Yardımlar Haberleri

Yardımlar Haberleri

Vergide sıra engellide: ÖTV’siz araç alma hakkı kaldırılıyor!

Engellilerin ÖTV’siz araç alma hakkı tümden kaldırılıyor. Engellilere ÖTV muafiyeti yerine Aile Bakanlığı tarafından sınırlı araç alım desteği verilecek, diğer yardımlar kesilecek.

Siirt İHH'dan Bereketli Kurban Bayramı

Siirt İHH, bu Kurban Bayramı'nda 150 yetim çocuğa bayramlık elbise, yurtdışında 100 yetim çocuğa bayramlık kıyafet dağıtarak yüzlerini güldürdü. Ayrıca, 91 kurban vekâleti alarak Hindistan'da kesim yapıp Gazze'ye ulaştırılmak üzere hazırlık yaptı. Yurtiçinde ise 300 aileye kurban eti dağıtarak ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Siirt İHH, bu anlamlı çalışmalarda destek olan herkese teşekkür etti ve sağlıkla nice bayramlara ulaşma temennisinde bulundu.

İHH Siirt Derneği yaptığı faaliyetleri açıkladı!

Siirt’te birçok vatandaşın umut kapısı olan İHH, ramazan ayında yapılan yardımların listesini açıkladı.

PTT'den 2900 TL Ramazan Yardımı! İşte Detaylar...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ailelere sağlanan yardımların detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan yardımlarını artırarak ailelere destek olmaya devam ediyor. İşte PTT'den alınabilecek 2900 TL'lik Ramazan yardımıyla ilgili detaylar haberimizde...

Yedi Başak'tan Gazze'ye yardım çağrısı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği İsrail'in yoğun bombardımanına maruz kalan Filistin için yardım çağrısında bulundu. Gazze'nin zor zamanlarında, Gazzeli mağdur insanlara destek olmak amacıyla harekete geçen Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, yardımları daha hızlı ulaştırmak için Mısır'a gidiyor. Dernek, topladığı bağışlarla Mısır'a yapılacak olan ziyaret ile yardım malzemelerini daha hızlı bir şekilde Gazze'ye ulaştırmak için seferber oldu.

Yıldırım: 'Ramazan'ın bereketini İslahiye ve Nurdağı ile paylaşalım'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Ramazan yardımlarının 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan ve hala toparlanma süreci devam eden İslahiye ve Nurdağı ilçelerine yapılması çağrısında bulundu.

Kadınlara 5,300 TL Yardım Başvurusu: Kimlere Verilir? Nasıl Başvurulur?

2024 Sosyal yardımlara yapılan zam ile 5,300 TL nakit destek. Annelere Kadınlara verilen bu yardım nedir. Tüm detaylar haberimizde...

Kore Cumhuriyetinden okullara spor malzemesi yardımı

Kore Cumhuriyeti'nin insani yardımlar kapsamında sağladığı finansmanla Adıyaman genelindeki okullara spor malzemesi yardımı yapıldı.

Tayvan'ın depremzedelere yaptığı yardımlar değerlendirildi

6 Şubat depremlerinde çeşitli yardımlarda bulunan Tayvan'ın 'Türkiye'de Depremden Etkilenen Yerel İşletmeler İçin Erken İyileştirme Projesinin' sonuçları Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Milletvekili Kurt: 'Adıyaman'da konutlar yükseliyor, yardımlar ulaştırılıyor'

Adıyaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt, 2023 yılında yapımına başlanan deprem konutları ile AFAD tarafından Adıyaman il ve ilçelerine deprem sonrası yapılan acil yardım ödemelerini değerlendirdi.

Siirt Vakfı Afrika'da Çocukları Sevindiriyor

Siirt Vakfı, Afrika Yardımları kapsamında Uganda'da ihtiyaç sahibi yüzlerce çocuk ve ailelere yönelik yardım faaliyetleri düzenliyor.

Depremzedelere yapılan yardımları internetten satan kişi tutuklandı

Mersin’de şubat ayında meydana gelen depremlerden etkilenenlere yapılan yardımları internetten sattığı belirtilen bir kişi tutuklandı.

Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu, Siirt'te 200 Aileye Yardım Elini Uzattı

Avrupa merkezli Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu, Siirt'te gerçekleştirdiği yardım etkinlikleriyle, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığı gıda, giyim ve nakdi yardımlar yaptı.

Almanya'da işsiz bir aileye yapılan yardım 3 bin Euro'ya yükseltildi

Almanya'da "halk parası" olarak da adlandırılan sosyal yardımların miktarı artırıldı. 1 Temmuz'dan itibaren her bir ebeveyn başına 451 euro, 14-17 yaş arasındaki çocuk için 420 euro, 6-13 yaş arası çocuk için 348 euro, 0-5 yaş arasındaki çocuk için 318 euro ödeniyor. Ailenin kirasını, ısınma ve diğer yan giderlerini yine devlet ödüyor.

