Yüksekokul Haberleri

Yüksekokul Haberleri

Erdoğan imzaladı: Aralarında İslami İlimler Fakültesi de olan 19 fakülte, yüksekokul ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 19 fakülte, yüksekokul ve enstitü kapatıldı; 14 fakülte, yüksekokul ve enstitü açıldı, 2 fakültenin isim değiştirildi.

Siirt Üniversitesi’nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

Siirt Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) ile Tasarım Meslek Yüksekokulu (MYO) işbirliğiyle 18-20 Mayıs tarihleri arasında Parametrik Duvar Çalıştayı gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi’nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

18-20 Mayıs tarihleri arasında, Siirt Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Tasarım Meslek Yüksekokulu iş birliğinde Parametrik Duvar Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın yürütücülüğünü Öğr. Gör. Dr. Özden Sevgül Aytar ve Öğr. Gör. Merve H. Kasım Memişoğlu üstlendi. Etkinlik, 34 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı ve Siirt Üniversitesi Akademisyeninden Artı Siirt Haber Ajansına Hayırlı Olsun ziyareti!

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin ve Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Şah Gültekin, Artı Siirt Haber Ajansının yeni ofisini ziyaret etti. 

Üniversite Öğrencilerine Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi!

Kurtalan Sosyal Hizmet Merkezi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi konularında farkındalık yaratmak amacıyla Kurtalan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik bir eğitim programı düzenlendi.

1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım haftası başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle ''1. Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tasarım Haftası' etkinlikleri başladı.

Kurtalan'da ''bir öğünümüz Gazze’ye'' etkinliği gerçekleştirildi

Kurtalan Meslek Yüksekokulu bünyesinde Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla “bir öğünümüz Gazze’ye” etkinliği gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi'nde 'Gazze İçin Dayanışma Kermesi' Düzenlendi

Siirt Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Teknik Bilimler MYO Gıda Teknolojisi Bölümü ve Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Bölümü işbirliği ile "Toksik Siyonizmi Zihinlerden ve Bedenlerden Atma Zamanı" sloganıyla düzenlenen "Gazze Dayanışma Kermesi" etkinliğine katıldı.

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı birinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan tarafından yürütülen 'Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi' temalı Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep'te vatandaşlara dönük tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi.

Siirt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO-Sağlık Yüksekokulu Binası İhalesi Tamamlandı

“Siirt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO-Sağlık Yüksekokulu Binası ve Çevre Düzenleme İkmal Yapım İşi” ihalesi tamamlandı.

GAÜN öğrencilerinden adliye ziyareti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Ali Altunbaş'ın koordinesinde Gaziantep Adalet Sarayına giderek duruşma seyrine katıldılar.

GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ortaöğretim kurumlarını ağırlıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile Uygulama Otelinin yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı tanıtım etkinliklerinin bu dönemdeki konukları, Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Kız Teknik Anadolu Meslek Lisesi ve Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulunda Yangın Güvenliği eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, Öğretim Görevlisi Mehmet Palabıyık ve Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde öğretim elemanları ve öğrencilere 'Yangın Güvenliği ve Tahliye Yöntemleri' konulu seminer eğitimi verildi.

GAÜN'de 18 Mart Çanakkale Zaferi konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi'nin 109.Yılı münasebetiyle konferans düzenlendi.

GAÜN öğrencilerinden denetimli serbestlik müdürlüğüne teknik gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı öğrencileri, Öğr. Gör. Ali Altunbaş ve Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan koordinesinde Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi.

Mehmet Sait Kılıç, Oğuzeli MYO öğrencileriyle bir araya geldi

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulunda mesleki gelişim programı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yabancı Diller Yüksekokulu, Aralık 2023'te başlatılan Mesleki Gelişim programının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Programın çıktıları, yüksekokulun tüm akademik personeli ile paylaşıldı.

Dünya Şampiyonu SÜ'den

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleşen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Siirt Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük 3'üncü sınıf öğrencisi Atalay Aydemir, Dünya Şampiyonu oldu.

Dünya Şampiyonu Siirt Üniversitesi'nden

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleşen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük 3’üncü sınıf öğrencisi Atalay Aydemir, serbest stilde 125 kg ile Grekoromen stilde ise 130 kg ile rakiplerini geride bırakarak iki ayrı dalda da Dünya Şampiyonu oldu.

Kampüste tadilat çalışmaları sürüyor

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, 6 Şubat depremlerinde hasar alan ve onarım çalışmaları devam eden fakülte ve yüksekokul binaları ile sportif tesislerde incelemelerde bulundu.

GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi bilgilendirme toplantısı düzenledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Erasmus+ İkili Anlaşmalarının arttırılması ve Erasmus+ programının dijitalleşmesi sürecine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

GİBTÜ'de yenilikçi bir dokunuş makine laboratuvarı faaliyete açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Makine ve Metal Teknolojisi, Makine Programı Bölümü'nün makine laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yeni laboratuvarın öğrencilerin eğitim kalitesini artıracağını söyledi.

Doğal Afet ve Savaş Durumlarında Paramediklerin rolü HKÜ'de konuşuldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Doğal Afet ve Savaş Durumlarında Paramedikler' programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Yürürlükten Kaldırıldı

Siirt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılmasına dair yönetmelik resmi gazetede yayınlandı.

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Özel Yetenek Sınavı gerçekleştirildi

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, geleceğin antrenörlerini, spor yöneticilerini ve beden eğitimi ve spor öğretmenlerini yetiştirmek için özel yetenek sınavını başarıyla gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 52 yeni fakülte kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete kararları yayımlandı. Buna göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına, 8 fakültenin ise isminin değiştirilmesine karar verildi.

Polis Meslek Yüksekokulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak! İşte aranan şartlar...

Polis Meslek Yüksekokulları’na 2 bin 500 öğrenci alınacak. Başvurular, 31 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri arasında.

Kırsalda Yaşayacağım Diyene 250.000 TL Hibe Veriliyor

Kırsal Kalkınma Uzman Eler Projesi 2023 kapsamında, kırsal alanda/kırsal mahallede yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezunlara 250.000 TL hibe verilecek. Ayrıntılar haberimizde...

Siirt Üniversitesi Öğrencileri Köy Okulundaki Öğrencilere Unutulmaz Gün Yaşattı

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu antrenörlük bölümü 2. sınıf 2. öğretim öğrencileri, oluşturdukları "Bir Tebessüme Değer" adlı proje kapsamında Siirt’in Eruh ve Kurtalan ilçelerine bağlı köy okullarında çocuklarla keyifli bir gün geçirdiler.

Yılbaşı akşamı abisini öldüren genç kızın ilk ifadesi

Aydın'ın Didim ilçesinde meslek yüksekokulu öğrencisi Gülçin Uçan, yılbaşı gecesi ziyarete gelen ağabeyi Onur Uçan'ı göğsünden bıçaklayarak öldürdü. İfadesinde, olaydan pişmanlık duyduğunu belirten üniversiteli kız, "Abimle eski erkek arkadaşım yüzünden tartıştım ve çok sinirlendim. Maksadım onu öldürmek değildi" dedi.