İşte Aşure Günü yapılacak ibadetler...

Siirt’te İlaç Sıkıntısı Var Mı? Siirt Eczane Teknisyen ve Teknikerler Derneği Başkanı Yıldız Cevapladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, ilaçlara Yüzde 30,5 zam geldiğini belirten Siirt Eczane Teknisyen ve Teknikerler Derneği Başkanı Hüseyin Yıldız, piyasada ilaç tedariğinde yaşanan sıkıntının ilaçlara gelen zamla beraber sona erdiğini söyledi.

Uzaylılar var mı? NASA'dan UFO’larla ilgili açıklama

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan hava olayları" olarak adlandırılan ve genellikle UFO olarak bilinen nesneler üzerine halka açık basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçen sene İHA ile kaydedilen ve binaların üzerinde hızla hareket eden bir görüntü paylaşılarak, nesnenin henüz ne olduğunun tespit edilemediği belirtildi.

Var Mısın Yok Musun’un Hamdi Bey’i bakın kim çıktı! Görenler şaştı kaldı

Acun Ilıcalı’nın sunuculuğu üstlendiği Var Mısın Yok Musun’da yer alan Hamdi Bey merak edilen isimlerden biriydi. Yayınlandığı dönemde fenomen haline gelen yarışmada Acun Ilıcalı telefonla Hamdi Bey’den teklif alıyordu. Hamdi Bey’in kim olduğunu görenler çok şaşırdı.

Fatih Erbakan: Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı, kitapları gayet güzel

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yıllar önce Adnan Oktar'dan övgüyle bahsettiği görüntülerle ilgili konuştu. "Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı?" diyen Fatih Erbakan, "Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, yerinde, içindeki bilgilerin bir kabahati yok. Son geldikleri durumu tasvip etmediğimizi de ifade ettik." şeklinde konuştu.

Emlak balonu nedir, patlayacak mı? Türkiye’de emlak balonu var mı, ne zaman patlayacak? Emlak balonu patlarsa ne olur?

Ekşi Sözlük’te ‘emlak balonu’nu gündeme taşıdı. “Emlak balonu nedir, patlayacak mı?” gibi aramalar hız kazandı. Emlak sektörü için kullanılan bu kavram, arz –talep dengesinin bozulmasıyla fiyatların hızlı ve ciddi şekilde artması anlamına geliyor. Teknik olarak ise emlak fiyatlarının 3 çeyrek boyunca artması demek. Emlak balonu patlaması ise konut talebinin düşmesi ve emlak fiyatlarının da düşmesi sonucu oluşuyor. Emlak balonu birçok sebepten patlayabiliyor. Konut satın almayı düşüneneler ve bunu doğru zamanda yapmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Peki, Türkiye’de emlak balonu var mı, ne zaman patlayacak? Emlak balonu patlarsa ne olur? İşte, emlak balonu ile ilgili merak edilen detaylar…

LPG'ye zam geliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 2 Şubat 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan favori dizisini açıkladı

Bilecik'te gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin tarihi diziniz ve favori diziniz var mıdır?" sorusuna cevap verdi. TRT dizilerine dikkat çeken Erdoğan "Malum bir de Gönül Dağı var. Yani TRT olsun, ondan sonra diğer kanallarda bu eserler artık bayağı ilgi uyandırmaya başladı." dedi.

Ehliyet affı ne zaman çıkacak, son durum nedir? 2023 Ehliyet affı gelişmeleri

Ehliyet affına ilişkin güncel durum gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili olarak vatandaşlar en çok; Ehliyet affı ne zaman çıkacak, son durum nedir ve gelişme var mı sorularının cevaplarına dair araştırmalar yapıyor. İşte, ehliyet affı hakkındaki son bilgiler...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Lozan'da Gizli Madde Var mı? Açıkladı...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Lozan Antlaşması tartışmaları ve gizli madde var iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Parlamentolar da oylanan uluslararası sözleşmelerde gizli bir hüküm olmaz. Uluslararası bir anlaşmanın gizli bir maddesi nasıl olabilir? Lüzumsuz bir tartışma. Gizli bir madde yok" dedi

Akaryakıt alacaklar dikkat! Benzine zam geliyor!

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yeni zam haberi geldi. Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları yılın en düşük seviyesini görmüştü. Ancak fiyatları yeniden yükselişe geçti. Araç sahipleri bugün akaryakıtta indirim ya da zam var mı? sorusuna yanıt ararken son dakika gelişmesi yaşandı. Benzine zam geleceği öğrenildi. Peki benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte motorin zammı ile haberin detayları…

Bekçi alımı 2023 ne zaman yapılacak? Bekçilik başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı hakkında araştırmalar sürüyor. Yıl içinde dönem dönem başvuruları alınan bekçiler ile ilgili yeni duyuru var mı? Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendirilen Bekçi alımı 2023 ne zaman yapılacak? Bekçilik başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?

Siirt Milletvekili Beştaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tepki

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Selahattin Demirtaş'ı hedef aldığı "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" sözlerine tepki gösterdi. Beştaş, "Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali. Nasıl bir ırk ataması yapıyor? Bunu tartışmayı bile zul kabul ediyorum" dedi.