Siirt Belediyesi Özel Birey Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Siirt Belediyesi, Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında özel birey vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Kaymakam, 'deprem yardımlarını zimmetine geçirdi' iddiasıyla tutuklandı

Adana'da açığa alınan Yüreğir İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, deprem yardımlarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Medvedev: 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, NATO zirvesindeki, Ukrayna'ya silah yardımlarına devam edilmesi ve yardımların artırılması kararları için, “Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor” dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olgaç'tan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Siirt AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç Kurban bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Siirt'te 19 Sivil Toplum Kuruluşu Bir Araya Gelerek 5500 Aileye Destek Oldu

Siirt'te 19 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek kurduğu Sosyal Marketi hayata geçirdi. Bu kapsamda 5500 aileye yardım ulaştırıldı.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Değişti! Resmi Gazete'de Yayımlandı! Evde Bakım Maaşı Kesilecek Mi? İşte Yeni Düzenleme…

Türkiye’de oldukça geniş bir kesime yapılan yardımlardan biri olan evde bakım maaşları hakkında bakanlık yeni bir yönetmelik yayımladı. Peki, evde bakım maaşları kesilecek mi? İşte detaylar…

Vatandaşlık maaşı kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşının kimleri kapsamı içine aldığını ve maaşın ne zaman yatırılacağına dair açıklama yaptı ve "Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz" dedi.

Hataylıların feryadı sürüyor: Su, yazlık kıyafet, vantilatör, klima ve buzdolabı ihtiyacı katlandı

Yaz kapıyı araladı, mayıs ayının gelmesiyle ihtiyaçlar çeşitlendi, çadırda barınabilmek daha da güçleşti. Sahadaki gönüllü sayısı ve yardımların azalması da endişe verici

Haluk Levent başarısıyla adından söz ettirdi! Dünyanın en etkili kişileri arasına girdi

Kurucusu olduğu AHBAP derneği ile yaptığı yardımlarla adından söz ettiren başarılı sanatçı Haluk Levent, Time dergisi tarafından "dünyanın en etkili" kişileri arasında gösterildi.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında büyük açık! Söz verilen 115 milyar liralık bağışın 31 milyarlık kısmı hala yatırılmadı

11 ilde yıkıma sebep olan depremler sonrası, yaraların sarılması için düzenlenen ve yardımların yağmur olup yağdığı gecede "Türkiye Tek Yürek" kampanyası için 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı. Kampanya hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "115 milyar liralık taahhüdün yaklaşık 84 milyar 400 milyon lira kadarlık miktarı fiilen yatırılmış durumda." şeklinde konuştu. Böylece, yaklaşık 31 milyar liralık bağışın hala yapılmadığı öğrenildi.

Kurtalanlı Miniklerin Topladığı Yardımlar Deprem Bölgesine Gönderildi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde öğrencilerin topladığı kırtasiye malzemelerini deprem bölgesine gönderildi.

Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı! İşte Siirt'te ödenecek rakam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümü desteklemek için kira yardımını artırdıklarını açıkladı. Kurum'un açıklamasına göre Siirt'te kentsel dönüşümde ev sahiplerine kira desteğinin 2 bin TL olacağı belirtildi.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: Tedbirsizliğin doğurduğu bir katliam

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, depremzedelere dayanışmak için topladıkları yardımlara el konulduğunu belirterek “İktidar ne yaparsa yapsın biz bu dayanışma kampanyamızı kesinlikle bitirmeyeceğiz. Tek bir depremzede dışarıda ve ihtiyacı olduğu müddetçe maddi manevi yanında olacağız çünkü toplumla dayanışmanın kesinlikle bir yasağı olamaz. Biz bu yasağı tanımıyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Olğaç, İl Teşkilatı ile AK Partili Belediyelerince Deprem Bölgelerine Yapılan Yardımları Açıkladı

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, il teşkilatı ile AK Partili ilçe belediyelerinin deprem bölgelerine yönelik gerçekleştirdikleri yardımları ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Haluk Levent: Ahbaplar şu ana kadar 504 milyon TL harcama yapmış

Ahbap Derneği'nin kurucusu sanatçı Haluk Levent, derneğin topladığı yardımlardan şu ana kadar 514 milyon TL harcama yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Gelir İdaresi, Deprem Bağışlarında Vergi İndiriminin Nasıl Olacağını Açıkladı

Gelir İdaresi Başkanlığı, "Deprem bağışları vergiden düşülecek" haberleri sonrası deprem nedeniyle toplanan yardımların vergiden nasıl düşüleceği hakkında detaylı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada bağış tutarının vergiden değil, vergi matrahından düşeceği belirtildi. Peki bu ne demek?